Skip to content
Ga terug

Trend heren: sneakers met dikke zolen

Sneakers met dikke zolen? Fan of niet, de dikke zool is niet te missen binnen onze Assem-collectie. Eerder lichtten we de dikke zolentrend voor dames uit. In onderstaand artikel richten we ons op de heren. Want voor zover schoenen betreft: ook voor mannen geldt dat ze het dit seizoen wat hogerop mogen zoeken. 

De terugkerende trend in schoenen

Een Spice Girl-schoen, dad sneaker of platform sneaker. Deze benamingen klinken je vast bekend in de oren. Sneakers, booties, loafers of laarzen. De dikke zool –  een rubberen plateauzool van 2 tot 10 cm dik -  is tegenwoordig onder verschillende type schoenen te vinden. Definitief in of uit is de dikke zool niet geweest. Wel zien we de schoenentrend om de zoveel jaar terugkomen. Denk maar eens aan de 70’s, waar we John Travolta op dikke zolen bewonderden in de film Saturday Night Fever. Of de 90’s, toen de populaire Spice Girls zorgden dat de plateauzool (in de Buffalo-sneaker) weer op de modekaart stond. Duizenden fans volgden hun voorbeeld, waardoor de dikke zool opnieuw een gigantische trend in de schoenenwereld werd. Na de Spice Girls-periode bleef het een tijdje stil rondom de dikke zool. Schoenen werden geraffineerder gemaakt en de rubberen loopzolen dunner. Was de dikke zolentrend dan toch voor eens en voor altijd voorbij? Terugblikkend naar voorgaande decennia leek dit hoogst onwaarschijnlijk. En later bleek dat het inderdaad een kwestie van tijd was voordat de dikke zool opnieuw zijn rentree in de schoenenwereld zou maken. 

Assem’s herensneakers met dikke zolen

Drie jaar geleden breidden merken hun collecties uit met verschillende plateauschoenen en -laarzen. Dit jaar zien we de dikke zool terug in het straatbeeld, maar ook in de high fashion scene of bij zakelijke gelegenheden. In een markt waar veel concurrentie heerst, komt het nu vooral aan op de creativiteit en uniekheid van schoenontwerpers. De dikke zolen hebben daarom hier en daar een ietwat ander design, zijn wat hoger of lager gebouwd of juist versierd met excentrieke details. Iets waar wij als échte schoenliefhebbers natuurlijk van smullen. En waardoor jij als schoenliefhebber de keuze hebt uit een breed aanbod. De nieuwe herencollectie bij Van den Assem bevat wederom een breed scala aan diversiteit in schoenen. Voor de dikke zolen duiken we de nieuwe sneakercollectie voor heren in. 

Benieuwd hoe je de gympen met dikke zool combineert? Wij lichten hieronder een aantal combinaties uit. Zoals je zult zien, is een witte, in plaats van zwarte zool kenmerkend voor deze sneakers. 

null

Mr. Grey 

Hieronder zien we een sportief paar herensneakers, uitgevoerd in lichtgrijs met een dikke, witte zool. Ideaal aan deze sneakers is dat je ze het gehele jaar door kunt dragen. De dikke loopzool heeft een goede grip en zorgt voor uitstekende draagcomfort. Onderstaande look laat zien dat grijs op grijs zeker niet saai hoeft te zijn. Hier worden de sneakers gecombineerd met een grijze jeans voor een casual, maar stoere outfit. Perfect als je een dag de stad in gaat of gaat borrelen met vrienden. 

Bekijk meer grijze herensneakers
null

Opvallend kleuraccent 

Mag er wel wat meer kleur aan jouw outfit toegevoegd worden? Dan is onderstaand model zeker een optie voor jou! Deze herensneakers zijn in de basis rustig van kleur: lichtgrijs met wit. De neongele accenten in de zool en in de veters geven de schoen een zomers accent. Combineer deze sneakers met dikke zool met een witte broek, waarbij je de onderkant eventueel iets oprolt. Een effen overhemd of T-shirt erop en je bent klaar om te gaan. Door in de rest van jouw outfit lichte, rustige kleuren te gebruiken, trek je de aandacht naar jouw schoenen. Die mogen namelijk zeker gezien worden! 

null

Wit, beige en.... mint 

Bovenstaande kleurencombinaties zijn vrij voor de hand liggend. Mag het van jou wel wat gewaagder? Kies dan in plaats van grijs, blauw, wit of zwart, eens voor een pasteltint. Deze herensneakers met dikke zool worden gedragen onder een mintkleurige broek, wat direct een fris gevoel oproept. De sneakers vallen al genoeg op door de dikke witte zool en de suède beige details. Juist deze combinatie van een kleurige broek en de grove sneakers versterkt elkaar. Zou je hier bijvoorbeeld een witte broek boven dragen, dan valt de schoen weg. Kortom heren, kleur bekennen mag! 

Altijd goed: jeans 

Wat altijd goed is, is de combinatie met een mooie jeans. Hieronder laten we twee voorbeelden zien. Bij de eerste look zie je een casual, bruin model herensneaker, met een rechtdoorlopende stevige witte zool. De sneakers zijn in z'n geheel uitgevoerd in dezelfde kleur, wat het contrast met de dikke zool extra kracht bijzet. Onderstaande tweede look laat zien dat verschillende tinten blauw ook goed samengaan. Deze sportieve sneakers zijn uitgevoerd in donkerblauw suède en een schuinaflopende witte zool. Ook hier zijn de schoenen, inclusief de details zoals de veters in één kleur samengesteld. En, zoals te zien op de foto, kun je de jeans bij warmere dagen best een stukje oprollen. 

Welke sneaker met dikke zool is jouw favoriet? En hoe zou jij ze combineren? Laat het weten in een reactie hieronder of bekijk onze gehele sneakercollectie voor heren.