Skip to content

Allan K tassen

Shop de nieuwste collectie Allan K Tassen nu bij Van den Assem Schoenen. De tassen van Allan K zijn stuk voor stuk iconisch vanwege hun traditionele vlechtwerk, gegoten in een tijdloos design.

  Maat
   Prijs
   € 0 - € 0

   Allan K tassen

   Ben je op zoek naar een tas die met de jaren alleen maar mooier wordt en vanwege zijn tijdloze uitstraling altijd stijlvol oogt? Kijk dan eens bij onze collectie Allan K tassen. Allan K tassen danken hun bijzondere uitstraling aan het leren vlechtwerk dat het label gebruikt bij het maken van zowel haar tassen als damesschoenen. Lees meer over dit bekende merk en het vakmanschap waarmee Allan K garant staat voor tassen die gerust iconisch genoemd mogen worden.

   Het betere vlechtwerk van Allan K

   Allan K, het bekende kwaliteitslabel in damesschoenen en tassen, is genoemd naar oprichter Allan Kadic. Allan is van origine een ingenieur, net zoals zijn vader. Deze ontwierp in de jaren 60 een machine waarmee het proces van het vlechten van leer -een traditioneel ambacht in de Balkan- deels kon worden gemechaniseerd. De eerste machine van de vader van Allan wist één stuk leer tot honderden meters smalle repen te snijden. Daarna ontwierp hij een machine die de repen leer wist te vlechten tot een stuk vlechtwerk. Allan trad in de voetstappen van zijn vader en nam daarna een volgende stap: hij wilde het vlechtwerk gebruiken voor zijn eigen ontwerpen. Het merk Allan K was geboren. Sindsdien richt Allan K zich op het maken van tassen en schoenen. In een combinatie van ambachtelijk vakmanschap, ondersteund door machinale bewerking van het leer, weet het label iedere collectie opnieuw de mooiste tassen te produceren.  

   Tassen en schoenen

   Zoals gezegd gebruikt Allan K haar bijzondere vlechtkunsten voor zowel de productie van tassen als schoenen. Dit vlechtwerk is zeer verschillend uitgevoerd. Zo vind je in de collectie damesschoenen onder andere fijn gevlochten sandalen en slippers, maar ook halfhoge gevlochten chelsea enkellaarsjes. De collectie Allan K tassen bevat onder andere schoudertassen, crossbody tassen en shoppers in uiteenlopende vlechtwerken. Zo zijn er naast de gevlochten tassen en ook grof gevlochten items, waaronder de grof gevlochten suède shoppers in de kleuren taupe en cognac.

   Shop Allan K Tassen bij Van den Assem

   Heb jij tussen de collectie Allan K tassen jouw stijlitem gevonden? Bestel jouw musthave tas dan vandaag nog en je hebt deze binnen 1 tot 3 dagen in huis. En blijkt de tas die je hebt besteld achteraf toch niet helemaal jouw ding? Geen probleem, je kunt je bestelling binnen 100 dagen gratis retourneren. Kijk voor meer tassen bij onze complete collectie damestassen. Deze bestaat behalve uit Allan K Tassen, onder andere uit tassen van Kurt Geiger, Unisa, GUESS, Lodi, Peter Kaiser, Lina Locchi en Furla.