Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Trendalert heren: take a hiking boot

Heren opgelet! Bestaat jouw schoenencollectie dit najaar uit sneakers, een chelsea booten schoenen in krokoprint? Dan is er nog één musthave die hierbij niet mag ontbreken: de hiking boot, ofwel de bergschoen. We zien hem deze herfst en winter in alle soorten en maten voorbijkomen. In een robuuste bruin leren uitvoering of juist in fijne belijningen en trendkleur cognac. De hiking boot is trending en na het zien van deze smaakvolle greep uit de collectie begrijp je waarom!

Wacht even, is de bergschoen niet eigenlijk een functionele, oerdegelijke schoen voor fervente wandelaars? Niet dit najaar! Waar jaren geleden de sneaker vanuit de sportwereld overwaaide naar een breed publiek, gebeurt dit nu met de hiking boot die dit winterseizoen iedere reguliere herengarderobe verovert. En dat heeft zo zijn voordelen, zoals: heerlijk warme voeten, een groot loopcomfort en -mits gecombineerd met de juiste outfit- een instant stoere uitstraling. Voordat je nu op zoek gaat naar die oude wandelschoenen ergens achterin je kast: de hiking boot anno 2019 heeft wel een kleine transformatie ondergaan. En dat levert mooie resultaten op. Eerlijk waar, aan het eind van dit stuk wil je nog maar één ding: een fikse wandeling maken met je nieuwe hiking boots!

Hiking boot, wandel- of bergschoen

Voordat we inzoomen op de moderne hiking boot die helemaal gemaakt is voor dagelijks gebruik, eerst een korte uitleg over de originele hiking boot (oftewel: de wandel- of bergschoen). Bij de originele wandelschoen onderscheiden we vier verschillende varianten. De vrijetijdswandelschoen wordt vooral gebruikt voor wandeltochten door bossen en over begaanbare paden. Deze variant heeft een buigzame zool. Het tweede type is een bergschoen die, zoals zijn naam al verklapt, meer in de bergen wordt gebruikt. De zool van deze schoen is een stuk minder buigzaam. De derde categorie is de alpine bergschoen, speciaal voor zwaardere tochten over ruig terrein. En tenslotte is er de vierde en laatste categorie, dit is de stijgijzervaste schoen, geschikt voor zware berg- en/of klimtochten en expedities. De trendy hiking boot die we nu in de winkels zien, is vaak gebaseerd op het eerste type.

Hiking boots it is

Zoals je hebt kunnen lezen, mag de hiking boot of bergschoen dit seizoen niet ontbreken in je schoenenkast. Bovendien laat de bovenstaande selectie van bergboots zien dat de puur functionele wandelschoen definitief passé is en plaats heeft gemaakt voor een comfortabele trendy variant. Van robuust tot juist fijn belijnd, van klassiek bruin leer tot een opvallende trendkleur, de hiking boot heeft een definitieve plek veroverd in het schoenenrek and is here to stay! Dat wordt verplicht warm, comfortabel en smaakvol de winter door met nieuwe bergschoenen......Nu begrijpen we toch ineens waarom deze trend niet te stoppen is.