Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Behind the brand: Philippe Model - Van den Assem Schoenen

Wat krijg je wanneer je Italiaans vakmanschap combineert met Franse haute couture? Het luxueuze sneakermerk Philippe Model! Dit Italiaans-Franse schoenenmerk is een ijzersterke speler op de schoenenmarkt en maakt handgemaakte runners en sneakers voor zowel heren als dames. De formule: traditioneel vakmanschap in een designer-jasje, heeft dit schoenenlabel naar ongekende hoogte doen stijgen. De sportieve schoenen zijn herkenbaar -check het Philippe Model embleem aan de zijkant- en toch vernieuwend, iedere collectie weer. Wij laten je kennismaken met dit fascinerende merk gecreëerd door een al even fascinerende designerMeetPhilippe Model.

1956 is het jaar dat de kleine Philippe Model ter wereld komt in het plaatsje Sens in Frankrijk. Zijn vader is ondernemer en zijn moeder dol op kunst. Omdat Philippe opgroeit met ouders die én het ondernemersvak verstaan en de liefde voor kunst en design niet onder stoelen of banken steken, ontwerpt Philippe op twaalfjarige leeftijd zijn eerste hoeden en schoenen. Tien jaar later lanceert hij zijn eigen merk en werkt hij samen met grote namen in de mode-industrie als Jean-Paul GaultierClaude Montana en beroemd hoedenontwerpster: Paulette. Zijn creativiteit en creaties worden in 1981 bekroond met de prijs voor beste vakman in Frankrijk. Omdat hij kwaliteit en vakmanschap tot in de perfectie tot uiting wil laten komen, reist hij regelmatig af naar Brenta, een wijk in de buurt van Venetië, Italië de bakermat van het vakmanschap met een lange traditie. Vandaag de dag zijn echte Philippe Models nog steeds te herkennen aan het vakmanschap en de passie voor vormen en comfort. 

Philippe Model ontwierp begin jaren tachtig zijn eerste iconische schoen: de Elastique. De sympathieke schoen stond symbool voor de moderne vrouwelijkheid en vormde de basis van het concept van de toekomstige sneaker. In deze periode opende hij ook zijn eerste boetiek aan de Place Marché St. Honoré in hartje Parijs. Zijn oudere zus Laurence is een model en fungeert niet alleen als zijn muze, maar ook als zijn adviseur. Zij is het, die hem introduceert bij belangrijke modefiguren en de high society. In de jaren negentig vervulde hij bij diverse belangrijke modehuizen -Lanvin, Kenzo en Dior bijvoorbeeld- de rol van artistiek directeur. Toen een aantal van zijn creaties deel uitmaakten van de collecties van Metropolitan Museum in New York, de National Gallary of Australia en andere belangrijke musea in Frankrijk, Nederland en Spanje, brak hij internationaal door.

null

Het embleem

Iedere Philippe Model schoen is te herkennen aan het embleem aan de zijkant van de schoen. Toch wordt het kenmerkende embleem op iedere schoen weer anders onder de aandacht gebracht. Op sommige schoenen heeft het embleem exact dezelfde kleur als de schoen, waardoor het merkteken in de schoen opgaat, andere schoenen dragen het embleem in een contrasterende kleur.

De enige echte

Philippe Model schoenen zijn niet zomaar een paar sneakers, runners of trainers. Ieder paar is uniek in zijn soort, omdat ze allemaal met de hand en met veel bezieling worden gemaakt in een klein stadje, Brenta, in de buurt van Venetië. De Italiaanse ambacht druipt er vanaf. Philippe Model is samen met de Italiaanse designer Paolo Gambato verantwoordelijk voor alle designs. Philippes eigen ideeën over mode van nu, smelten samen met Italiaans vakmanschap. De uitkomst is een schoenenmerk waar we maar wat graag in gezien willen worden.

Philippe Model-musthaves

Item 1 of 4

Combineren maar

Sneakers zijn gelukkig al tijden niet meer alleen maar geschikt om in te sporten. Sneakers maken onze outfits meer casual of kunnen zelfs een chique twist aan onze outfit geven. Philippe Model schoenen kunnen gecombineerd worden met een mooie jurk. Ontzettend leuk voor een avondje uit, waarbij je graag casual chic voor de dag wilt komen. Een old time favorite combinatie is natuurlijk de boyfriend jeans met opgerolde pijpen en een fijn blouseje als top. Een Philippe Model kan eigenlijk altijd!    

Welke Philippe Model sneaker vind jij te leuk om te laten lopen?

Laat het ons weten in een reactie!