Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Geef je schoenen de beste verzorging met Collonil!

Of het nu gaat om die nieuwe witte sneakers of dat favoriete paar pumps wat al jaren met plezier gedragen wordt, sommige schoenen houden we het liefst een leven lang bij ons. Omdat ze er zo fantastisch uitzien, geweldig lopen of gewoon: omdat ze helemaal passen bij wie we zijn. Om deze schoenen in perfect shape te houden, is goede -preventieve- verzorging niet minder dan noodzakelijk. En laat high care onderhoudsmerk Collonil daar nu een expert in zijn! Of je nu leren, suède, nubuck, stoffen of wit leren schoenen hebt, in deze onderhoudstips komt de beste behandeling voor al deze verschillende schoenen aan bod. Zo helpt Collonil jou je all-time favorites in topconditie houden!

Collonil, uit liefde voor schoenen

Collonil is een Duits merk dat zich al meer dan honderd jaar specialiseert in de verzorging en het onderhoud van leerproducten. Sinds 1909 ontwikkelt en produceert Collonil vanuit Berlijn hoogwaardige onderhoudsmiddelen voor schoenen-, tassen- en andere lederen producten voor een wereldwijde markt. Naast de verzorgings- en onderhoudsproducten voor verschillende soorten leer, kent Collonil ook een productlijn speciaal voor het onderhouden en schoonmaken van schoenen gemaakt van textiel of imitatieleer. Een mix van oog voor innovatie en jarenlange kennis op het gebied van leer- en schoenverzorging maakt dat Collonil zich met haar kwaliteitsproducten blijft onderscheiden. Jouw schoenen kunnen dan ook rekenen op de beste verzorging met Collonil. Hoog tijd om eens dieper in te gaan op verschillende type schoenen en de beste manier om deze te verzorgen. Zo weet jij straks precies hoe je je lievelingsschoenen nog heel lang mooi en fris houdt!

null

Ieder materiaal een eigen aanpak

Collonil richt zich met haar producten op het schoonmaken, waterproof maken, verzorgen en neutraliseren (het ontdoen van luchtjes) van verschillende soorten materialen. Er zijn producten speciaal voor fijn leer, zacht leer, ingevet leer, lakleer of suède. Maar ook specifiek voor wit leren sneakers of stoffen schoenen. Sommige producten kunnen voor alle type materialen worden gebruikt. Dat is handig, want de gemiddelde schoenenkast kent vaak een grote diversiteit aan schoenen én materialen. Hieronder staan we per materiaalsoort stil bij de belangrijkste reinigings- en onderhoudstips en de bijbehorende Collonil producten. Daarnaast leggen we uit hoe je deze producten gebruikt om jouw schoenen zo goed als nieuw te houden.

Verzorging leer

Het zo lang mogelijk mooi houden van je schoenen begint met het preventief beschermen van je blikvangers met een Collonil spray. Een carbonspray biedt langdurige bescherming tegen vocht en vuil. Wil jij een spray die je kunt gebruiken voor alle schoenen (en tassen) in jouw schoenenkast? Kies dan voor de waterproof spray Carbon Pro Limited Edition van Collonil, deze laat vocht en vuil als druppels van zowel je stoffen als leren schoenen glijden. Ook de Collonil Nano Spray maakt schoenen, tassen en accessoires vuil- en waterafstotend. Deze spray is bovendien te gebruiken op leer, suède, nubuck en textiel.

Hoe gebruik je een beschermende spray?

Al lijkt het inspuiten van je schoenen met een spray voor zichzelf te spreken, hier toch even de belangrijkste tips voor het aanbrengen van een effectieve, egale beschermlaag.

Sprayen maar!

Het is verleidelijk om nieuwe schoenen direct aan te trekken. Toch is het slimmer om schoenen, voordat je ze aantrekt, eerst goed in te spuiten. Zo voorkom je vlekken en vuil vanaf dag één.

Schoon en droog

Voor een egaal resultaat en een optimaal beschermend effect, is het belangrijk dat je schoenen schoon en droog zijn voordat je de spray aanbrengt.

Frisse lucht

Spuit je schoenen het liefst buiten in, of anders in een goed geventileerde ruimte. Op die manier voorkom je dat je de spraylucht inademt.

De juist spray-afstand

Het beste effect bij het aanbrengen van een beschermende laag, bereik je door de fles vooraf goed te schudden en de spray vervolgens op een afstand van ongeveer dertig centimeter gelijkmatig aan te brengen.

Drogen op kamertemperatuur

De behandeling met de spray maakt je schoenen wat vochtig. Laat je schoenen daarna op kamertemperatuur opdrogen. Plaats ze niet bij de verwarming, want dan droogt het leer van je schoenen uit en kunnen er scheurtjes ontstaan.

De kracht van herhaling

Collonil sprays zijn krachtig, hierdoor zijn je schoenen al na een eerste keer sprayen voorzien van een basisbescherming. Wil jij je schoenen blijvend beschermen? Kies er dan voor om ze regelmatig in te blijven spuiten. Gemiddeld genomen is het verstandig om schoenen nadat je ze tien keer gedragen hebt, opnieuw van een beschermlaag te voorzien.

Glad of mat leer

Door je schoenen regelmatig in te spuiten, bescherm je ze tegen vocht en vuil. Daarnaast is het belangrijk om het leer te voeden. Dit doe je door bij schoenen in een gladde of matte leersoort te kiezen voor de Carbon Wax Bescherming van Collonil. Deze spray zorgt voor een waterproof bescherming van je schoenen én bevat tegelijkertijd een voedende wax.

null

Crème

Daarnaast kun je ook kiezen voor een crème. Met de Collonil Carbon Gold Cream speciaal voor glad en mat leer, geef je jouw schoenen precies de juiste verzorging. Zo behouden je schoenen hun mooie kleur en blijft het leer gezond.

Hoe gebruik je de Collonil crème?

  • Je doet wat Collonil Carbon Gold Cream op een schoon sponsje.
  • Breng de crème gelijkmatig aan op je schoenen.
  • Wrijf de crème uit met een zacht, schoon doekje.

En voilà: jouw schoenen stralen weer als nieuw!

Onderhoudskit Keep Them Smooth Leer

Om de verzorging van je schoenen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft specialist in schoenverzorging Frans Muller de belangrijkste Collonil onderhoudsproducten voor leer ondergebracht in één handige Collonil Onderhoudskit. Deze Keep Them Smooth-set bestaat uit:

Suède en nubuck

Om je schoenen, tassen en andere suède of nubuck accessoires te beschermen tegen water of vuil, kun je ze regelmatig inspuiten met de Collonil Carbon Pro Spray of de Collonil Nano Spray. De beschermlaag van beide sprays heeft een preventieve werking. Daarnaast vragen gevoeligere leersoorten zoals suède en nubuck om extra aandacht op het gebied van onderhoud en verzorging. Daarom heeft Collonil speciaal voor deze leersoorten een eigen beschermende en voedende spray. Suède of nubuck zijn materialen waar we, vanwege hun zachte, chique uitstraling, vaak voor vallen. Zonder de juiste bescherming, hebben deze materialen echter de neiging wat sneller te verbleken. Daarom bevat de Collonil Suède + Nubuck Spray een extra kleuractivering die helpt om de kleur van je suède of nubuck schoenen als nieuw te houden. Deze speciale spray vind je bij Van den Assem in de volgende kleurvarianten:

Omdat je jouw suède of nubuck leren schoenen eigenlijk alleen met behulp van een spray kunt onderhouden, is regelmatig inspuiten de enige manier om je schoenen mooi en de kleur fris te houden. Bij droog en zonnig weer is een driewekelijkse spray-beurt voldoende. Hebben je schoenen regelmatig een regenbuitje doorstaan, dan is vaker inspuiten noodzakelijk.

Witte sneakers

De witte sneaker is al een tijdlang trending, grote kans dat jij zelf ook een of meerdere van deze witte musthaves in de kast heeft staan. Niets zo mooi als een witte sneaker onder dat jurkje of die mom jeans. Maar dan moet ‘ie natuurlijk wel echt wit zijn....En dat is een uitdaging, zeker in de winter. Geen nood, Collonil heeft een eigen onderhoudslijn voor witte sneakers. Overigens geldt ook voor witte sneakers, of ze nu uitgevoerd zijn in textiel of leer, dat goed onderhoud begint met het regelmatig inspuiten met de Collonil Carbon Pro Spray. Daarnaast heeft Collonil dus een lijn met producten voor de witte sneaker. Een verzameling van de handigste producten hierin, vind je in de Keep Them White onderhoudskit.

Onderhoudskit Keep Them White

Wit en fris, zo zien we onze sneakers het liefst het hele jaar door. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Van den Assem een speciale Keep Them White onderhoudskit samengesteld. Daarmee blijven jouw sneakers niet alleen parelwit, maar ook heerlijk fris! De Keep Them White-set bestaat uit:

null

Collonil cleaning power

Onze favoriete schoenen zijn vaak de schoenen die we het liefst -dagelijks- dragen en die dus het meest te verduren hebben. Toch zijn er gelukkig genoeg manieren om onze lievelingsschoenen in topconditie te houden. Onderhoudsmerk Collonil weet met haar producten precies de juiste verzorging te geven waardoor uw schoenen forever young van uiterlijk blijven. En de belangrijkste boodschap op onderhoudsgebied? Sprayen, sprayen, sprayen. Dan is de basis gelegd en vormt een goede verzorging de finishing touch voor een echt lang behoud van je schoenen. Zo kun je nog jarenlang genieten van jouw dierbaarste blikvangers!