Skip to content
Ga terug

Trendkleur: geweldig geel!

Halverwege het jaar en in hartje zomer laten we ons inspireren door één van de meest vrolijke trendkleuren van dit moment, namelijk: geel! Deze uitgesproken kleur brengt niet alleen een scheutje zon in iedere kleding- of schoenenkast, maar roept nog veel meer krachtige associaties op. Zoals energie, creativiteit en wijsheid. Kan uw garderobe nog wel een snufje geel gebruiken? Lees dan hier welke kleur geel bij je past, laat je verrassen door trendkleuren Aspen Gold en Mango Mojito en ontdek de mooiste modellen, van hippe regenlaars tot toffe sneaker, die je direct een zomers gevoel gevenTijd om de kleur van de zon en al haar stijlmogelijkheden aan een nader onderzoek te onderwerpen!

Wij mensen zijn gevoelig voor kleuren, onbewust dichten we ze allerlei eigenschappen toe. Zo associëren we groen met de natuur, rood met passie en liefde en vinden we blauw vaak koel overkomen. De eerste associatie die geel bij ons oproept is die van licht, vrolijkheid, een nieuw begin en levenslust. Positieve eigenschappen die we toekennen aan de kleur van de zon zijn: optimisme, creativiteit, energie en wijsheid. Het is niet voor niets dat reisbureaus, maar ook onderwijsinstituten graag de kleur geel in hun logo gebruiken. Tenslotte straalt geel, zeker in een goudgele tint, luxe en kwaliteit uit. Het enige waar je misschien rekening mee moet houden, wat betreft het dragen van de kleur geel, dan is het dat deze power-kleur vooral gedoseerd ingezet moet worden. Te veel geel maakt onrustig en is al snel, too much. Daarom geldt voor geel: ga voor accenten. Met die tip in ons achterhoofd, gaan we op zoek naar alle mogelijkheden die deze frisse, vrolijke kleur ons biedt. Want één ding is zeker: een zomerse dag wordt nog mooier met de juiste dosis geel.

Voor ieder kleurtype

Ondanks al die positieve associaties met geel, is de kans groot dat je garderobe niet uitpuilt met items in deze kleur. Dat heeft te maken met het feit dat we deze kleur vaak moeilijk te dragen of te combineren vinden. Toch is er voor iedereen een geeltoon te bedenken die perfect kleurt en die je outfit een vrolijke, creatieve of wijze uitstraling geeft. Voordat je echter op zoek kunt naar dat ene geweldige gele item voor jou, is het belangrijk om te weten welk kleurtype je bent en welke geel jou laat stralen!

Lentetype: warme tinten

Je bent een lentetype wanneer je een lichte, ivoorkleurige huid met een gele ondertoon heeft. Je haarkleur is lichtbruin, midden goudbruin of heeft een rossige glans en je hebt lichte ogen. Als lentetype ben je het ideale type voor warme tinten met een gele ondertoon. Dat betekent dat trendkleuren zoals oker, mosterdgeel en goudgeel je fantastisch staan! Maar ook andere warme gelen zoals vanillegeel, maïsgeel en honinggeel passen perfect bij jou. Stijltip: combineer het geel in je outfit met kleuren zoals turkoois, mosgroen of smaragdgroen. Wauw!

Zomertype: pastel

Heb je een lichte, frisse huid met een rozige ondertoon, een lichtbruine of blonde haarkleur met een assige ondertoon en (grijs)blauwe ogen? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een zomertype. Als zomertype straal je vooral in pasteltinten. Kies daarom, ook wat betreft de kleur geel, voor een zachte tint zoals babygeel of citroengeel. Deze zachte gelen combineren mooi met kleuren zoals lavendel, lichtblauw of petrol.

Herfsttype: natuurlijk

Typische uiterlijke kenmerken van het herfsttype zijn: een goudbeige of -bruine huid met een gele ondertoon, (donker)bruine haren en (hazelnoot)bruine of groene ogen. Als herfsttype staan, net zoals bij het lentetype, alle warme gelen je goed. Denk hierbij aan kleuren zoals oker-, mosterdgeel en de Pantone-trendkleuren Tumeric en Mango Mojito. Als herfsttype passen vooral warme, natuurlijke tinten bij je huid en haar. Combineer je gele items daarom met kleuren zoals olijfgroen, bordeauxrood of warm bruin.

Wintertype: fel

Heb je een zeer blanke, olijf- of donkerkleurige huid, in combinatie met donkerbruin tot zwart haar en felblauwe, donkerbruine of grijze ogen? Grote kans dat je een wintertype bent. De kleur mag er voor je kleurtype vanaf spatten, je bent dan ook het enige kleurtype wat fel geel fabulous maakt. Mooie kleurencombinatie voor je zijn: geel met grijs of in combinatie met donkerblauw. Felle Pantone-trendkleur Aspen Gold is helemaal jouw kleur deze zomer!

Hello yellow!

Deze zomer is de zomer van de kleur geel en dat is zeer verdiend denken wij. Want deze warme, vrolijke, energieke tint brengt het beste in ons naar boven. Ben je op zoek naar een outfit die je vrolijk stemt? Of straal je graag wijsheid, levenslust en optimisme uit? Dan zijn gele accenten in je outfit dé manier om die gewenste look te creëren. Bovendien past deze kleur perfect bij een groot deel van je garderobe. Combineer deze stralende kleur in het bijzonder met kleuren als (licht)grijs, beige, wit, (licht)blauw, groen, lavendel of met verschillende andere tinten geel (gedurfd en gaaf!). Een beetje huiverig voor de aanstaande koude dagen in het najaar en in de winter? Begin alvast met het inslaan van een paar goedgekozen gele schoenen en je zult het zien: yellow makes you glow!

Heb je al een gele eyecatcher op het oog die niet mag ontbreken in je garderobe?  

Laat het ons weten in een reactie!