Skip to content
Katja  - 
Ga terug

(Alles over) schoenen met wintergrip

Hoe leuk sandalen, instapschoenen en slippers ook staan: de winter vraagt om andere schoenen. Schoenen die wel tegen een stootje kunnen. En, niet onbelangrijk, die je letterlijk met beide voeten op de grond houden. We hebben het hier over schoenen met wintergrip. Als we straks weer verrast hagel, ijzel en misschien zelfs sneeuw dan hebben we behoefte aan schoenen met wintergrip. Hier lees je (alles over) schoenen met wintergrip. Kom maar op winter!

Je trekt de voordeur open. Eén blik op de auto’s in de straat en je weet genoeg. Het heeft vannacht gevroren. Eén plus één is drie. Je hebt te maken met het type weer dat om stevige schoenen met wintergrip vraagt.

Wat is wintergrip?

Schoenen met wintergrip zijn schoenen met zolen die je een goede grip geven. Dit alles heeft te maken met het profiel van de zool. Een goed profiel dat ervoor zorgt dat je niet wegglijdt als je over zachte ondergronden -denk aan sneeuw- loopt.

Een goed profiel: hoe zit dat?

We noemden het zojuist al: die goede grip hangt af van het profiel dat de winterschoen heeft. Maar wat is dat, een goed profiel? Je zou misschien denken: hoe grover, hoe beter. Toch is dat niet helemaal het geval. Ja, schoenen met wintergrip hebben een diep profiel, maar de truc is dat niet alle groeven in dezelfde richting lopen. Je hebt er niets aan als je een goede grip tegen vooruit- of achteruitglijden hebt en vervolgens zijwaarts onderuitgaat. In het meest ideale geval lopen de groeven enigszins tabs toe, zodat de sneeuw weer uit de groeven gedrukt wordt.

Tip: Kijk ook naar de hoeveelheid steun die de schoen geeft. Je schoenen moeten goed aansluiten en het liefst ook je enkels van steun voorzien.

Waar moet een schoen met wintergrip aan voldoen?

Dat een schoen met wintergrip in ieder geval een zool met een goed profiel nodig heeft, is duidelijk. Maar waar moet een schoen met wintergrip nog meer aan voldoen?

-Een goede schoenzool heeft niet alleen een goed profiel, maar ook een stevige buitenkant die voor extra grip zorgt en tegen een stootje kan.

-De binnenkant van de zool is juist aan de zachte kant. Het soepele materiaal zorgt ervoor dat je zool mee veert als je je voeten neerzet. Dit wordt ook wel demping genoemd.

-Een goede schoenzool zorgt voor demping wat weer voor comfort zorgt. En niet alleen de schoenzool doet dit. Ook het voetbed speelt hierin een belangrijke rol. Dankzij het voetbed krijgt je schoen een goede pasvorm. En de juiste pasvorm weerhoudt je voeten ervan dat ze gaan schuiven in de schoen.

-Schoenen met wintergrip moeten tegen een stootje kunnen. Laat je suède enkellaarsjes of veterschoenen dus vooral in de kast staan. Hoge schoenen zijn per definitie beter om te dragen in de winter. Ze bieden je enkels steun en ze houden je voeten en enkels/onderbenen warm.

Sneeuw grip voor schoenen

En dan ineens zijn de daken wit. Voor de één een lust, voor de ander een last. Maar of je nu blij wordt van een witte wondere wereld of niet, vroeg of laat moet je op pad. En dan heb je schoenen nog met sneeuw grip. Sneeuw grip voor schoenen zorgen ervoor dat je met stevige stappen door de sneeuw loopt. Maar welke stevige stappers zijn dan ideaal als sneeuwschoenen?

Het belang van sneeuw grip voor schoenen

Wanneer het winter wordt, zorgen we dat onze wintergarderobe op orde is. We dragen een warme winterjas en denken aan een muts, sjaal en een paar handschoenen. Alles om geen kou te hoeven lijden. Aan dit rijtje van belangrijke winteritems voegen we de winterschoen toe. Winterschoenen zijn minstens zo belangrijk. Goede winterschoenen met sneeuwgrip voorkomen valpartijen, terwijl je de hond uitlaat of je boodschappen doet. Daarom zijn winterschoenen met sneeuwgrip een goede investering.

Welke modellen winterschoenen met sneeuwgrip zijn er?

Dat je beter niet op je pumps of suède instappers de sneeuw kunt trotseren moge duidelijk zijn. Maar welke modellen zijn dan wel geschikt? Houd in ieder geval rekening met de hoogte van je schoen. In de sneeuw is het prettig als je enkels bedekt zijn. Ook is het fijn als de bovenzijde van je schoen het toelaat dat je je broek erin kunt stoppen. Zo hebben je onderbenen het extra warm. Een snowboot of een andere goede winterlaars is dus heel geschikt als winterschoen.

Ben je op zoek naar inspiratie voor outdoor schoenen dames? Lees dan het artikel 'Met deze outdoor schoenen dames steel jij de show'.

Meer grip op sneeuw met de snowboot

We noemden hem net al even: de snowboot. Snowboots zijn ideale winterschoenen, omdat ze je voeten warm en drooghouden. Ze zijn lekker hoog en aan de buitenkant van waterafstotend materiaal gemaakt. Regen en sneeuw hebben dus geen schijn van kans bij je snowboots. Ook zijn snowboots het antwoord op eventuele uitglijders. Dankzij het grove profiel loop je veilig over met sneeuw bedekte trottoirs en wegen.

Stevige laarzen zijn ideale schoenen met wintergrip

Geef jij de voorkeur aan stevige laarzen in plaats van snowboots? Geen probleem natuurlijk. Een paar tips wanneer je kiest voor laarzen als schoen met wintergrip:

-Zorg dat je laars hoog is. Denk aan net onder de knie. Een hoge laars houdt je benen en voeten warm en je broek droog aan de onderkant.

-Let goed op de zool. Kies voor een laars met een zool die profiel heeft. Een grof profiel zorgt ervoor dat de sneeuw niet aan je zool blijft plakken. Wanneer je met je schoen in de sneeuw stapt en hem vervolgens weer optilt, blijft de sneeuw niet plakken onder je schoen. Nog een voordeel van rubber: het neemt geen water op, zodat je voeten lekker droog blijven. Daarnaast geeft een rubberen profielzool je extra grip. Precies wat je nodig hebt als je door de sneeuw stapt.

Wintersneakers met wintergrip

Wintersneakers? Ja hoor. Ook in de winter kun je prima vooruit op een paar sneakers. Deze sneakers zijn van leer en vaak gevoerd vanbinnen. Ze zijn dus lekker warm. Mocht je twijfelen tussen een lage of een hoge sneaker: kies dan voor de hoge variant. Zo zijn je enkels ook bedekt.

Gevoerde winterschoenen zijn goede winterschoenen

Je voeten warm houden, kan een uitdaging zijn als het buiten nat, glad, wit en koud is. Met een gevoerde schoen hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zoals je bij de wintersneakers al hebt kunnen lezen; deze sneakers zijn lekker warm vanwege de voering. Of denk aan welbekende UGG’s die staan bekend om hun voering. Maar let wel: niet iedere gevoerde schoen is geschikt om sneeuw en ijzel mee te trotseren. Door gevoerde schoenen te dragen die gemaakt zijn van materialen als suède, mesh en gebreide stoffen, blijven je voeten helaas niet droog en zeker niet warm.

Tip: Draag leren schoenen, gemaakt van bijvoorbeeld gevet leer. Dit leer is niet waterdicht, maar houdt je voeten een behoorlijk lange tijd droog en dus warm. Wil je alles wat nat en koud is buiten je schoenen houden? Kies dan voor een laars gemaakt van waterafstotend materiaal, zoals de snowboot.

Schoenentip: sneeuw grip voor schoenen

De winterschoen onder de winterschoenen is de Dubarry laars. Zowel dames als heren kunnen zich een Dubarry laars cadeau doen. Hiermee verzeker je jezelf van droge en warme voeten. Het Ierse schoenenmerk Dubarry of Ireland, zoals het label officieel heet, bestaat al meer dan zeventig jaar. Dubarry legt zich voornamelijk toe op twee soorten collecties: de watersport- en outdoor lijn voor zowel mannen als vrouwen. Met een paar Dubarry’s aan je voeten kan jou niets meer gebeuren. Hiken in rotsachtig heuvellandlandschap, het bewandelen van slingerende bergpaden en ook die dagelijkse frisse neus in het bos om de hoek: iedere buitenactiviteit is een geslaagde activiteit op je gloednieuwe Dubarry’s. Dubarry’s zijn 100% waterdicht.

Shop hier jouw laarzen van Dubarry

Dubarry Dubarry Heren Laarzen Bruin Donegal Dubarry Dubarry Heren Laarzen Bruin Donegal
Dubarry Laarzen , 2 kleuren
399,95 319,95
  • Dubarry Heren Laarzen Bruin Donegal
  • Dubarry Heren Laarzen Zwart combi Donegal
Item 1 of 2
-20%
Kies je maat
Dubarry Dubarry Heren Laarzen Bruin Galway Dubarry Dubarry Heren Laarzen Bruin Galway
Dubarry Laarzen , 2 kleuren
429,95
  • Dubarry Heren Laarzen Bruin Galway
  • Dubarry Heren Laarzen Exit zwart Galway
Item 1 of 2
Kies je maat

Dr. Martens met wintergrip

Dr. Martens zijn al decennialang een begrip. Je kunt ze het hele jaar door dragen. Zelfs wanneer het buiten bar en boos is. Hiervoor ontwikkelde het label een Urban Protection-reeks: gevoerde laarzen geïsoleerd met WarmWair-materialen, antislip-schoenen met hybride Dr. Martens WinterGrip-zolen en nieuwe waterdichte laarzen, die ervoor gemaakt zijn om te dragen tijdens de koudste en natste dagen.

In het kort meer over de drie Dr. Martens met wintergrip modellen:

Laarzen met imitatiebont en shearling voeringen

+ Blijf warm met imitatiebont en shearling voeringen

+ Klassieke Dr. Martens silhouetten en duurzaamheid 

+ Revolutionaire dubbele hittedichte las

+ Geïsoleerd met WarmWair materialen

+ Meer dan een match voor de meest koude maanden

Antislip laarzen

+ Blijf met beide benen op de grond dit seizoen

+ Uniek ontworpen tweedelige DM's WinterGrip buitenzool

+ Extra tractie, zelfs op gladde oppervlakken

+ Bevat imitatiebont gevoerde WarmWair opties

Waterdichte laarzen

+ Blijf droog met ons revolutionaire DryWair membraan

+ Gemaakt van waterbestendig Republic WP leer

+ Totale bescherming tegen plassen en regen

Shop hier jouw Dr. Martens

Dr. Martens Dr. Martens Dames Enkellaarsjes Wit 1460 Pascal HDW Dr. Martens Dr. Martens Dames Enkellaarsjes Wit 1460 Pascal HDW
Dr. Martens Dr. Martens Dames Enkellaarsjes Bordeaux 1460 Serena Dr. Martens Dr. Martens Dames Enkellaarsjes Bordeaux 1460 Serena

Over Dr. Martens

Het idee voor de kenmerkende veterlaars ontstond nadat de Duitse arts Klaus Märtens zijn enkel blesseerde tijdens het skiën. Hij ging op zoek naar stevige en tevens comfortabele schoenen. Helaas vond hij deze niet. In die tijd hadden schoenen hele dikke en onbuigzame zolen. Hij schakelde zijn vriend Herbert Funk in en legde zijn probleem voor. Deze Herbert had toegang tot legerbasissen waar massa’s afgedankte rubberbanden van gevechtsvliegtuigen lagen.

Ze bedachten een plan dat bestond uit: het omsmelten van rubber en daar lucht inpersen. Dit zou zorgen voor een fijne demping en het comfort waar Märtens naar op zoek was. De stoere boot ontwikkelde zich tot een populaire schoen onder politieagenten, postbodes en fabrieksarbeiders. Later waren het vooral jongeren uit de alternatieve scene die deze stoere schoen droegen. Vandaag de dag zijn Dr. Martens-fans groot, klein, jong, oud, bekend, berucht, alternatief, chic en alles wat daartussen zit.