TERUG

Schoenenkennisbank

Een kind kan de was doen: witte schoenen wit houden wordt een eitje met deze 10 trucs

Geschreven door Anniek

Heeft u ook een paar witte schoenen in de kast staan? En, hoe wit zijn ze nog? Witte sneakers en schoenen zijn momenteel hartstikke hip, maar helaas worden ze ook heel snel grijs, geel of ronduit vies. Superzonde natuurlijk, maar gelukkig niet het einde van de wereld. Witte schoenen wit houden kan namelijk op verschillende manieren. Met de volgende tien trucs is witte schoenen wit houden geen onmogelijke opgave meer!

Om uw witte schoenen in optimale witte shape te houden, wisten wij ruim tien handige tips te verzamelen. Zo hoeft u nooit meer in paniek te raken wanneer uw favoriete witte sneakers of schoenen langzaamaan hun glans beginnen te verliezen. We trappen af met twee preventieve  trucs en presenteren daarna acht trucs die van pas komen wanneer uw witte schoenen zichtbaar geleden hebben onder het draagplezier. Als extraatje wijzen we u op een special video waarin ook tips voor het wit krijgen en houden van witte schoenen worden gegeven en hebben we als toegift nog twee extra huis-tuin-en-keukentips. Kortom: onze uitgebreide trukendoos krijgt en houdt iedere schoen wit!

Suède schoen met suèdegum

Twee preventieve keep them white-tips

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw witte schoenen kunt genieten, is het belangrijk om uw witte schoenen wit te houden. U kunt dit zowel preventief doen als nadat de schoenen vies zijn geworden.

Witte schoenen wit houden

U heeft nieuwe witte schoenen gekocht. Brandschoon liggen ze te shinen in de schoenendoos. Om deze schoenen nu ook wit te houden, hebben wij twee trucs voor u!

Truc 1: wat er niet op zit, hoeft er ook niet af

Witte sneakers inspuiten

Witte sneakers inspuiten: natuurlijk wilt u uw nieuwe schoenen zo lang mogelijk maagdelijk wit houden. Voordat u ze aantrekt, al is het maar eventjes, kunt u ze daarom het best behandelen met een water- en vuilafstotende spray. Door uw schoenen hier op voorhand mee in te sprayen ontstaat er eigenlijk een beschermende laag, waar vuil en vocht niet doorheen kunnen. Viezigheid poetst u er bovendien eenvoudig af, waardoor uw schoenen langer wit blijven. Het insprayen doet u door uw hand in uw schoen te zetten en de schoen vervolgens van neus tot hiel te voorzien van een dun laagje spray. Houd de bus ongeveer op een afstand van twintig centimeter van de schoen en wees niet bang om te sprayen. De schoenen kunnen wat vochtig worden, maar dit droogt snel weer op.

Truc 2: vergeelde witte zolen 

Santoni witte sneakers 1

Als u schoenen heeft met witte zolen, dan merkt u na verloop van tijd dat de zolen gelig kleuren. Witte rubberen zolen en zonlicht zijn een horror story: het licht laat de zolen verkleuren en van wit gaan de zolen langzaam naar allerlei tinten geel. De oplossing klinkt nu eenvoudig: probeer contact met zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Maar om nu helemaal niet op uw witte schoenen te lopen als het zonnetje ook maar een beetjeschijnt, gaat misschien wat ver. Er is gelukkig een gulden middenweg… Bewaar uw schoenen met witte zolen in een doos of in de kast, zodat ze niet in contact kunnen komen met zonlicht als u ze niet draagt. De verkleuring wordt hiermee tot een minimum beperkt. Zijn de zolen van uw witte schoenen toch verkleurd? Ga ze dan te lijf met softgum om de ergste verkleuring te verwijderen.

Witte schoenen weer wit krijgen

Ook al doet u nogzo uw best en let u extra goed op waar u loopt als u witte schoenen draagt…witte schoenen wit houden is bijna onmogelijk. Gelukkig is er ook een aantal handige trucs, waarmee uw niet zo witte schoenen weer wit krijgen erg eenvoudig wordt.

Truc 3: Witte wijnazijn en stof

Heeft u witte, stoffen sneakers gekocht en zijn deze, helaas, vies geworden? Geen nood! U kunt uw schoenen weer wit krijgen kan binnen no- time met behulp van water, soda en witte wijnazijn. U leest het goed, bij deze eerste truc van witte schoenen weer wit krijgen maken we gebruik van witte wijnazijn en soda. U maakt een soort papje door twee delen soda en drie delen witte wijnazijn goed met elkaar te mengen in een plastic of glazen bakje. Vervolgens smeert u dit met een schoon borsteltje over de vlekken op uw schoenen. Als u het mengsel goed over de vlekken heen heeft gewreven, kunt u de schoenen afspoelen met koud water. Zo goed als nieuw en weer helemaal wit! Tip: Om er zeker van te zijn dat u geen kleurverschillen krijgt, kunt u deze methode het best eerst even testen op een onopvallend stukje van de schoen.

Truc 4: Wassen met shampoo?

Milde shampoo

U staat op een feestje te shinen met uw gloednieuwe witte schoenen als u een lekker hapje wordt aangeboden. Watertandend neemt u een hap, maar helaas gaat het dan mis. Er valt een druppel vet op uw schoenen, waardoor een lelijke vetvlek ontstaat. Natuurlijk probeert u de schade zoveel mogelijk te beperken, maar helaas blijft u de vlek zien. Moet u de schoenen weggooien dan? Nee! Een vetvlek kunt u namelijk uit uw witte schoenen verwijderen met behulp van shampoo. Kies voor een milde shampoo die u ook gebruikt om uw haren mee te wassen en wrijf dit samen met wat warm water op de vetvlek. Ook voor deze methode van witte schoenen wit houden gebruikt u het best een klein, schoon borsteltje. Spoel de shampoo vervolgens uit de schoen met flink wat water.

Tip: Ook voor deze manier van uw witte schoenen weer wit krijgen geldt dat u hem het best even kunt testen op een onopvallend stukje van de schoen.

Truc 5: Vettigheid

Uw leren, witte schoenen weer wit krijgen kunt u al eenvoudig doen met een middeltje dat wij vrouwen vrijwel allemaal standaard in onze tas hebben zitten, namelijk vaseline. Voor het beste resultaat wrijft u de vaseline met een zachte doek voorzichtig in uw schoenen. Dit doet u door tijdens het inwrijven draaiende bewegingen te maken. Laat de vaseline vervolgens enige tijd intrekken. Na een aantal uurtjes kunt u de vaseline weer verwijderen met een schone doek. U zult zien dat ook dit zal resulteren in mooie witte schoenen.

Truc 6: Omdat vetersook bij de schoenen horen

Witte veters

Zijn uw schoenen nog maagdelijk wit, maar hebben uw veters door het dragen een beetje een grijs en viezig kleurtje gekregen? Haal de veters dan uit uw schoenen, stop ze in een waszakje en doe deze in de wasmachine. Na de was komen uw veters er weer als nieuw uit. Wilt u ook uw witte sneakers mee wassen? Sommige sneakers zullen het aankunnen, maar wij zijn er geen voorstander van. De stof en de pasvorm van de schoenen knappen er over het algemeen niet van op. Bovendien zijn de zolen van canvas schoenen vaak verlijmd. Door uw schoenen in de wasmachine te wassen laat de lijm los en gaan uw schoenen mogelijk kapot.

Truc 7: 4x wat te doen bij suède schoenen

Onderhoudskit suède en nubuck schoenen

Suède is misschien wel het moeilijkste materiaal om schoon te maken. Zeker als het wit suède betreft is dit een lastige schoonmaakklus. Onmogelijk is het echter allesbehalve. Er zijn namelijk een aantal handige middeltjes waarmee u witte suède schoenen schoon kunt maken: Een suèdegum is een gum die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken uit suède schoenen. Met de suèdegum gumt u de vlek als het ware uit de schoen. Suèdereiniger is een spray waarmee u vuil uit suède kunt verwijderen. U kunt dit onder andere doen door de suèdereiniger aan te brengen op een borsteltje of een sponsje en dit vervolgens op de vlek te wrijven. Een suèdeborstel is een borstel met een ruwe borstel voor het verwijderen van vlekken en een zachte borstel om na het verwijderen van de vlekken de suède weer op te borstelen. Bovenstaande middelen kunt u altijd gebruiken voor het verwijderen van vlekken uit uw suède, witte schoenen. Iets wat u beter niet kunt gebruiken is een doek. Doet u dit wel, dan bestaat de kans dat u het vuil juist dieper in uw schoen wrijft. De vlek wordt hierdoor alleen maar erger en nog moeilijker om te verwijderen.

Tip: Wilt u uw suède schoenen alleen onderhouden met de beste reinigingsmiddelen? Met de assempoetser-kit speciaal voor suède en nubuck schoenen verzekert u zich van de beste producten en heeft u nog meer kans van slagen om uw witte schoenen weer wit te krijgen.

Truc 8: Ook leer wordt weer witter dan wit

Onderhoudskit leren schoenen

Naast suède is leer misschien wel het meest gebruikte materiaal voor schoenen. Wit leer is net als suède met verschillende reinigingsmiddelen schoon te maken. Welke producten volgens ons goed werken zijn: Een reinigingscrème die speciaal is ontwikkeld voor leer. U kunt de crème voorzichtig met een schone doek of een borsteltje op de vlek wrijven, waarna de vlek zal verdwijnen. Een reinigingsspray waarmee u vuil van leer kunt verwijderen. Door de schoen in te sprayen met een reinigingsspray en dit vervolgens goed uit te wrijven met een katoenen doek zorgt u ervoor dat de vlek verdwijnt.

Tip: Wilt u er zeker van zijn dat de reinigingsproducten die u gebruikt voor uw leren schoenen van goede kwaliteit zijn? Met de assempoetser-kit speciaal voor leren schoenen bent u verzekerd van de beste producten.

Truc 9: Droog, hard en aangekoekt

Witte schoenencrème

Zit er droog en hard vuil op uw mooie witte schoenen dan heeft u ‘geluk’. Dit type vuil is namelijk relatief gemakkelijk te verwijderen. Hierbij is het wel belangrijk dat u het vuil helemaal op laat drogen voordat u het verwijdert. Als het vuil helemaal droog is, wrijft u het eenvoudig van uw schoenen af. Maak de vlek vervolgens schoon met softgum of kies voor een goede reinigingsspray om ook het laatste beetje vuil te verwijderen.

Tip: Zit er droog vuil op uw suède of canvas schoenen? Wees dan voorzichtig en boen het vuil er niet te fanatiek vanaf. De kans dat de kleine haartjes beschadigen als u te hard boent is erg groot. En het zou toch zonde zijn als uw schoonmaakbeurt alleen maar voor meer beschadigingen zorgt, nietwaar?

Truc 10: Krasjes camoufleren

Schoenverzorging witte schoenen

Soms loopt u wel eens tegen iets op waardoor er een lelijke kras achterblijft op uw schoen. Supervervelend natuurlijk! Zeker omdat u een kras niet zo één, twee, drie weg kunt poetsen. Maar om de schoenen nu af te schrijven is ook watvoorbarig. Met behulp van een witdekkende crème kunt u de krasjes perfect camoufleren. Niemand die de beschadiging nog ziet zitten nadat u uw schoenen behandeld hebt. Tip: Maak hiervoor gebruik van de assempoetser-kit speciaalbedacht en ingericht voor het schoonhouden en krijgen van witte schoenen.

Nog meer tips in de special video 'schoenenspreekuur'

Wilt u na het lezen van deze tips nog extra advies en tips krijgen over het schoon houden en krijgen van uw witte schoenen? Kijk dan naar aflevering één van ons schoenenspreekuur. In deze video legt Sofie Pelkmans onder andere uit hoe u uw witte schoenen weer helemaal wit krijgt. Al deze tips samen zorgen voor een weergaloos wit resultaat. Mocht u nu denken: blij te horen dat mijn witte schoenen nog een nieuw leven tegemoet zien, maar ik ben eigenlijk wel toe aan een vers en spierwit paar? Kijk dan vooral op onze website en kies een brandschoon wit paar schoenen waar u, met behulp van onze adviezen en trucs, nog heel lang van kunt genieten.

 

Tips als toegift

De volgende twee tips zijn heuse huis-tuin-en-keukentips die wij u niet willen onthouden. Misschien dat één van de onderstaande tips wel de gouden tip voor uw witte schoenen is.

Tip 1: witte tandpasta

Breng met behulp van een tandenborstel een witte tandpasta (zonder gel) aan op uw witte schoenen. Laat de tandpasta ongeveer tien minuten intrekken. Verwijder de tandpasta met een vochtige doek. Herhaal deze stappen totdat uw schoenen weer op en top wit zijn.

Tip 2: wit wondersponsje

Een wit wondersponsje is een sponsje van melamine en te koop in verschillende winkels. Maak bij het gebruik van dit wondersponsje, het sponsje een beetje nat en veeg de vlekken op uw schoenen voorzichtig weg. Het sponsje is zowel geschikt voor leer als voorcanvas of rubber.

Witte schoenen wit houden is een eitje

In dit artikel hebben we tien trucs besproken, die u helpen bij uw witte schoenen wit houden of uw witte schoenen weer wit krijgen. Wilt u bij het onderhouden van uw witte schoenen zeker zijn dat u gebruik maakt van de beste producten? Wij hebben een handige onderhoudskit voor u samengesteld met alleen de beste producten. Met de assempoetser-kit speciaal voor witte schoenen wordt witte schoenen wit houden en witte schoenen weer wit krijgen dus een fluitje van een cent! Witte schoenen wit houden leek een onmogelijke opgave, maar met bovenstaande trucs wordt het opeens een uitvoerbare taak. Zeker als u gebruik maakt van de producten uit de verschillende onderhoudskits die we in dit artikel besproken hebben, verzekert u zich ervan dat uw witte schoenen langdurig wit zullen blijven. Geniet van uw witte schoenen en keep them white, allways!

Heeft u nog handige trucs waarmee witte schoenen wit houden eenvoudiger wordt?

Laat het ons weten in een reactie!      

Rating | Entry Details

43210 (4.9/5, gebaseerd op 14 reacties)

Voeg uw reactie toe

Reacties

 • Hanneke op 10 Apr 2019 08:23

  54321

  Dank voor de tips! Tipex op een witte schoen waar een kaal zwart of donker plekje, op kras heeft mij goed geholpen !


 • Lina op 25 Mar 2019 16:29

  54321

  Mijn sneakers bestaan uit leer met mesh. Gelden de tips voor stoffen sneakers ook voor mesh?


 • Jan op 13 Mar 2019 11:50

  54321

  Hier zat ik op te wachten.


 • Ria op 18 Mar 2018 18:44

  54321

  Geweldig, bedankt voor de tips. Zeker mijn dochter kan dit goed gebruiken. Zij heeft 2 kleine kinderen die straks ook weer op oa witte sneakers lopen.

  Lotte op 19 Mar 2018 10:37

  Graag gedaan Ria! Fijn om te horen dat jullie iets aan deze tips hebben! Groetjes, Lotte (namens team Van den Assem)


 • Riky Kranz op 18 Mar 2018 12:56

  54321

  geweldig! dankjewel.

  Lotte op 19 Mar 2018 10:36

  Graag gedaan Riky! Fijn dat je iets aan onze tips hebt. Groetjes, Lotte (namens team Van den Assem)


 • Romy Nysten op 18 Mar 2018 09:48

  54321

  Witte zolen en zijkanten schoonmaken met tandpasta. Gewoon inwrijven en afwassen. Stralend wit worden ze dan.

  Lotte op 19 Mar 2018 10:34

  Dank je voor het delen van deze tip Romy smile! Groetjes, Lotte (namens team Van den Assem)


 • Inez Bruijel op 18 Mar 2018 09:37

  54321

  Handige tips. Sommige waren nieuw voor mij. Dank daarvoor.

  Lotte op 19 Mar 2018 10:35

  Graag gedaan Inez! Fijn om te horen dat je iets aan de tips hebt. Groetjes, Lotte (namens team Van den Assem)


 • Rosewitha Woods op 18 Mar 2018 09:19

  54321

  Met de zolen in sneeuw lopen, worden ze weer helemaal als niieuw!!

  mar10 op 05 May 2019 11:48

  welke soda is dit dan? baking soda of de kristallen om te poetsen?

  Rosewitha Woods op 11 Feb 2019 14:22

  Nog n hele goede tip : alleen de zolen in sodawater plaatsen, half urrtje , daarna even met een nagelborstel schoonborstelen met lauwwarm water!!

  Lotte op 19 Mar 2018 10:33

  Ook een goede tip Rosewitha! Dank je voor het delen. Groetjes, Lotte (namens team Van den Assem)


Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Trendjournaal

Mix & match met pumps & clutches

Op zoek naar een stijlvolle finishing touch voor jouw outfit? Ga voor een opvallende pump met bijpassende…
Lees meer
2219 | 1 | 14 Nov 2019

Trendjournaal

How to wear: veterlaarsjes met crocoprint

Lees meer
133 | 0 | 13 Nov 2019

Trendjournaal

4 tips voor het combineren van de moderne luipaardprint 

De luipaardprint combineren is deze winter helemaal hip. Hoe je dit kunt doen, vertellen we in dit artikel…
Lees meer
6887 | 0 | 12 Nov 2019

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen