Skip to content

Duurzaamheid

Samen zorg dragen voor een betere wereld; dat staat bij Van den Assem centraal. Als familiebedrijf vinden wij het ontzettend belangrijk om te denken aan de volgende generaties en hierbij ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.

Bij ons begint dit aan de inkoopkant van onze organisatie. Dagelijks stellen wij speciaal voor jou de mooiste, meest exclusieve collecties samen. Hierbij kiezen wij bewust merken die naast dat ze prachtige producten ontwikkelen, zich ook inzetten voor een duurzamere en groenere wereld. Denk hierbij aan producten die dichter bij huis, in Europa, zijn geproduceerd om de impact van transport te minimaliseren of aan collecties die dankzij de premium materialen en tijdloze designs een langere lifecycle hebben. Samen zijn we duurzamer!

Producten krijgen een groen label wanneer het merk bijdraagt aan een betere wereld of als de producten aan een van de onderstaande eisen voldoen:

Vegan

Producten die niet van dierlijke materialen gemaakt zijn, vallen bij ons onder vegan. Deze veganistische schoenen en tassen zijn gemaakt van alternatieve materialen zoals microvezel, kurk of bijvoorbeeld plantaardige materialen.

Recycled

Onze gerecyclede selectie bestaat uit producten die gemaakt zijn met gerecyclede materialen zoals plastic flessen of (textiel)afval. Dankzij deze hergebruikte materialen wordt de impact op het milieu verminderd.

Ambachtelijk

Materialen zó goed, dat ze jaren mooi blijven. Dat is waar onze ambachtelijke selectie voor staat. Deze producten zijn gemaakt van hoogwaardige leersoorten door de beste ambachtslieden. Hierdoor blijven de ambachtelijk gemaakte schoenen en tassen langer mooi. Daarnaast kan je deze producten gemakkelijk laten repareren of onderhouden waardoor ze hun waarde behouden.

Green labelled musthaves

Item 1 of 18