Skip to content
Katja  - 
Ga terug

TRENDREPORT CHELSEA BOOTS – VOOR MANNEN EN VROUWEN 

De klassieke Chelsea boot heeft een heuse make-over gekregen. Dit najaar zijn de enkellaarsjes er in allerlei hebberigmakende varianten: in spannende kleuren, met dierenprint of uitgevoerd in combinaties van verschillende materialen. Het zijn dan ook echte musthaves. En naast de looks hebben ze nog een groot pluspunt: het comfort. 

Wat maakt een enkellaarsje een Chelsea boot?

Chelsea boots hebben een aantal specifieke kenmerken. Deze enkellaarsjes hebben geen rits of veters, maar elastiek aan de zijkant. De laarsjes hebben een lage hak en een ronde neus. Hoe de schoenen aan hun naam komen? Ooit was dit model bekend als 'elastic boot'. De naam Chelsea boot werd pas eeuwen later door de media gebruikt, toen de inwoners van de gelijknamige posh buurt in Londen veelvuldig werden gespot op de laarsjes. 

Zo draagt je Chelsea boots

Dankzij de lage hak lopen ze heerlijk en ze zijn zeer gemakkelijk te combineren. Chelsea boots zijn dan ook de ideale altijd-goed-laarsjes. En nu er zo veel verschillende varianten bestaan, is er voor iedereen wel een geschikt paar te vinden. Houdt u van klassiek, ga dan voor een simpel zwart paar. Fashionlovers kunnen uitpakken met een paar in lak of print. De laarsjes staan erg goed onder een strakke skinny jeans. Vervolgens kunt u combineren zoals u wilt: met een blouse, sweater of een t-shirt met vest. Chelsea boot kunnen ook prima bij een rok of jurkje gedragen worden. Speel met de contrasten, draag bijvoorbeeld een stoer paar bij een vrouwelijk jurkje.

Chelsea boots voor heren

Ook de heren lopen weg op deze laarzen. En gelukkig is er ook in de herencollecties een uitgebreide variatie te vinden. Een paar Chelsea boots in nubuck of suède is erg gaaf onder een jeans. Liefst een skinny model of een chino met tabs toelopende pijpen. Bij een formele look staat een paar van glad of krokodillenleer prachtig.