Skip to content

Heren handschoenen

Bij koud weer pak je jezelf graag in. Daar horen ook een paar warme en mooie handschoenen bij. Bekijk hier ons ruime assortiment aan heren handschoenen.

  Maat
  Merk
  Highlights
  Maat
  Prijs
  € 59 - € 165
  Kleur
  Materiaal
  UGG Ugg Heren Handschoenen Zwart 18712BX UGG Ugg Heren Handschoenen Zwart 18712BX
  UGG Handschoenen , 2 kleuren
  149,95
  • Ugg Heren Handschoenen Zwart 18712BX
  • Ugg Heren Handschoenen Cognac 18712BX
  Item 1 of 2
  Kies je maat
  UGG Ugg Heren Handschoenen Cognac contrasttech glov UGG Ugg Heren Handschoenen Cognac contrasttech glov
  UGG Handschoenen , 2 kleuren
  164,95
  • Ugg Heren Handschoenen Cognac contrasttech glov
  • Ugg Heren Handschoenen Zwart contrasttech glov
  Item 1 of 2
  Kies je maat
  UGG Ugg Heren Handschoenen Zwart contrasttech glov UGG Ugg Heren Handschoenen Zwart contrasttech glov
  UGG Handschoenen , 2 kleuren
  164,95
  • Ugg Heren Handschoenen Zwart contrasttech glov
  • Ugg Heren Handschoenen Cognac contrasttech glov
  Item 1 of 2
  Kies je maat
  Warmbat Warmbat Heren Handschoenen Bruin GLO4010 Warmbat Warmbat Heren Handschoenen Bruin GLO4010

  Heren handschoenen

  Een fijn paar handschoenen is onmisbaar in het Nederlandse klimaat, en is zeker in de winter essentieel in je garderobe. Ben je op zoek naar nieuwe heren handschoenen? Bij Van den Assem shop je mooie exemplaren, die jouw handen gegarandeerd warm houden deze winter. We bezorgen je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen, en wanneer je voor meer dan 50 euro bestelt doen we dat zelfs helemaal gratis. Zijn de handschoenen toch niks voor jou, of heb je een verkeerde maat besteld? Ook retourneren is kosteloos. Zo kun je eenvoudig ruilen voor een andere maat of materiaal. Lees verder om te ontdekken uit welke materialen je allemaal kunt kiezen.

  Verschillende materialen handschoenen

  Het belangrijkste aan een paar handschoenen? Dat is natuurlijk of ze je handen warm houden in de kou. Daarom zijn de meeste handschoenen van dikke materialen gemaakt, die zo min mogelijk wind doorlaten en warmte daarentegen juist binnenhouden. Je kunt daarbij denken aan handschoenen gemaakt van wol, van leer of van suède. De laatste twee zijn vaak gemaakt met een voering van wol, zodat ze extra warm zijn.

  Per materiaal is het belangrijk om de handschoenen goed te verzorgen, zodat ze nog jarenlang mooi blijven. Gebreide handschoenen van katoen kunnen prima mee in de was, terwijl je wollen handschoenen beter op de hand kunt wassen met koud water. Ook leren handschoenen kun je beter niet in de wasmachine gooien, omdat het leer hierdoor kan krimpen en lelijk kan worden. Leren handschoenen kun je wassen door er met een vochtige doek voorzichtig op te deppen.

  Merken handschoenen

  Bij Van den Assem shop je verschillende soorten handschoenen voor heren. Je kunt niet alleen kiezen tussen meerdere materialen, maar ook het aanbod aan merken is groot. Zo vind je op onze webshop handschoenen van het populaire merk UGG, maar kun je ook met een kleinere portemonnee bij ons terecht. De handschoenen van Warmbat zijn enorm stijlvol en praktisch, maar je hoeft er geen gigantisch bedrag voor neer te leggen. Toch zijn ze van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je er lang van kunt genieten.

  Het ontstaan van handschoenen

  Hoewel handschoenen zo stijlvol kunnen zijn als je zelf wilt, zijn de accessoires in eerste instantie vooral heel praktisch. Ze beschermen je handen namelijk tegen de kou in de winter, maar bieden ook bescherming in andere omstandigheden: bijvoorbeeld tijdens het motorrijden of wielrennen. Dan zijn er ook nog handschoenen die puur ter decoratie dienen, die je vooral op rode lopers en tijdens chique gala’s ziet. Maar waar komt de handschoen eigenlijk vandaan? Volgens geschiedenisexperts stammen de eerste handschoenen uit het jaar 1333 voor Christus. Dit paar werd aan het begin van de 20e eeuw ontdekt in het graf van Toetanchamon in Egypte. Waarschijnlijk werden deze handschoenen voor paardrijden gebruikt, omdat Toetanchamon in een warm werelddeel woonde en ze dus niet nodig had tegen de kou. In de tussentijd zijn er heel wat soorten handschoenen de revue gepasseerd, tot we uitkomen bij de handschoenen die we nu kennen en die vooral onze vingers warm houden.