Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Behind the brand: Modström

Waarom wij zo dol zijn op Danish design? Het is vrouwelijk, zonder opsmuk, draagbaar, een tikje rauw met een eigentijdse touch en altijd super modieus. Het Deense kledinglabel Modström onderstreept nog eens extra, dat de populaire Scandinavische look er één is om van te houden. Het merk straalt aan alle kanten fashion uit en levert designs op basis van de laatste trends. De kleding is speciaal voor vrouwen die van een urban style houden en die genieten van (h)eerlijke stoffen.

Jong, ouder, helemaal hip of juist praktisch: damesmerk Modström maakt geen onderscheid en staat voor krachtige, modieuze ontwerpen die geschikt zijn voor alle vrouwen die goede designs en kwaliteit weten te waarderen. Het merk blinkt uit in (winter)jassen, maar weet ook met andere items vele harten te veroveren.

Vliegende start

Het begon allemaal in 2004. Modström bracht enkele kleurrijke, vrouwelijke items uit. Al snel nam de ontwikkeling tot een volledig merkconcept een vlucht. Passie voor mode, ondernemerschap en een gezond arbeidsethos waren de basisingrediënten voor een vliegende start in de mode-industrie. De kracht van Modström is de intentie om zich niet te richten op een specifieke doelgroep, maar tot de verbeelding te spreken van een grote groep vrouwen, die mooie en draagbare items willen toevoegen aan hun kledingkast. Intussen telt het modemerk meer dan twintig medewerkers en distribueren ze hun collecties naar meer dan vierhonderd retailers in zowel binnen- als buitenland. Ze hebben een goedlopende online shop, verschillende winkels en een eigen flagshipstore in Aalborg, Denemarken.

Spot on prints

Kenmerkend voor de designs van het Deense label zijn niet alleen de modische uitstraling en de hoge mate van draagbaarheid, ook print en kleur spelen een belangrijke rol. Met name (winter)jassen en bovenkleding zijn stabiele categorieën. Het merk is sterk in het ontwerpen van basic items, die vanwege hun stijlvolle en tijdloze karakter jarenlang actief meedoen in de garderobes van vele vrouwen. Grote kans dat je bij Modström slaagt voor een stijlvolle (winter)jas, een ijzersterke top met dito print, een onderscheidende trui gemaakt van de zachtste stof of die feel good-feestjurk die je al lange tijd zocht.

Bewuste ontwerpen

Met Modström ben je niet alleen verzekerd van kwalitatief hoogwaardige en classy items, ook houdt het merk zich bewust bezig met het productieproces van hun collecties. Hun Corporate Responsibility (CR) gaat over werken met betrouwbare leveranciers om samen beter te worden en strikte normen te handhaven omtrent mens en planeet, inclusief mensenrechten, arbeid en milieu. Dat betekent in de praktijk dat leveranciers duurzame werkrelaties zijn en dat kleding onder de juiste omstandigheden wordt geproduceerd, zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Daarnaast neemt het Deense merk een duidelijk standpunt in wat betreft mens en arbeid. Ze tolereren geen enkele vorm van dwang- of kinderarbeid. Bovendien hebben alle werknemers recht op een veilige en gezonde werkomgeving. Iedere fabriek die produceert voor Modström wordt jaarlijks bezocht. Toch is het een bewuste keuze geweest om de productie uit te besteden aan fabrieken die eveneens kleding produceren voor 's werelds grootste modebedrijven. Deze grote bedrijven hebben meer middelen om het productieproces eerlijk en veilig te doen laten verlopen. Er worden regelmatig audits uitgevoerd en dat geeft Modström de garantie dat er aan hun hoge normen wordt voldaan.

Kinderen in nood

Als extra steuntje in de rug, sponsort Modström sinds 2014 de DINNoedhjaelp-organisatie. DINNoedhjaelp helpt Afrikaanse kinderen, die ervan worden beschuldigd heksen te zijn. Voor elk seizoen ontwerpen ze een speciale liefdadigheidscollectie. De winst hiervan gaat direct naar deze organisatie, welke is opgericht door Anja Ringgren Lovén.

Mooi van Modström

Een label zo on trend, stijlvol, pragmatisch en modieus, daarvan zijn er niet veel. Het aanschaffen van een Modström item is niet alleen fijn vanwege de prachtige kleding die het Deense merk ontwerpt, ook het productieproces verloopt eerlijk en betrouwbaar. En dat maakt het dragen van Modström kleding nog prettiger.

In welk stijlvol Modström item wil jij graag gezien worden?

Laat het ons weten in een reactie!