Skip to content
Roze Philippe Model sneakers op een bankje
Ga terug

De leukste zomer sneakers voor dames

Er is al zoveel verteld over sneakers. Maar het is nooit genoeg. Want sneakers blijven ons inspireren en verrassen. Er zijn zoveel verschillende sneakers en merken die uitblinken in het maken van sneakers; dat we er pagina’s vol over kunnen vertellen. Deze keer concentreren we ons op de vraag: ‘Wat zijn de leukste en populairste sneakers van 2022?’ Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je het zoeken moet.

De leukste zomer sneakers voor dames

Geniet jij ook zo van deze tijd van het jaar? Het vroege ochtendlicht, de lange avonden, de zon die overuren draait, je tuin die er extra fraai bij staat en natuurlijk je hele zomergarderobe die het daglicht weer mag zien. Inclusief als je luchtige, elegante, stijlvolle en sexy schoenen. Naar het werk draag je je favoriete instapschoenen, die gezellige bruiloft vraagt om mooie sandalen, je vakantie op een zonnig eiland spendeer je op slippers en voor alles waar ervoor, erna en ertussen zit, pak je je sneakers uit de kast. Maar wacht even…zijn deze sneakers het helemaal voor jou of ben je toe aan een nieuw paar? Een paar dat precies bij jou past en dat naadloos aansluit bij de trends van 2022? Dan is deze blog meer dan de moeite waard om te lezen, want wij nemen je mee in de sneakertrends van 2022. Zodat jij er tijdens de zomer helemaal on trend bij loopt.

Zomer sneakers

Eerst een algemene opmerking, voordat we de modellen aan je presenteren. 2022 en alle on trend schoenen, welk model dan ook, hebben een ding met elkaar gemeen: het mag kleurrijk. Het mag opvallen. Het mag explosief! Want deze zomer vraagt om kleur. En dat ia goed nieuws, want van een goede dosis kleur word je direct vrolijk. Dus pak uit met geel, groen, blauw, roze, paar, oranje of een combinatie van. Natuurlijk mag de basis lekker basic zijn. Zo is beige ook een van zomerkleuren van 2022. Een beige sneaker voorzien van een of meerdere ondersteuningskleuren is ook een prima idee. Het idee is vooral: durf en laat je gaan. Hieronder zetten we voor je op een rij in welke sneakerstijlen jij gezien mag worden. En daar zit een aantal verrassende stijlen tussen. Lees je slimmer en kies wijs.

Runners

De runner draait al een tijdje mee in het schoenencircuit en heeft tot nu toe nog steeds niet aan populariteit ingeboet. Fijn, want zo’n runner zit zalig. En is dus hartstikke modieus. Het is vandaag de dag zelfs helemaal niet vreemd wanneer je op je runners -van origine een hardloopschoen- op je wekr verschijnt. Misschien heb jij wel werk, waarbij je veel meters moet afleggen. Runners zijn dus ideaal om te dragen als je bijvoorbeeld in de horeca werkt, lesgeeft, postbode bent of op een groot kantoor werkt waar je van afdeling naar afdeling loopt. VIA VAI en HOFF zijn merken die bedreven zijn in het maken van hippe runners.

Vrouw in roze outfit met witte sneakers

Retro

Yes, let’s go back to the nineties. De retro sneakers uit die tijd worden ook wel skater shoes genoemd. Je herkent deze sneakers aan hun hoge instap. Ze zijn het best te vergelijken met basketbalschoenen. Basketballers dragen bewust hoge sneakers, vanwege de bescherming van hun enkels. Nu hoef jij je daar in het dagelijks leven waarschijnlijk niet echt druk om te maken, maar fijn is het wel. Zo’n hoge retro sneaker zit lekker stevig en ziet er heel erg leuk uit onder een skinny en ook onder een jurkje. Diadora Heritage staat bekend om haar retro sneakers. Neem vooral eens een kijkje.

Duurzaamheid

De groep mensen die heel bewust koopt is groeiende. En bewust kopen -lees: consuminderen of groene keuzes maken- geldt voor alle gebied. Van je auto tot je vakantiebestemming en van je huis laten isoleren tot je kleding. En dus ook schoenen. Tegenwoordig is er een heel aantal merken te noemen dat duurzame schoenen produceert en die trend is dus nog steeds gaande. Al denken wij dat het een blijvende trend is. En dat is natuurlijk fijn, want je loopt graag op mooie schoenen. En als je weet dat jouw nieuwe schoenen ook nog eens met oog voor mens en milieu is gemaakt, dan lopen die nieuwe sneakers misschien wel nóg lekkerder. Het Franse merk VEJA is een heel duurzaam merk dat heel bewust nadenkt over het maakproces en ook haar materialen mens- en milieuvriendelijk verkrijgt.

Kleur

We noemen deze trend zojuist al even. Kleur mag! Kies voor een effen sneaker in een knalkleur of ga voor de multicolour variant. Liever een kleur in combinatie met een print? Ook dan voldoe je volledig aan de trends van nu. Merken als Hogan en Philippe Model spelen graag met kleur. Daarnaast zijn het beide topmerken met een gegarandeerd groot draagcomfort.

Vrouw in een wit pak met witte sneakers

Zomer sneakers dames 2022

We trakteerden je tot nu toe al op vier belangrijke sneakertrends voor dames deze zomer. Staat er al een trend tussen die je aanspreekt? Zo niet, geen nood. We delen nog vier trends met je.

Chunky

Terug van helemaal nooit weggeweest: chunky sneakers. In de categorie mag-het-een-beetje-meer-zijn zijn deze sneakers de perfecte sneakers als die casual / nonchalante look goed bij jou past. En die chunky zool geeft je sneakers niet alleen een coole uitstraling, het loopt ook heerlijk. De demping en vering in zo’n schoen zorgt ervoor dat je het idee hebt, dat je op wolken loopt. Ideaal voor een actieve dag, zoals window shoppen in de stad of een mooie stad verkennen op vakantie.

Platform

Platform sneakers worden alom gewaardeerd, maar misschien nog wel het meest door de ietwat kleinere dames onder ons. Met zulke zolen snoep je er algauw 3 tot 5 centimeter bij. Dat scheelt behoorlijk! Maar of je er nu langer door lijkt of niet, platform sneakers zijn gewoon hartstikke hip en helemaal zomer 2022. Onder andere Nubikk en Softwaves maken mooie sneakers met platformzolen.

Old skool

Simpel en eenvoudig. Sneakers met weinig poespas in neutrale kleuren. Dat zijn Old Skool sneakers. Copenhagen Footwear weet precies waar een plain & simple sneaker aan moet voldoen. Het grote voordeel van deze sneakers is dat ze bij zo goed als je hele garderobe passen én voor (bijna) iedere gelegenheid geschikt zijn.

Genderneutraal

Roze is voor meisjes en blauw is voor jongens. Een gedachte die, zo voelt het althans, stamt uit de Oertijd. Tegenwoordig zie je steeds meer genderneutrale items. Kleding en schoenen die zowel voor haar, voor hem als voor hen is. En genderneutrale sneakers zijn, zoals je misschien wel zou verwachten, behoorlijk neutraal qua design en kleur. Handig toch?

Vrouw in roze broek met witte sneakers eronder

In welke sneakers loop jij deze zomer?

Je zag zojuist 8 trends voorbijkomen. Van uitgesproken tot neutraal en van lekker retro tot lengte verlengend. Met deze trends in het achterhoofd hopen we jouw zoektocht te vergemakkelijken. Hoewel kiezen uit zoveel leuks altijd een uitdaging is natuurlijk. Maar weet je, de zomer duurt sowieso 3 maanden. Dus wat let je te hullen in meerdere trends?