Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Behind the brand: Diadora Heritage

Misschien gaat er een belletje rinkelen wanneer je de naam Diadora hoort? Het merk timmert al sinds eind jaren veertig aan de weg en beleefde sindsdien verschillende comebacks. Intussen heeft Diadora Heritage zich ontwikkeld als lifestyle brand en kent het label een grote schare fans. Sportief, casual en fashion: de sneakers van vintage merk Diadora Heritage hebben het allemaal. Met een rijke historie in de rugzak vindt het sportieve merk doelgericht haar weg naar de harten van veel sneakerliefhebbers. De hoogste tijd voor een hernieuwde kennismaking met dit Italiaanse schoenenmerk.

Zoals gezegd kent het Italiaanse Diadora Heritage een rijke geschiedenis. Tijd voor een stukje storytelling. We nemen je mee voor een korte reis door de tijd.

1948

Diadora begint met het ontwerpen en produceren van berg- en wandelschoenen. Ze doen dit zeer succesvol.

Jaren zestig

Het merk verlegt meer en meer de focus op het ontwerpen van sportschoenen.

Jaren zeventig

Het Italiaanse schoenenlabel pakt door op de sportschoenen en zet als eerste merk het tool sportmarketing in. Zo vraagt ze bekende sporters ambassadeur te worden voor het merk. Sportkampioenen als Bjorn Borg en Roberto Bettega, dragen Diadora en worden naast sporthelden ook heuse stijliconen.

Jaren tachtig

Dankzij de partnerships met deze kampioenen wordt Diadora de ontegenzeggelijke hoofdrolspeler in de wereld van de internationale sport. Sportfiguren zijn de nieuwe celebrities en hun stijl bepaalt het straatbeeld.

Jaren negentig

Diadora roept een researchcentrum in het leven (CRD: Center of Research Diadora), waaraan verschillende schoenenexperts en -technici verbonden zijn. Het CRD legt zich toe op de innovatie van sportschoenen.

2000

Diadora geniet wereldwijde bekendheid vanwege de succesvolle partnersamenwerkingen met bekende sporters en langzaamaan ontstaat er een nieuwe visie op luxe sportkleding. De Heritage-lijn wordt geboren welke ervoor zorgt dat sportkleding en fashion op zo'n manier blenden dat sporten en het dragen van sportkleding een way of life worden.

2009

Enrico Moretti Polegato wordt de nieuwe directeur van het merk. Enrico is de zoon van één van de grootste schoenennamen in Italië: Mario Moretti Polegato, de man achter Geox en directeur van een groot financieel bedrijf in Italië, dat ook in vastgoed handelt.

2010 tot nu

Het populaire merk mét verhaal zet nog verder in op stijl en sport, waarbij ook voor muziek een rol is weggelegd. Vandaag de dag focust Diadora Heritage zich op performance, lifestyle en workwear.

Eigentijdse retro sneaker

Diadora Heritage is dus niet zomaar een sneakermerk. Hun verhaal begint tientallen jaren terug en die ervaring maakt van dit merk een echte kenner op het gebied van sportschoenen. We kunnen de sportschoenen van Diadora Heritage het beste omschrijven als eigentijdse sneakers met een knipoog naar andere tijden. De vintage sneakers brengen ons terug naar de grote sportwedstrijden van toen. De retro look wordt onderstreept door de stijl, de kleuren en het bovenwerk van de sneakers dat vaak bestaat uit verschillende materialen. Sportschoenen zijn de meest gedragen schoenen voor heren wereldwijd en worden niet alleen maar gedragen tijdens het sporten. We zien de Diadora Heritage sneakers onder een casual jeans, maar ook een zakelijke outfit doet het goed in combinatie met deze stylish sneaker inclusief zacht voetbed en een goede demping in de zool.

Dé Diadora Heritage sneakers van dit moment

Genoeg gepraat, tijd voor actie. Wij selecteerden vier gave Diadora Heritage sneakers die opvallen vanwege hun design, kleurgebruik en andere uitgesproken accenten.

null

Diadora Heritage runner voor heren

Dit herenmodel brings back memories. En dat is nu net de bedoeling van Diadora Hertitage. Het label steekt modellen van toen in een nieuw en eigentijds jasje et voilà! Deze gecombineerde runner met off white suède en antracietkleurige nubuck valt op dankzij de gele en cognackleurige accenten en speelse perforaties en nylon. Een perfecte sneaker voor een perfect relaxte dag.

Meer zien van de Diadora-collectie voor heren?

Bekijk hier herensneakers van Diadora
null

Lage wit met blauwe runner voor heren

Sportief en tijdloos: deze wit met blauwe sneaker met nylon en leren details schittert dankzij zijn eenvoud. De rode merknaam op de achterbies en tong voegt een stoer tintje toe. Mooi om casual te dragen, bijvoorbeeld een dagje naar het park, maar wie zegt dat deze schoen niet zakelijk te dragen is? Het draait allemaal om balans. De sneaker zorgt hoe dan ook dankzij de grijs met wit en bruin rubberen loopzool voor een stevige grip.

null

Hoge wit leren basket voor dames

Talking about vintage! Deze hoge wit leren baskets waren in de jaren negentig niet aan te slepen. Diadora Heritage blaast het old fashioned model nieuw leven in en zorgt ervoor dat oude tijden stijlvol herleven. De baskets zijn natuurlijk wel overgoten met een eigentijds sausje en dit zie je terug aan de details, zoals de perforaties op de ronde neus. Je kunt ze dragen tijdens een potje basketbal, maar wij zien ze net zo lief onder een mooie skinny of dat ene leuke korte rokje.

Benieuwd naar de actuele collectie van Diadora?

Shop hier Diadora Heritage damessneakers
null

Lage wit gecombineerde sneaker voor dames met animal print

Wat is een schoenenkast zonder een animal print sneaker? Precies, een incomplete schoenenkast! Het Amerikaanse schoenenlabel bedacht deze variant van de leopard trend en we kunnen niets anders concluderen, dan dat het een plaatje is geworden. De witte nylon sneaker met zwarte effecten staat bijzonder goed onder een casual outfit waarbij een mooie rol is weggelegd voor je favoriete skinny, T-shirt en blazer (bomber jack, vest of biker jack?). Een leuk detail aan deze comfotabele sneaker is de zool. Ook hier laat de dierenprint zich van haar beste kant zien. 

Toen wordt nu

Diadora Heritage maakt van 'classics': 'new classics'. De modellen van toen zijn de vintage sneakers van nu waar velen in gezien willen worden. En of je nu voor een lage runner valt of voor de hoge baskets, echte Diadora's zijn van een afstand te herkennen. Oud is het nieuwe nieuw!

Hoe vintage zie jij ze het liefst?

Laat het ons weten in een reactie!