Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Waarom deze schoenen geschikt zijn voor steunzolen

De voeten hebben de taak om ons de hele dag naar onze bestemmingen te brengen. Daarnaast belasten we ze soms nog eens extra met sporten, de hele dag heen en weer rennen vanwege een verhuizing, een dagje uit, een actieve vakantie of andere intensieve bezigheden. Dat ze zo nu en dan in de watten mogen worden gelegd, is voor veel mensen dan ook een logisch iets. Op zijn tijd met de voeten omhoog en een pedicure of voetmassage ondergaan, kan voor veel verlichting zorgen. Maar sommige voeten hebben meer nodig dan dit. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van holvoeten, beenlengteverschil of spierspanning, heb je meer baat bij goede steunzolen. Het liefst verpakt in een leuke schoen, kunnen wij ons voorstellen. Daarom besteden wij in deze blog aandacht aan schoenen die geschikt zijn voor steunzolen. Zo loop je de hele dag pijnloos en comfortabel op de mooiste modellen!

In dit artikelen vertellen we je meer over:

  • De voordelen van steunzolen
  • Verschillende soorten zolen 
  • Schoenen die geschikt zijn voor steunzolen 

Steunzolen draagt iemand niet zomaar voor de lol. Vaak gaat er een medisch traject aan vooraf, voordat de arts met het advies komt om steunzolen te gaan dragen. We noemden net al enkele oorzaken waarom een steunzool nodig kan zijn. Maar er zijn nog meer oorzaken te noemen. Naast holvoeten, beenlengteverschil en spierspanning; kunnen platvoeten, ontstekingen, rug-, nek-, of schouderklachten, lies- en heupklachten of problemen na een ongeval eveneens reden zijn om steunzolen te dragen. Ook reumapatiënten, mensen met artrose of een scheef bekken kunnen baat hebben bij het dragen van steunzolen.

De voordelen van steunzolen

Wanneer je steunzolen gaat dragen, ondervind je al snel de voordelen van deze aanpassing. Zo ervaren veel steunzooldragers direct een verbetering van rug- en nekklachten. Je voelt je zelfverzekerder, de pijnklachten nemen af of verdwijnen en het evenwicht verbetert. Een voordeel van steunzolen, is dat ze ook bij het sporten te gebruiken zijn.

Steunzolen, inlegzolen, correctiezolen of confectiezolen

Er zijn diverse zolen waar je gebruik van kunt maken. Zo heeft de één veel baat bij het dragen van steunzolen, terwijl een ander juist wordt aangeraden een correctiezool te dragen. We zien bijna door de zolen het bos niet meer. Wanneer gebruik je nu welke zool? Wij leggen de verschillen aan je uit.

Steunzolen

Steunzolen worden gemaakt van kunststof, rubber, leer of kurk. Ze hebben de functie de gewrichten, banden en kapsels van de voet te ondersteunen. Dit doen ze door middel van de passieve ondersteuning van met name het voetgewelf en de voorvoet. De negatieve bijklank van de steunzool is dat ze alleen in oubollige en saaie schoenen zouden passen. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg trendy modellen waar steunzolen zonder problemen in kunnen worden gedragen.

Inlegzolen

Wanneer we hebben over podotherapeutische inlegzolen, dan bedoelen we daarmee los uitneembare binnenzolen die meestal op maat gemaakt zijn. Hebben we het over inlegzolen die een schoen passend moeten maken, dan zijn dit confectie inlegzolen. Zo zijn er badstofzooltjes (deze zijn lekker zacht en uitwasbaar), zolen van leer en latex, extra dunne leren zolen (speciaal voor de pumps), halve zolen (deze geven de bal van de voet extra comfort) en gelzolen, welke specifiek comfort bieden bij het dragen van sandalen en pumps. Inlegzolen en confectie-inlegzolen zijn gemaakt voor een specifiek doel. Dit soort zolen helpt bijvoorbeeld bij het ontlasten van de hiel of de achillespees, bij het ondersteunen van de welving van de voet (wanneer je bijvoorbeeld last hebt van doorgezakte voeten) of als eerste voorziening bij een veelvoorkomende klacht zoals hielspoor (een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen, die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt (peesplaatontsteking). Typische symptomen zijn pijn onder de hiel bij lang staan of lopen. Verder kunnen inlegzolen zorgen voor betere prestaties tijdens het sporten.

Correctiezolen

De correctiezolen, het woord zegt het al, hebben als doel de voetstand (permanent) te corrigeren. Dit soort zolen wordt gedragen door kinderen, waarvan de voetstand verbeterd dient te worden of door mensen met platvoeten. Correctiezolen kunnen daarnaast spanningen aan een of meerdere spiergroepen verlichten, je lichaamshouding verbeteren of de druk onder je voeten egaal verdelen (waardoor je meer ruimte krijgt in de schoenen), je looppatroon verbeteren en je rugklachten verminderen.

Confectiezolen

Wellicht de meest bekende zolen in dit rijtje, zijn de confectiezolen. De confectiezolen in standaardmaten zijn verkrijgbaar bij de schoenwinkel of de schoenmaker bij jou in de buurt. Ze kunnen door iedereen gedragen worden die behoefte heeft aan lichte ondersteuning. Voorbeelden van confectiezolen zijn halve gelzolen voor hielspoor, ondersteunende zooltjes voor platvoeten, zooltjes voor een doorgezakte voorvoet en hakverhogers voor achillespeesklachten.

Schoenen die geschikt zijn voor steunzolen

Niet iedereen heeft gemakkelijke voeten. Gelukkig hoeven 'probleemvoeten' geen probleemvoeten te blijven. Vaak biedt een goede (steun)zool al veel soelaas. Vroeger was het dragen van schoenen met extra ondersteuning helemaal niet zo prettig. Iedereen zag direct aan de schoen dat het een 'andere' schoen was. Tegenwoordig kennen we een breed assortiment aan comfortschoenen, die qua looks niet onderdoen voor andere schoenen. Wij verkopen diverse merken die schoenen ontwerpen en produceren met een uitneembaar voetbed, waardoor er ruimte ontstaat voor jouw persoonlijke inleg-, correctie-, confectie- of steunzool. Bekijk hier een greep uit onze trendy collectie aan comfortschoenen speciaal voor dames.

Voor dames en heren: Philippe Model 

De collectie van Philippe Model bestaat uit zowel dames- als herensneakers, mét uitneembaar voetbed. Dit seizoen combineert het merk spannende prints met warme kleuren. De damessneaker, hierboven afgebeeld, is uitgevoerd in verschillende bruintinten in combinatie met een rood vlak op de tong, zwarte details en een luipaardenprint aan weerszijden van de sneaker. Het merk gebruikt daarbij verschillende materialen: suède, leer en stof.

Onderstaande look laat zien dat print op print zeker mogelijk is. Wij dragen de leopard sneakers met een lange geruiten jas, met daaronder een blouse en trui. De koude temperaturen zijn weer aanwezig, dus meerdere laagjes zijn deze dagen niet overbodig! 

Ook aan de heren wordt gedacht, bijvoorbeeld met deze groene sneaker. Dit model is voorzien van stof met camouflageprint aan weerszijden van de wreef en suède rondom de neus, onder de veters en op de achterbies. Tevens bevindt zich op de achterbies een fluorescerende patch met merknaam. Andere opvallende details zijn de groene patch op de tong en het merkembleem met oranje details aan de buitenzijde van de wreef.
Wij zien deze herensneakers het liefst in combinatie met een grijze jeans en een legergroen jack. 

Kleurrijk & sportief met Hogan

Ook Hogan is fan van de army tinten. De sportieve, modieuze sneakers van dit merk zijn geschikt voor allerlei gelegenheden en looks: vancasual business tijdens kantooruren tot een comfortabele outfit tijdens een frisse (avond)wandeling. 
Deze groene herensneaker is uitgevoerd in groene stof en voorzien van suède accenten rondom de neus, op de achterbies en bij de veters. Weerszijden van de wreef beschikken over een stoffen ‘H’ die staat voor het merklogo. Dit model is tevens voorzien van groene veters en een patch met merklogo op de tong. 

Deze sneakers staan prachtig in combinatie met donkerblauw en grijsgroene tinten. Wij combineren ze in onderstaande look met een nette broek, waarbij we de pijpen iets omslaan voor een casual effect. Een wit overhemd en een donkerblauwe blazer maken het totaalplaatje af. 

Steunzool zoekt schoen

Stop met zoeken. Je hebt jouw 'schoenen geschikt voor steunzolen' gevonden. Dat het assortiment beperkt is wanneer je gebruikmaakt van een persoonlijke inleg- of steunzool is (gelukkig) achterhaald. Tegenwoordig kennen we diverse merken die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en maken van trendy schoenen waarbij het originele voetbed een hoog comfortgehalte heeft. Én die, nog veel belangrijker, hun schoenen van een uitneembaar voetbed voorzien, zodat je dit kunt vervangen door een persoonlijke inlegzool. 

Met welke schoenen schitter jij dit seizoen? Laat het ons weten in een reactie. Of laat zien hoe jij jouw favoriete outfit met schoenen voor steunzolen draagt #assemstyle