Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

14 combinaties die werken. Zo combineer je je jumpsuit en schoenen als een fashionista

Er zijn van die kledingstukken die je gewoon móét hebben omdat ze zo mooi zijn, maar waarbij je jezelf vervolgens afvraagt: hoe combineer ik dit item? De jumpsuit is hier een mooi voorbeeld van. Dit smaakvolle kledingstuk roept steevast de vraag op: welke schoenen draag je onder je jumpsuit? Nu is het aanbod in jumpsuits zeer gevarieerd: van de feestelijke jumpsuit tot de lange jumpsuit of korte zomerse variant. Afhankelijk van het model, de kleur en de print kunnen jumpsuits zowel stoer, chic als casual gedragen worden. Logischerwijs kunnen ze dan ook gecombineerd worden met verschillende typen schoenen. Ter inspiratie van alle mogelijke looks die je eenvoudig creëert met de juiste schoenen onder je jumpsuit, bespreken we hieronder 14 fijne combinaties!

Schoenen onder een jumpsuit: wat zijn de opties?

Wat betreft het dragen van schoenen onder een jumpsuit zijn er tal van mooie opties te noemen. Wat de perfecte 'jumpsuit-schoenen' voor jou zijn, hangt onder andere af van: het type jumpsuit, de gelegenheid waar je je jumpsuit draagt én jouw persoonlijke stijl. Zo kun je je jumpsuit met laarsjes dragen voor een stoere look. Of combineer je je jumpsuit met sneakers voor een sportieve vibe. Ter inspiratie wat betreft de mogelijkheden om je jumpsuit te combineren met schoenen hebben we een aantal looks voor je op een rij gezet. We vertellen je wat deze combinaties bijzonder maakt en laten je zien hoe je iedere look zelf creëert met behulp van schoenen uit onze collectie.

Optie 1: De jumpsuit combineren met sneakers

Wil je je jumpsuit combineren met schoenen die het geheel een frisse en sportieve uitstraling geven? Kies dan voor een paar mooie sneakers. Het voorbeeld links laat zien hoe witte sneakers gecombineerd worden met een eenvoudige blauwe jumpsuit die perfect aansluit op het lichaam. De jumpsuit zit niet te strak, maar is zeker ook niet te groot. De witte sneakers zijn onopvallend en leggen de nadruk op de jumpsuit. Precies wat de bedoeling is. Ook op de rechterafbeelding is gekozen voor een simpele, witte sneaker. Een goede keuze, aangezien de witte kleur niet alleen voor rust zorgt, maar beide items ook met elkaar verbindt. Wit komt immers terug in zowel de schoenen als de jumpsuit. Tip: je kunt de jumpsuit combineren met een blazer in een lichte tint waardoor deze look een leuke zakelijke twist krijgt.

Zo creëer je de look zelf

Met witte sneakers in combinatie met je jumpsuit zit je altijd goed. En dat wit in geen geval synoniem hoeft te zijn voor 'eentonig' laten deze twee witte sneakers van Hogan en Copenhagen zien.

Item 1 of 5

Optie 2: De jumpsuit combineren met laarzen

In je zoektocht naar mooie schoenen onder je jumpsuit loont het zeker de moeite om een keer bij de sectie laarzen te kijken. Je kunt hierbij zowel voor kniehoge laarzen als voor enkellaarsjes kiezen, zoals bovenstaande voorbeelden laten zien.

De eerste foto laat zien hoe een blauwe jumpsuit gecombineerd wordt met een paar subtiele enkellaarsjes. Het accent komt hierdoor op de jumpsuit te liggen. Door de elastische band ter hoogte van de taille wordt deze mooi geaccentueerd. De bovenkant van deze jumpsuit valt wat losser, waardoor bovendeel en onderdeel niet direct uit één geheel lijken te bestaan. Deze combinatie van jumpsuit met laarsjes is elegant op een mooie, nonchalante manier. In het tweede voorbeeld zijn laarzen en jumpsuit wat betreft kleur feilloos op elkaar afgestemd. De jumpsuit oogt basic en bevat weinig details. Dit is echter ook niet nodig, want de blote bovenbenen en de kniehoge laarzen krijgen zo de aandacht die ze verdienen. Door de wollen jas wordt het geheel afgewerkt en naar een hoger niveau getild. Deze look is -met aanpassing van jas en panty- het hele jaar door te dragen. Dus wil je een korte jumpsuit combineren in de winter, dan biedt een mooi paar hoge laarzen in dit geval uitkomst.

Zo creëer je de look zelf

Je kunt zelf natuurlijk ook je jumpsuit matchen met laarsjes. Zorg hierbij wel voor de juiste balans. Kies bijvoorbeeld voor lange laarzen bij een korte jumpsuit en voor subtiele enkellaarsjes bij een jumpsuit met een opvallende print. Wil je een bohemian look creëeren? Ga dan voor een paar trendy city western boots zoals deze zwarte laarzen van Mace. Of match een lichte jumpsuit met laarzen in een natuurlijke tint zoals de zandkleurige laarzen van Unisa.

Item 1 of 5

Optie 3: De jumpsuit combineren met pumps

Een derde manier van je jumpsuit combineren met schoenen is door te kiezen voor een paar mooie pumps. Deze schoenen zijn voor vrijwel iedere situatie geschikt en behoren daarmee tot de basis van de vrouwengarderobe. We hebben wederom twee looks voor je geselecteerd. In het eerste voorbeeld is te zien hoe een eenvoudig stel pumps de olijfgroene jumpsuit versterken. Door de subtiliteit van de pumps komen de kleur en de pasvorm van de jumpsuit nog beter uit. Om de taille in deze jumpsuit te benadrukken kun je bijvoorbeeld een mooie riem toevoegen. Waar in veel voorbeelden voor neutraal gekleurde schoenen en een opvallende jumpsuit wordt gekozen, is in het rechtervoorbeeld juist gekozen voor de combinatie van een zwarte jumpsuit met opvallende, rode pumps. Dankzij deze combinatie oogt het totaalplaatje nog steeds rustig en chic. En het is een mooie manier om je zwarte jumpsuit feestelijk te dragen! Draag deze jumpsuit met een jasje voor een meer zakelijke look.

Zo creëer je de look zelf

Pumps passen perfect bij een jumpsuit met smalle pijpen. Zorg er wel voor dat je de juiste kleurencombinaties maakt en houd óf de jumpsuit óf de pumps in een rustige en neutrale kleur.

Item 1 of 5

Optie 4: De jumpsuit combineren met sandalen

Een jumpsuit is bij uitstek geschikt voor een zomerse look. Door lichte kleuren en fladderende stoffen te gebruiken, blijft het luchtig. Zeker als je je jumpsuit combineert met de juiste sandalen. Bij de eerste look (links) is een lichtblauwe jumpsuit gecombineerd met sandalen met een stevige hak. Door de wijde pijpen van de jumpsuit en de nude kleur en het open karakter van de schoen vallen deze nauwelijks op en maken ze de outfit niet 'zwaarder' dan nodig. Deze luchtige, lange jumpsuit zou zomaar een mooie jumpsuit voor naar een zomerse bruiloft kunnen zijn! De tweede look (rechts) is minstens zo zomers te noemen. Ook hier heeft de jumpsuit wijde pijpen en staat het lijfje van de jumpsuit wat bol. Wat betreft de jumpsuit combineren met schoenen is gekozen voor een platte sandaal met verschillende bandjes. Door de aardekleuren van de sandaaltjes ligt het accent bij de mooie jumpsuit en lijkt het alsof je op blote voeten loopt. Zomerser kan bijna niet.

Zo creëer je de look zelf

Sandalen zijn er in verschillende maten. Je kunt kiezen voor sandalen met een hak -zoals de sandalen van Guglielmo Rotta en Unisa hieronder- of voor platte sandalen.

Item 1 of 5

Een korte jumpsuit combineren met schoenen kan op tal van manieren. In bovenstaande voorbeelden is gekozen voor schoenen met een sleehak. De sleehak is een elegante hak die op elegante wijze wat centimeters aan lengte toevoegt. De sleehak is terug te vinden onder uiteenlopende modellen schoenen; van instapschoenen tot pumpssandalen of espadrilles.

In het eerste voorbeeld is een jumpsuit met opvallende print te zien. Logischerwijs geldt dan dat voor de juiste combinatie en de perfecte balans gekozen wordt voor een neutrale schoen. De aandacht hoort immers naar de jumpsuit te gaan. De gekozen sandaal is crème wit van kleur en heeft een kurken sleehak. Onopvallend is hier het toverwoord. Het tweede voorbeeld laat zien dat ook schoenen die meer aanwezig zijn perfect passen bij een korte jumpsuit, zoals deze enkellaarsjes met sleehak. De jumpsuit zelf is wat milder qua print, waardoor er meer ruimte is wat betreft de schoenenkeuze. In combinatie met de juiste accessoires stijl je het geheel helemaal af en heb je de juiste look te pakken.

Zo creëer je de look zelf

Je jumpsuit combineren met een sleehak kun je op verschillende manieren doen. Kies je bijvoorbeeld voor een kleurrijke sleehak, houd dan de jumpsuit wat neutraler. Zijn de kleuren van je jumpsuit echter wat rustiger? Pak in dat geval uit met een paar schoenen met een opvallende sleehak zoals deze geweldige espadrilles van Unisa.

Optie 6: De jumpsuit combineren met instapschoenen

Een jumpsuit is bij veel vrouwen geliefd door het gemak waarmee we hem aantrekken. Je jumpsuit combineren met schoenen die instapklaar zijn, zorgt er helemaal voor dat je binnen een mum van tijd klaar bent om aan de dag te beginnen! We hebben daarom twee voorbeelden van jumpsuits in combinatie met instappers voor jou geselecteerd. In het eerste voorbeeld (links) is gekozen voor een felgekleurde jumpsuit. Qua schoenen is gekozen voor een zwarte instapschoen met een grijze, grafische print. Deze schoen vormt de juiste finishing touch voor deze outfit en is ideaal voor een dagje sightseeing in een vreemde stad. Het tweede voorbeeld is iets behoudender qua kleur maar zeker net zo trendy. De jumpsuit valt ruim en 'bloest' mooi ter hoogte van het bovenlijf. Om de nonchalante houding te versterken is gekozen voor neutrale instapschoenen die goed passen bij de grote handtas en de zwarte zonnebril. Behalve instappers, zorgen ook comfortabele schoenen zoals ballerina's, mocassins en espadrilles onder een jumpsuit voor diezelfde vlotte look.

Zo creëer je de look zelf

Instapschoenen zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. In combinatie met een jumpsuit geven ze je outfit een fijne casual uitstraling. Je kunt deze look zelf creëren door onderstaande schoenen van Unisa en Stefano Lauran te combineren met een mooie jumpsuit.

Item 1 of 5

Optie 7: De jumpsuit combineren met slippers

Je jumpsuit combineren met schoenen kan tot slot ook met slippers. Doe dit echter alleen in je vrije tijd. Slippers maken je outfit casual en daarmee niet geschikt om te dragen naar kantoor of naar formele gelegenheden. Een lange zomerse jumpsuit, zoals op de afbeelding linksboven, is perfect te combineren met zomerse slippers. Maak je outfit compleet met een grote zonnebril of een mooie rieten strandtas en je bent helemaal klaar voor een zomerse dag in de stad! Het laatse voorbeeld uit dit artikel betreft een korte, zomerse jumpsuit. De jumpsuit is van luchtige stof gemaakt en valt mooi om het lichaam. De slippers zijn eenvoudig aan te trekken en zien er net als de jumpsuit zomers uit. Ondanks de kleurverschillen passen ze goed bij elkaar. Dit komt mede doordat zowel de slippers als de jumpsuit in pasteltinten zijn uitgevoerd.

Zo creëer je de look zelf

Slippers en een jumpsuit gaan vrijwel altijd goed met elkaar. En dat slippers jouw jumpsuit een extra elegant accent kunnen geven, bewijzen de onderstaande slippers van Unisa wel!

Item 1 of 5

Schoenen onder een jumpsuit: wat is jouw stijl?

Zoals je ziet zijn er stiekem heel wat manieren om je jumpsuit te combineren met een mooi paar schoenen. Een jumpsuit is een veelzijdig kledingstuk dat met een ander paar schoenen een heel nieuwe uitstraling krijgt. Zo kun je die chique zwarte jumpsuit prima feestelijk dragen met een paar kleurrijke statement pumps of zakelijker met paar zwarte pumps en jasje. En wordt die zomerse jumpsuit heel geschikt als feestelijke jumpsuit voor op een bruiloft. Zoveel jumpsuits, zoveel matching shoes. Nu is het slechts een kwestie van kiezen: welke combinatie past het best bij jou?