Skip to content

Indosole Slippers

Indosole slippers zien er trendy uit en lopen fantastisch. De zolen zijn gemaakt van oude banden. Zo werk je met Indosole slippers mee aan het oplossen van de wereldwijde bandenberg. Shop jouw Indosole slippers nu bij Van den Assem Schoenen.

  Maat
   Prijs
   € 0 - € 0

   Indosole slippers

   Genieten van trendy, comfortabele slippers én een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan zijn de slippers van het merk Indosole echt iets voor jou. Indosole slippers worden namelijk gemaakt van afgekeurde autobanden. Met het lopen op Indosole slippers help je dus mee aan het verkleinen van de berg autobanden. Dat bewust omgaan met het milieu en een trendy look prima samengaan, bewijzen deze fijne Indosole slippers!

   Indosole: slippers voor hem en haar

   Toen Kyle Parsons in 2004 tijdens een reis door Bali bij een straatverkoper een paar sandalen met zolen van motorbanden kocht, raakte hij geïnspireerd door het idee van het hergebruik van rubberbanden. Wereldwijd zorgt de groeiende berg afvalbanden namelijk voor een toenemend probleem. Kyle onderzocht hoe hij afvalbanden kon hergebruiken en begon in 2009 vanuit een kantoor in San Francisco het bedrijf Indosole. Na jaren van experimenteren, kwam hij tot een methode waarbij afvalbanden worden vermalen tot een fijn poeder. Dit wordt vervolgens samengesmolten met natuurlijk rubber. De nieuwe bandengel die hierdoor ontstaat, vormt de basis voor de zolen van Indosole slippers. Deze zolen vind je terug in alle collecties van slippers die Indosole ontwerpt voor dames en heren.

   Slippers met de grip van banden

   Naast het feit dat je met een paar Indosole slippers meehelpt aan het oplossen van de bandenberg, heeft het dragen van Indosole slippers nog meer voordelen. Zo is het voetbed gemaakt van natuurlijk, mens- en milieuvriendelijk geoogst rubber. Dit natuurlijke rubber loopt ontzettend comfortabel. Verder worden de stoffen banden van de Indosole slippers gemaakt van vezels die in verhouding minder water nodig hebben om er stof van te maken. Ook wordt de stof voor de slippers op natuurlijke wijze gekleurd. Hetzelfde geldt voor het voetbed en de zool van de Indosole slippers. Je vindt de Indosole slippers in verschillende mooie tinten, van donkergroen tot zeeblauw. Voor het kleurproces worden natuurlijke ingrediënten gebruikt en geen chemische producten. Tot slot hebben Indosole slippers een belangrijk voordeel van de afvalbanden overgenomen: de zolen geven extra grip, ook wanneer je op een natte ondergrond loopt. Zo sta je met een paar Indosole slippers, mooi, duurzaam en veilig met je voeten op de grond!

   Bestel je Indosole slippers eenvoudig en snel op assem.nl

   Heb jij hart voor de goede zaak en het mooie design van Indosole slippers? Bestel jouw Indosole slippers dan nu op assem.nl. We bezorgen je nieuwe slippers binnen 1 tot 3 werkdagen gratis bij je thuis. En is je bestelling niet helemaal naar wens, dan mag je deze binnen 100 dagen gratis retourneren. Op naar een mooie zomer!