Skip to content

About the brand

Hispanitas is een Spaans schoenenlabel dat al drie generaties lang elegantie, comfort en kwaliteit combineert in hun collecties voor de modebewuste vrouw. Het bedrijf kreeg in 1995 de naam "Hispanitas" en heeft sindsdien een sterke passie voor schoenen behouden. Met een focus op zachte materialen en mooie kleuren creëert Hispanitas prachtige damesschoenen en bijpassende accessoires.

De productie blijft volledig Spaans, met vakmensen in Alicante die elk seizoen weer schitterende collecties produceren. Van laarzen tot sneakers, loafers tot sandalen, Hispanitas biedt een veelzijdige selectie die perfect past bij moderne vrouwen.

el zapato perfecto

Onze favorieten

Item 1 of 7

Made in Spain

"Made in Spain" vormt een essentiële waarde voor het merk Hispanitas en is tegelijkertijd een van hun meest waardevolle troeven. Hispanitas legt de nadruk op het produceren van het merendeel van hun collecties in Spanje, met een klein deel dat in Portugal wordt vervaardigd. Door lokaal werk te bevorderen met productie in de provincie Alicante, stimuleren ze de bijbehorende industrie in hun gebied, en zorgen ze voor een verantwoordelijke supply chain management.

Ontdek de collectie

Item 1 of 11

Onderweg naar een betere wereld

Het merk heeft een sterke toewijding aan duurzaamheid op drie belangrijke gebieden: milieu, economie en sociaal. In 2020 lanceerden ze hun eerste lijn van 100% milieuvriendelijk schoeisel, waarmee ze een nieuwe standaard zetten voor hun collecties. Ze maken gebruik van duurzame materialen zoals gerecycled polyester en nylon, evenals gerecycled PU en EVA, gecertificeerd door de Global Recycled Standard. Ook verminderen ze het gebruik van leer door het inzetten van chroomvrije veganistische alternatieven. Alle verpakkingen van het merk zijn volledig gerecycled, en ze werken samen met SAPESA Servicios Integrales voor afvalbeheer en -inzameling.

Daarnaast ondersteunt Hispanitas diverse solidariteitsprojecten die gericht zijn op onderwijs, sport en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen, zoals het project Aula Hispanitas in samenwerking met verenigingen zoals UPAPSA en Sense Barreres.

Maak je look compleet

Item 1 of 7