Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Zet de puntjes op de i met een prachtig paar puntschoenen

Misschien heb je hem in de winkels en op straat al gespot: de puntschoen, of pointed toe shoe zoals hij ook wel wordt genoemd, is back in business. Dat is voor sommigen reden om direct naar de winkel te snellen en voor anderen het moment om een pijnlijk gezicht te trekken. Wij laten je zien dat 'de punt' bij puntschoenen vele gradaties kent.

'De mode' kent zo haar grillen. Is een item de ene dag niet aan te slepen, de volgende dag kan het een stille dood sterven. Dat zal dit schoenenseizoen niet snel gebeuren, want we mogen wel vaststellen dat momenteel zo goed als alles kan en mag. Enkelbooties met print, soklaarzen, chunky sneakers, felle kleuren, witte laarsjes, ronde neuzen en jazeker, ook de spitse puntschoen doet gezellig mee. Pumps, enkellaarsjes of overknees, ze zijn zowel in de ronde als de spitse-neuzen-variant verkrijgbaar. En dat vinden wij goed nieuws! Geen schoen zo elegant en vrouwelijk als een prachtig puntig exemplaar. De pointed toe shoe komt bovendien vaak in een mooie hak, die voor extra centimeters en een rechte houding zorgt. What's not to love about it?

Goed punt

Wat de één prettig vindt lopen, kan voor een ander juist oncomfortabel zijn. Bij pointy shoes is het verstandig om goed naar je voeten te kijken en te kiezen voor een perfect zittende puntige schoen. Wij zetten alle aandachtspunten rondom onze nieuwe pointy friends voor je op een rij!

Killer of kitten heel

Een groot voordeel van de puntige schoen, is dat hij vrijwel altijd wordt vergezeld door een charmante hak. Een pump met killer heel geeft je een prachtige houding en staat ontzettend mooi onder een jurk, rok of chique pantalon. Trouwens, ook onder een skinny is zo'n pump een echte power shoe. Vanwege die hoge hak, kunnen je voeten de neiging hebben ietwat naar voren te schuiven. Ben je het niet gewend om pumps met spitse neuzen en hoge hakken te dragen, dan kan dit in het begin inderdaad wat gevoelige tenen opleveren. Voordat je nu je spitse schoenen-droom in duigen ziet vallen; je hak hoeft geen acht tot tien centimeter hoog te zijn om mee te gaan in deze classy trend. Gelukkig zijn de kitten heels eveneens helemaal hot en net zo charmant. De kitten heel is een halfhoge hak die je wel die extra centimeters geeft, maar die geen pijnlijke tenen tot gevolg heeft. En je hoeft niet eens voor een pump te kiezen wanneer je graag schoenen met spitse neuzen draagt. Zoals gezegd zijn er tal van enkellaarsjes, overknees en andere booties met chique pointy neus. Probleem opgelost!

Tijdloze musthave

Nog een kleine toevoeging op het 'pump-pleidooi' in de vorige alinea: een pump met spitse neus is misschien niet de eerste schoen die in je opkomt nu ons -weertechnisch gezien- nog flink wat boze en barre dagen te wachten staan. Maar houd je vanuit een 'pump point of view' vooral de feestdagen in gedachten. Niets is zo mooi als een feestelijke outfit die verder opgewaardeerd, wordt door een prachtig paar pumps met spitse neuzen. Een musthave voor iedere decemberliefhebber!

Niet te veel en niet te weinig

De ene puntschoen is de andere niet. Zoals we daarnet al aangaven, is het verstandig om goed naar je voeten te kijken. Kies voor een puntige schoen met de juiste verhoudingen en één die je voeten, enkels en benen het meest flatteert. Een pointy shoe met een lange punt staat vaak minder flatteus bij voeten met een grotere schoenmaat. Bovendien is het goed om bij een pump met spitse neus te bedenken of je wel of geen aanzet van je tenen wilt zien, dit is een kwestie van smaak.

Een punt maken of juist niet

Zoals veel schoenen, zijn ook de spitse neuzen in vele varianten verkrijgbaar. Er zijn echte statement pointy shoes inclusief felle kleuren of prints, met killer heels en glitter details. Daar tegenover staan de meer basic uitvoeringen, die minstens net zo mooi zijn. Ben je nog niet helemaal overtuigd van deze trend? Dan is het wellicht verstandiger om voor een meer klassieke uitvoering te kiezen. Kleuren als zwart en beige zijn altijd chic en passen overal bij.

Voor de durfals

Hoe mooi klassiek ook kan zijn: soms is knallen met een kleur of print gewoon nodig. Een schoen met spitse neus, of het nu een pump, enkelbootieoverknee of ballerina betreft, heeft niet veel meer nodig. Je outfit kan vrij eenvoudig en basic worden gehouden en je schoenen doen de rest. Overigens is print op kleur -net zoals print op print- dit najaar helemaal on trend. Denk aan een leuke Schotse ruit of een stoere leopard print in combinatie met een statement shoe. Gaaf!

On trend met puntschoenen

Wat fijn dat we dit najaar zoveel mogelijkheden hebben op schoenengebied. Er lijkt voor iedere smaak wel een model te zijn. En die veelzijdigheid vinden we ook terug als we het hebben over de puntschoen. Het klassieke idee van de killer heel met de puntigste punt die er bestaat, lijkt achterhaald. Al zijn ze er natuurlijk nog steeds, die power shoes voor dames. Wat betreft de dames die de voorkeur geven aan iets minder pointy en minder heel, is er gelukkig nog een hele range aan modellen die helemaal van nu zijn en minstens zo comfortabel lopen als de fijnste booties met ronde neus. Laat je inspireren door bovenstaande modellen en durf een punt te maken. Want de puntschoen kwam, zag en blijft nog een tijdje.