Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Elegante schoenen met een brede leest, Peter Kaiser heeft ze!

Liefde op het eerste gezicht bij een mooi paar schoenen? Het is een herkenbaar gevoel voor iedere schoenenliefhebber. Of die musthaves daarna ook promoveren tot ultieme favorieten, hangt vooral af van een goede pasvorm. Gelukkig weet kwaliteitsmerk Peter Kaiser als geen ander hoe een elegante schoen met brede leest eruitziet. Ben je toe aan een nieuwe liefde op schoenengebied en mag het een breedtemaatje meer zijn? Laat je dan inspireren door de beauties met brede leest van Peter Kaiser!

De pumps van Peter Kaiser

Wellicht ben je al langer bekend met het merk Peter Kaiser. Er is namelijk één type schoen waar dit Duitse schoenenlabel absoluut in uitblinkt: pumps. De pumps van Peter Kaiser kenmerken zich door de eigentijdse designs en het grote draagcomfort. Ook zijn de pumps in verschillende hakhoogtes en breedtematen te verkrijgen. Dat betekent dat er voor iedere vrouw een passende pump te vinden is. In dit artikel laten wij een aantal prachtexemplaren (met brede leest) voorbij komen. En dat is nog niet alles. Wist je dat Peter Kaiser naast beauties van pumps ook mooie tassen maakt? Vaak matchen deze tassen en pumps met elkaar en dat levert onweerstaanbare duo's op.

De perfecte pasvorm

Perfect passende schoenen staan voor heel wat jaren loopplezier, daarom vormt comfort -naast design- een belangrijke graadmeter in de zoektocht naar nieuwe schoenen. Een juiste pasvorm heeft alles te maken met de lengtemaat, het contrefort en de leest -de breedte of balwijdte- van schoenen. Vooral het vinden van de juiste leest kan een uitdaging zijn, zeker wanneer je op zoek bent naar schoenen met een brede leest. Hier zoomen we graag in op de wijdtemaat van schoenen, maar niet zonder de twee andere factoren kort te bespreken.

Lengtemaat

Met de maat van een schoen, wordt eigenlijk altijd de lengtemaat van de schoen bedoeld. De schoenmaat wordt gemeten in centimeters en loopt van de hiel van de voet tot en met de grote teen. Bij het passen van een schoen wordt vooral op deze factor gelet. Meestal voel je direct of een schoen de juiste lengtemaat heeft. Let er in ieder geval op, dat je altijd een aantal millimeter ruimte tussen je tenen en de punt van je schoen over hebt en dat je je tenen in je nieuwe schoenen zonder problemen kunt strekken. Is dat zo? Dan zit het met de lengtemaat van je nieuwe wannahaves wel goed!

Contrefort

Het contrefort -ook wel het hakstuk of hielstuk genoemd- is de versteviging aan de achtkant van je schoen. Het contrefort zorgt voor extra ondersteuning van je voet en hiel. Een stevig hielstuk, in combinatie met een goed voetbed, biedt de juiste ondersteuning aan je voet. Het zorgt ervoor, dat je hielbeen niet gaat ‘hangen’ en zo je houding beïnvloedt. Een verkeerde houding kan allerlei vervelende klachten zoals rug- of kniepijn veroorzaken. Hoe weet je of een schoen het juiste contrefort voor je voet bevat? Zit het contrefort sluitend om je hiel, terwijl je voet nog voldoende ruimte heeft om vrij te bewegen? Dan is de pasvorm prima!

eest, balwijdte ofwel breedtemaat

Bij de perfecte schoen telt niet alleen een juiste lengtemaat. Ook de vraag of je schoen in de breedte prettig zit, is bepalend voor de pasvorm. Belangrijk is dat de schoen goed aansluit, zowel op je wreef -de bovenkant van je voet- als op de zijkant van je voet. De leest -de breedtemaat, wijdtemaat of balwijdte- van een schoen wordt bepaald door de omtrek van je voet en de hoogte van je wreef. Om ervoor te zorgen dat schoenen goed aansluiten, bestaan er verschillende wijdtematen, deze geven de breedte van een schoen weer. De meest voorkomende wijdtemaat is ‘G’. Andere wijdtematen zijn:

  • E: extra smalle voet
  • F: smalle voet
  • G: gemiddelde voetbreedte
  • H: iets bredere voet
  • K: brede voet
  • M: extra brede voet

Hoewel alle schoenenfabrikanten de bovenstaande letters voor de verschillende wijdtematen hanteren, kan de balwijdte in centimeters behorende bij de wijdtematen, afwijken. Een wijdtemaat geeft je echter wel een indicatie. Uiteraard blijft het daarnaast een kwestie van zelf passen en voelen hoe je droomschoenen aan je voeten zitten. Sluit je schoen mooi aan rondom de zijkant en de wreef van je voet? Krijg je jouw schoen goed dicht? Loopt de schoen lekker, zit hij niet te los of te strak? Kun je al deze vragen positief beantwoorden, dan heeft jouw schoen de juiste breedtemaat voor je voeten!

Peter Kaiser: 180 jaar perfecte pasvorm

Heeft jouw ideale schoen een bredere wijdtemaat? Dan biedt een schoen met een brede leest uitkomst. Kwaliteitsmerk Peter Kaiser is één van de bekende damesmerken die hierin een ruim aanbod bieden. Kwaliteit, een eigentijdse uitstraling, internationale allure en onderscheidend vermogen, het zijn de vier pijlers waarop de visie van één van de oudste schoenenmerken in Europa, Peter Kaiser, is gebouwd. Oprichter en naamgever Peter Kaiser startte in 1838 een schoenenfabriek in de Duitse plaats Pirmasens, toentertijd het hart van de Duitse schoenenindustrie. De damesschoenen die er werden geproduceerd, onderscheidden zich al snel in kwaliteit en meesterschap. Ook vandaag de dag staat dit merk, dat behalve damesschoenen eveneens een geweldige bijpassende tassencollectie kent, garant voor duurzaam draagcomfort verpakt in een smaakvol design. Elegant, klassiek en een tikje luxueus, dat tekent de collectie van Peter Kaiser.

Peter Kaiser Plus-leest, comfortabel én stijlvol

Als expert in de perfecte pasvorm heeft Peter Kaiser zich in de loop der jaren onder andere gespecialiseerd in damesschoenen met een brede leest, geschikt voor de volle of bredere voet. Met name de Peter Kaiser pumps met een Plus-leest -brede leest- behoren tot de populairste modellen in dit segment. Hieronder nog een paar modellen die laten zien dat elegantie en loopgemak, ook bij de iets bredere voet, heel goed samengaan!

Schoenmaker, blijf bij je brede leest

In dit item heb je kunnen lezen welke factoren van invloed zijn op de perfecte pasvorm van schoenen en hoe je jouw droomschoenen hierop kunt onderzoeken. Naast een juiste lengtemaat en contrefort, speelt ook het kiezen voor de juiste breedtemaat van je schoenen een belangrijke rol bij het vinden van dé schoen voor jou. Heb je bij het vinden van de juiste schoenen vaker te maken met een grotere breedtemaat? Dan heeft bovenstaande kleine selectie van elegante, eigentijdse Peter Kaiser pumps, je laten zien dat een bredere leest probleemloos verwerkt kan worden in een stijlvol design. Dat smaakt naar meer! Daarom adviseren wij schoenmaker Peter Kaiser om vooral bij deze smaakvolle, trendy -brede- leest te blijven ; ).