Klanten aan het woord: De broers Rosenquist 

Daniel: “Onze vader droeg al Van Bommel-schoenen, oftewel: Bommeltjes, de klassieke lijn. Hij deed twintig jaar met één paar. Toen de Floris van Bommel-lijn uitkwam, waren ook wij verkocht. Mijn eerste schoen? De eerste Floris: de Formule 1-sneaker. Sinds mijn negentiende heb ik meer dan vijftig paar Florisjes gekocht.”

Michel: “Mijn eerste paar schoenen waren brogues. Die zijn nog steeds favoriet: stijlvol onder een jeans, maar ook mooi onder een pak. Florisjes zijn vaak lekker brutaal, echt statement-schoenen. Glimmend rood, een opvallend accent, ik houd ervan! Ik probeer weleens andere merken hoor, maar die halen het niet bij Van Bommel.”

Daniel: “O, dat voelt voor mij als vreemdgaan! Alhoewel, ik moet bekennen dat ik sinds mijn trouwdag ook een paar Santoni’s in de kast heb staan.”

Michel: “Ik herken Van Bommel-schoenen uit duizenden. Tijdens mijn werk, als manager relatiebeheer bij Leger des Heils ReShare kledinginzameling, zie ik ze weleens uit de container tevoorschijn komen. Ik draag in een week trouwens nooit dezelfde schoenen. Ik heb zo’n zestig paar, waarvan de helft Bommeltjes.”

Daniel: “Ik geef de paren die ik niet meer draag aan Michel, daarom heeft hij er zoveel (lacht). Nee, maar ze gaan wel naar zijn werk voor de kledinginzameling.”

Michel: “Ik loop altijd even bij Van den Assem naar binnen als ik in de buurt ben. Tijdens de sale loop ik makkelijk met vier of vijf paar naar buiten. Mooie zaak! Alles staat netjes. Je kunt op je gemak even kijken en je krijgt wat te drinken tijdens het passen. Ik bestel ook veel online. Soms blijft een paar dat je in de winkel niet kocht, toch in je hoofd hangen.”

Daniel: “Michel en ik spreken elkaar dagelijks en zien elkaar meermaals per week. Samen shoppen doen we niet, maar we whatsappen doorlopend. Ook over schoenen: ‘Wat vind je van deze? Die heb jij niet, hè?’”

Michel: “We zouden eigenlijk meer moeten poetsen, net als pa. Dan gaan je schoenen veel langer mee.”

Daniel: “Nog een tip! Ga naar een schoenmaker met het Van Bommel-logo op de deur en je schoenen zijn weer als nieuw. Dat maakt het iets makkelijker om veel geld neer te leggen voor een paar.”

Shop de producten

Inschrijven nieuwsbrief

© 2019 Van den Assem Schoenen