Skip to content
Ga terug

Trend: gevlochten herenschoenen

Vlechtwerk voor mannen. Waar sommige heren er nog aan moeten wennen, is het inmiddels een echte trend in de schoenmode. Ook wij zijn fan! Vlechtwerk in herenschoenen laat het ware vakmanschap zien, met aandacht voor details én straalt charme, stijl en klasse uit. Wat ons betreft zijn gevlochten (leren) herenschoenen een waardevolle toevoeging aan de garderobe van de man. 

Mannelijk vlechtwerk

We zien een opvallende tendens in de nieuwe schoencollecties: herenschoenen worden de laatste jaren steeds vaker voorzien van bijzondere details. Brogues, veterschoenen, loafers en molières voor heren worden naar een hoger niveau getild met bijvoorbeeld laser cut en opvallende bewerkingen van materiaal, zoals – daar is ie – vlechtwerk. Gevlochten schoenen zijn allang niet meer alleen voor dames. 

De leerkunstenaars van high end schoenmerken zoals Magnanni en Santoni, maar ook Harris, creëeren pareltjes van schoenen voorzien van vlechtwerk. Ze laten daarmee zien hoe ontzettend stijlvol vlechten kan zijn. Er ontstaat een speels design met een luxe uitstraling. De schoenen zijn absoluut uniek, zonder heel hard te 'schreeuwen'. Wij denken dat de vlechttrend op deze manier een veel grotere groep mannen aanspreken. 

Veterschoenen met vlechtwerk

Naast de klassieke gespschoen, zien we ook veel veterschoenen met vlechtwerk. Met dit jaar: gevlochten schoenen in verschillende bruintinten. Niet alleen donkerbruin, maar ook camelkleurige herenschoenen vind je terug in onze collectie. Bij deze kleur denk je wellicht snel aan zomerschoenen voor heren, maar ook in het najaar kun je deze kleur zeker doordragen. Combineer de schoenen met vlechtwerk met een mooie pantalon en een net overhemd. Een bijpassende riem in dezelfde kleur maakt je outfit geheel af. 

Sneakers met vlechtwerk

Is iets sportievers meer jouw smaak? Ook bij sneakers zien we vlechtwerk terug, bijvoorbeeld bij het merk Harris. Harris is een typisch Italiaans merk dat begon met het produceren van herenschoenen voor het Italiaanse leger voor de Eerste Wereldoorlog. De schoenen van Harris zijn van perfecte kwaliteit en hebben daarom een lange levensduur. De goede kwaliteit heeft Harris behouden, alleen hebben de legerkisten plaatsgemaakt voor elegante, lederen veterschoenen voor heren. Nu ook met vlechtwerk.
Stijlvol, opvallend en eigenzinnig. Durf jij het aan?