Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Welke schoenen draag je onder een blauw pak?

Het blauwe pak is een klassieker. Een blauw pak staat voor tijdloos en klasse. Het is gemakkelijk te combineren en het maakt van iedere man, een goed geklede man. Met welke schoenen je een blauw pak het beste combineert, lees je in dit artikel. Laat je inspireren en kies voor de optie die het beste bij de gelegenheid en die vooral het beste bij jou past.

Een blauw pak wordt door sommigen als ‘ietwat degelijk of saai’ gezien. Dat spreken we graag tegen. Een blauw pak is een klassieker. Geschikt voor (bijna) iedere gelegenheid en af te stylen, zoals jij jouw outfit het liefst ziet. Wat betreft combinatiekleuren neigen we al snel naar grijs en wit. Een sneeuwwit hemd onder je pak staat fris. Het grijs geeft het geheel een zachte uitstraling.

Business of casual blauw pak

Hoe je je pak wilt dragen, ligt aan het doel van de dag. Is het een kantoordag? Dan draag je je pak zakelijk. Heb je een informele afspraak gepland staan, zoals een date, een middag shoppen of een stedentrip? Dan is het dragen van een blauw pak op de casual manier geen enkel probleem. Overigens worden maatpakken ook steeds vaker casual gedragen. Zoals eerder genoemd combineren de kleuren grijs en wit heel goed met blauw. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grijze coltrui of een wit hemd met zwarte stropdas. Voor een meer casual geheel zou je je grijze coltrui of witte hemd kunnen vervangen met een T-shirt met een leuk dessin -wat dacht je van een Bretonse streep?- of een hemd in een lichte kleur, zoals het frisse lichtblauw.

Schoenen onder blauw pak

Dan de hamvraag: welke kleur schoenen onder blauw pak? We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt. Wij komen met tips.

·        Bruine schoenen – een mooi paar oxford’s of derby’s bijvoorbeeld.

·        Zwarte schoenen – wat dacht je van een gespschoen? Een dubbele gespschoen -double monk strap- staat heel modern.

·        Blauwe schoenen – zorg er wel voor dat je schoenen een aantal tinten donkerder zijn dan je pak.

·        Cognac schoenen – deze warme kleur contrasteert heel mooi met het koele blauw.

·        Witte schoenen – en dan bedoelen we natuurlijk een witte sneaker: een tikje gedurfd maar wel hip en stijlvol.

 Ben je nieuwsgierig naar het dragen van double monk strap schoenen? Lees dan het artikel: ‘Double monk strap schoenen dragen, doe je zo’.

Schoenen onder blauw pak: beetje anders

Niet alleen oxfords en derby’s zijn geschikt als schoenen onder een blauw pak. Houd jij van een uitgesproken look? Naast de witte sneaker kun je in de winter kiezen voor schoenen met een motief, schoenen met verschillende kleuren leer en in de zomer voor chique loafers.

·        Schoenen met motief. Een schoen met een motief -denk aan een krokodillenprint bijvoorbeeld- zorgt voor een chique en toch speelse uitstraling. Tip wat betreft het dragen van schoenen met een motief: zorg dat je een effen pak draagt.

·        Schoenen met verschillende kleuren leer. Schoenen met verschillende kleuren leer kunnen ook voor een speels effect zorgen. Let er wel op dat één van de kleuren terugkomt in je pak. Zo blijft een en ander wel met elkaar verbonden.

·        Loafers. Zorg ervoor dat je pantalon net boven de enkel valt. Op deze manier is je loafer in volle glorie te bewonderen. Kies voor onder een donkerblauw pak, loafers in dezelfde tint blauw. Dit zorgt voor één geheel en een chique oogopslag.

Schoenen dragen onder blauw pak: oxfords, derby’s en monk straps

Onder de klassieke herenschoenen kennen we verschillende modellen. Misschien heb je er wel eens van gehoord: oxford’s, derby’s en monk straps. Maar hoe zijn oxford schoenen te herkennen? En waarin verschillen deze van, bijvoorbeeld, derby's of monk straps? Wij leggen de verschillen even uit. Globaal gezien, zijn er drie kenmerken aan te wijzen waaraan oxford schoenen te herkennen zijn:

·        Een gesloten vetersluiting

·        Een lage hak

·        De enkel is zichtbaar

Het belangrijkste kenmerk van oxford schoenen is de gesloten vetersluiting. De 'flappen' waar de veters doorheen zitten, zitten vast aan de schoen. Dit wil zeggen dat de wreef niet gemakkelijk opengeslagen kan worden. De wreefsluiting zit hierdoor dicht tegen elkaar en ziet eruit als een soort 'streepje'. Dit in tegenstelling tot derbyschoenen, die een open vetersluiting hebben waardoor de wreef gemakkelijk opengeslagen kan worden en de tong van de schoen naar voren kan worden gehaald. Monk strap schoenen daarentegen zijn weer een totaal ander soort schoenen. Dit zijn namelijk geen veterschoenen, maar schoenen met 'straps', oftewel gespen.

 Wil je meer weten over de oxford schoen? Lees dan het artikel: ‘Hoe niet de kleren maar de oxford schoen de man maakt.

Schoenen voor onder een blauw pak: deze merken wil je dragen

Eén ding is zeker: met een blauw plank sla je zelden de plank mis. Zakelijk of casual: een blauw pak maakt van iedere man een knappe verschijning. De enige gelegenheid waar een blauw pak wel enigszins misstaat is op een begrafenis dan wel crematie. Voor dit soort gelegenheden is het zwarte pak toch de enige echte eerste keus.

Welke kleur schoenen onder blauw pak is een zoekvraag die geregeld wordt gesteld. Daarin hebben we je een aantal tips gegeven. Zo zijn leren bruine schoenen onder een donkerblauw pak een hele goede keuze. Kies voor een nette veterschoen of -wanneer je het geheel een moderne twist wilt geven- kies voor een (dubbele) gespschoen. Blauwe schoenen zijn ook nog altijd een optie. Aan te raden is om je schoenen óf in dezelfde kleur blauw als je pak te kiezen óf in een paar tinten lichter.

Er zijn diverse merken die herenschoenen van topkwaliteit verkopen. Wij presenteren hier een aantal merken die allemaal een mooie collectie kennen van klassieke, moderne, chique of juist casual herenschoenen.

·        Magnanni. Magnanni herenschoenen worden al meer dan 60 jaar met de hand gemaakt in het Spaanse plaatsje Almansa. Na al die jaren worden Magnanni schoenen nog steeds volgens traditionele wijze vervaardigd. Voor het maken van de Magnnani herenschoenen wordt gebruikgemaakt van buitengewoon veel vakkennis.

·        Santoni. Luxemerk Santoni is opgericht door Andrea en Rosa. In 1975 starten zij in hun studio met het maken van state-of-the-art schoenen voor echte kenners. Lange tijd ontwierpen en produceerden zij schoenen die uitsluitend in hun eigen ateliers gemaakt en verkocht worden. Tegenwoordig worden de schoenen van Santoni gemaakt in een volledig eco-vriendelijke fabriek.

·        Floris van Bommel. Floris van Bommel schoenen is het merk voor liefhebbers van kwaliteitsschoenen met een klassiek karakter. De klassieke schoenen van Nederlandse bodem zijn al jarenlang een begrip. Met meer dan negen generaties aan schoenmakers kan de Van Bommel familie gezien worden als een expert op het gebied van het vervaardigen van schoenen.

Schoen onder blauw pak – de sneaker natuurlijk

We noemden de sneaker daarnet al even. Wil je echt een casual draai aan je outfit geven, combineer dan je blauwe pak met een hippe witte sneaker. Hoewel de volledig witte sneaker in eerste instantie vooral gedragen werd onder een casual outfit, laat het straatbeeld inmiddels anders zien. Steeds meer heren kiezen er namelijk voor om hun witte sneakers te combineren met een prachtig, stijlvol en chic kostuum. En dat wit onder dat blauw: zeg nu zelf, dat is toch een gouden combinatie?

Met een slanke witte sneaker krijgt je pak een business casual uitstraling. Met een iets grovere witte sneaker of een witte sneaker met kleuraccenten wordt je pak juist wat speelser.

Ben je op zoek naar witte sneakers?

Witte sneakers voor onder blauw pak

Item 1 of 9

Schoen onder blauw pak: zorg dat het plaatje klopt

Met een mooi pak en dito paar schoenen ben je al een heel eind op weg naar het perfecte plaatje. Voor het compleet maken van je outfit zorg je voor bijpassende details en accessoires. Wat te denken van een riem die past bij je schoenen? Dit zorgt voor rust. Daarnaast kun je rekening houden met je sokken. Laat je sokken dezelfde kleur hebben als je schoenen bijvoorbeeld. Maar wat ook leuk, en een tikje speels is, is je sokken laten matchen met je stropdas of riem. Houd het bij maximaal twee kleuren, anders wordt het een beetje te veel van het goede.

Welke kleur schoenen draag je onder blauw pak?

Deze vraag hebben we zo goed mogelijk beantwoord. Hopelijk kun jij je voordeel doen met onze tips. De beste manier om tot de beste keuze te komen, is het aanhouden van onderstaand stappenplan.

·        Bepaal voor welke gelegenheid je een blauw pak met bijpassende schoenen nodig hebt.

·        Is het een zakelijke gelegenheid? Kies dan voor bruine schoenen, zwarte schoenen of voor een extra chic effect: blauwe schoenen. Cognac schoenen staan ook heel goed onder een blauw pak.

·        Gaat het om een casual gelegenheid? Dan mag je ook denken aan een witte schoen, zoals een sneaker. Hoe grover de sneaker hoe stoerder het effect. In de zomermaanden kun je een loafer overwegen. Zorg dat je enkel vrij is. Dan komt de loafer het best tot zijn recht.

·        Stem je accessoires of op je pak en schoenen. Houd het bij maximaal twee kleuren. Hoe meer casual de gelegenheid, hoe meer je kunt spelen met riem, stropdas en sok.