TERUG

Schoenenkennisbank

Video: Welke schoenspanners gebruik je wanneer?

Geschreven door Maureen Apon

 

Een goed paar schoenspanners is essentieel voor het behoud van schoenen. Maar waar zijn schoenspanners nou eigenlijk goed voor? Wat doen schoenspanners precies? En welke schoenspanners moet ik gebruiken in mijn sneakers? In bovenstaande video vind je het antwoord op al deze vragen. Kun je niet wachten en wil je de antwoorden nu al weten? Lees dan dit artikel.

Heb jij ook een vraag over schoenen? Laat hem achter in de reacties onderaan dit artikel

Moet ik in al mijn schoenen schoenspanners doen? 

Het antwoord op deze vraag kunnen we gemakkelijk beantwoorden: ja! Het gebruik van schoenspanners heeft twee voordelen: 

  1. Schoenspanners zorgen ervoor dat het materiaal van de schoenen mooi gespannen blijft. Als je de schoenspanners direct na het dragen in je schoen doet, verdwijnen alle loopplooien van die dag. Loopplooien kun je het beste altijd voorkomen. Dit zijn namelijk plekken waar vuil zich gemakkelijk ophoopt. Het vuil in de loopplooien gaat schuren met het materiaal, waardoor het risico op beschadigingen wordt vergroot. 
  2. Schoenspanners nemen vocht op. Wist je namelijk dat jouw voeten gemiddeld een borrelglaasje vocht per dag verliezen? Voor het behoud van de schoen is het essentieel dat dit vocht goed wordt opgenomen. Een schoenspanner van hout zorgt hiervoor. 

Welke schoenspanner moet ik gebruiken? 

Schoenspanners zijn er in verschillende varianten. De plastic schoenspanner raden wij af, aangezien deze er alleen voor zorgt dat de schoen gespannen blijft. Plastic schoenspanners nemen geen vocht op en dat is voor het behoud van je schoenen wel belangrijk. Houten schoenspanners nemen wél vocht op en zorgen ervoor dat de schoen gespannen blijft. We onderscheiden twee soorten: 

  1. Cederhouten schoenspanners
  2. Beukenhouten schoenspanners

Het verschil tussen deze twee is dat beukenhouten schoenspanners vaak gelakt zijn en cederhouten spanners niet. Dit zorgt ervoor dat beukenhout het vocht wat moeilijker opneemt. De cederhouten schoenspanner is onbehandeld en neemt het vocht uit je schoenen heel goed op. Een ander voordeel van de cederhouten schoenspanner is dat je deze af en toe even licht kan opschuren. Zo komt er een aangename geur vrij, wat ervoor zorgt dat jouw schoenen fris gaan ruiken. Houten schoenspanners zijn aan te raden voor herenschoenen die van leer zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gespschoenen of veterschoenen. Voor damesschoenen zijn deze spanners vaak te sterk. Daarom raden wij de schuimspanners aan. Schuimspanners zijn korte schoenspanners van zacht materiaal. Deze schuif je voorin de neus van de schoen, zodat het materiaal gespannen blijft. Schuimspanners zijn er in verschillende vormen, zodat er altijd een schuimspanner is die bij jouw schoen past. Denk bijvoorbeeld aan spanners speciaal voor een puntige neus, ronde neus of vierkante neus. Deze schuimspanners zijn ook heel geschikt voor in ballerina's of pumps. 

Welke schoenspanner gebruik je voor laarzen? 

Voor laarzen adviseren wij het gebruik van de schuimspanner. Deze schuif je voorin de neus van de schoen, zodat alle loopplooien uit de schoen worden gehaald. Om de schacht gespannen te houden, gebruik je een laarzenspanner. 

Hebben we jou overtuigd voor het gebruik van schoenspanners en wil je zelf ook schoenspanners kopen? Kom langs in één van onze winkels! Onze verkoopmedewerkers kunnen je adviseren welke schoenspanner je voor jouw schoenen nodig hebt. 

Deze artikelen vindt u misschien ook interessant

Schoenenkennisbank

Het verhaal achter de schoen: zo worden leren schoenen gemaakt

Schoenenkennisbank

Doe-het-zelf pedicure voor thuis: in 7 stappen naar heerlijk zachte voeten

Schoenenkennisbank

Kleurrijke herensneakers combineren: 5 opvallende exemplaren en stijltips 

Rating | Entry Details

Voeg een reactie toe

Reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen