Skip to content
Ga terug

Trend: de croco print nieuwe stijl!

We kunnen er niet meer om heen: de dierenprint. Van luipaardprint tot slangen-, zebra- of pauwenprint, iedere animal print mag. Het liefst in een opvallende kleur, dessin op dessin of in een mix met streepjes- of bloemenprint. In die bonte verzameling van dierenprints vergeten we bijna de klassieke print die niet voor niets all-time favoriet is: de croco print, ofwel de krokodillenprint. De croco print heeft dit jaar een transformatie ondergaan en is in veel nieuwe combinaties te bewonderen. Met als resultaat: mooie nieuwe croco musthaves!

De croco: steady en stijlvol

Zeker wat betreft damesschoenen maakt de croco print al jarenlang vast onderdeel uit van veel collecties. We kennen de krokodillenprint vooral in combinatie met de chique (lak)leren damesschoen. Maar dat er nog veel meer mogelijk is met deze tijdloze print, bewijzen de croco print schoenen van dit moment. De croco print heeft namelijk zoveel meer in haar mars! Wat dacht je van een krokodillenprint in combinatie met trendy enkellaarsjes? Of een mix van croco, metallic en sneakers? Of elegante croco dameslaarzen in een opvallende kleur? Stuk voor stuk geweldige combinaties die de krokodillenprint weer helemaal van nu maken. Wij laten je graag zien welke croco items je dit najaar niet wilt missen en hoe je ze stijlvol draagt. Maar eerst gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: waar komt de aantrekkingskracht, dat dit dierlijke printje op ons heeft, vandaan? Daarvoor moeten we ver terug in de geschiedenis van de mens, heel ver.

Daarom houden we van de dierenprint

Wij mensen hebben een aloude liefde voor dierenprints. Dierenhuiden worden dan ook al eeuwenlang gebruikt voor de productie van kleding en schoenen. Sommige prints waren met name in de vorige eeuwen populair vanwege hun exclusiviteit, denk hierbij bijvoorbeeld aan luipaardbont. Het dragen van een bepaalde bont- of leersoort werd gezien als een teken van macht en status. Als mens voelen we ons al eeuwenlang aangetrokken tot dierenprints, het zijn dan ook de meest natuurlijke prints die er zijn. Maar waar komt die aantrekkingskracht vandaan? Heel simpel gezegd: deze zit in ons dna! De verklaring voor onze voorkeur voor dierenprints vandaag de dag, voert ver terug naar overlevingsinstincten uit lang vervlogen tijden. Tijden waarin het zien van de print van een wild dier ons vooral vertelde dat we moeten vechten, of héél hard wegrennen. Een dierenprint, of dat nu een tijger-, slangen-, luipaard- of krokodillenprint is, wakkert daarom een oeroude angst bij ons aan. En angst in de vorm van opwinding vinden we, onbewust, juist weer aantrekkelijk. Daarom zien we dierenprints vaak als stoer en aantrekkelijk.

Dat een dierenprint een bepaalde status en macht uitstraalt, is eveneens terug te voeren op onze geschiedenis als mens. Als geboren jagers zagen we het dragen of tentoonstellen van een door ons geveld dier als een teken van intelligentie en onoverwinnelijkheid. Diep in ons zit nog steeds die trotse jager verborgen die die mooie dierenprint wel móet laten zien. Kortom, we kunnen het niet helpen dat we van dierenprints houden. We vinden de dierenprint, waaronder de croco, gewoon aantrekkelijk en worden er graag in bewonderd. Daar kunnen we niets aan doen. Er zit dan ook niets anders op dan onszelf hier maar gewoon aan over te geven. Dus kom maar op met die croco print musthaves!

Croco print in the mix

De zwarte dameslaars in lakleren krokodillenprint, zo kennen we de damesschoen in croco vooral. Niet zo gek, want deze luxueus ogende print combineert prachtig met de elegante, chique uitstraling van lakleer. Een mooie laars in deze uitvoering is met veel verschillende kledingstijlen te combineren en geeft een outfit direct een glamour upgrade. Toch zijn er, naast deze tijdloze variant, nog meer spannende combinaties te bedenken waarin de krokodillenprint de show steelt. Wij hebben een aantal opvallende damesschoenen voor je geselecteerd die, ieder op eigen wijze, de croco print in een geheel nieuw jasje steken.

null

Santoni – croco hoge laars

De hoge laars is dit najaar helemaal terug van weggeweest. Geen wonder dus dat Santoni, het merk dat bekendstaat om haar Italiaanse vakmanschap en perfectie, met deze fantastische hoge bruine laars komt. Het maken van schoeisel geschiedt bij dit familiebedrijf uitsluitend op ambachtelijke wijze, van het eerste ontwerp tot uiteindelijk het polijsten van het leer. Het produceren van een schoen neemt doorgaans maar liefst twintig dagen in beslag! Geen dertien-in-een dozijn schoenenpaar dus bij Santoni, maar exclusieve dames- en herenschoenen die stuk voor stuk op een echte traditionele Italiaanse manier worden gemaakt en waarbij esthetica niet vergeten wordt. Kortom, een weergaloos resultaat. 

Deze hoge dameslaars is uitgevoerd in bruin leer, voorzien van krokodillenprint over het gehele model. Daarbij komt de laars tot net onder de knie. Het leren binnenwerk, een stevig contrefort en de rubber met leer gemixte zool maken dat deze laars heel comfortabel zit. Aan de binnenzijde van de schacht bevindt zich een rits, welke het aan- en uittrekken helpt te versoepelen. Kortom, niet alleen een lust voor het oog, maar ook fijn draagcomfort! 

Maatadvies: dit ontwerp van Santoni valt klein, wij adviseren een maat groter te bestellen.
Deze laars heeft een kuitomvang van 39 cm (L) bij maat 40. Een andere maat kan een andere kuitomvang betekenen.

Zo combineer je de Santoni-laarzen 

Dit najaar is de kledingtrend lang, lang, lang! Hoge laarzen lenen zich perfect voor deze trend. Draag je Santoni-laarzen bijvoorbeeld onder een midi-rok in A-lijn en daarboven een blouse en lange jas. Of draag ze over een zwarte skinny jeans met daarboven een lange, gebreide trui. Juist in deze combinaties voeg je met een hoge laars extra klasse aan je outfit toe.

null

Lina Locchi – de glanzende croco print

Wauw! Dat lakleer en croco print een onweerstaanbare combinatie vormen, bewijst Lina Locchi met dit zwarte lak leren enkellaarsje. Het enkellaarsje straalt tegelijkertijd eenvoud én klasse uit. Deze laars met krokodillenprint is uitgevoerd met een stevige blokhak van 5 centimeter en een spitse neus. De rits aan de binnenzijde van de schacht en de treklus op de achterzijde zorgen er daarbij voor dat je de laars eenvoudig aan en uit kunt trekken. Deze combinatie aan stijl en comfort zorgt ervoor dat dit hippe laarsje zomaar een van je favoriete items van dit najaar kan worden!

Maatadvies: dit model van Lina Locchi valt normaal op maat.

Zo combineer je de croco print enkellaarsjes van Lina Locchi

Deze elegante enkellaarsjes verdienen een plekje in de spotlights en komen dan ook helemaal tot hun recht onder bijvoorbeeld een petrolkleurige maxi-jurk, een stoer beige broekpak of een mooie lichtbruine plooirok met daarboven een luchtige lichte blouse en een bruin leren jasje. Het fijne van deze Lina Locchi-laarsjes is dat ze ook je casual look nog meer uitstraling geven. Draag de enkellaarsjes onder een jeans met een effen top en een (zwarte) lange blazer en je bent helemaal klaar voor een drukke dag!

null

Pertini – croco & city western

De city western look is een van die stijlen die we graag meenemen naar het najaar. En dan vooral in de vorm van deze bruin leren croco print enkellaars van Pertini. Het Spaanse, eigengereide schoenenmerk Pertini creëert schoenen met een persoonlijkheid en weet ieder seizoen weer met een unieke collectie te komen. Wist je dat alle Pertini-schoenen met de hand worden gemaakt? Zo ook deze enkellaars. Dit laarsje oogt zowel stoer als elegant dankzij het donkerbruine leer met de krokodillenprint. De schacht heeft aan de bovenzijde een speels effect door een inkeping en verschil in hoogte.

Wat deze laars echt een musthave maakt, zijn de elastieken inzetstukken aan weerszijden van de schacht. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie uitstraling, maar vergemakkelijkt -tezamen met de treklus op de achterbies- ook het aan- en uittrekken. De leren binnenvoering en het leren voetbed maken het extra comfortabel. De hak van 5 centimeter geeft je daarbij letterlijk en figuurlijk een kleine uplift.
Wat ons betreft verdient deze laars van Pertini direct een plaats op onze wishlist.

Maatadvies: dit ontwerp van Pertini valt normaal op maat.

Zo combineer je de Pertini-enkellaarsjes

Trending zijn de lange jurk, ofwel de maxi-dress en de lange rok. Combineer je Pertini-laarzen bijvoorbeeld met een lange jurk in een echte herfstkleur zoals steenrood, okergeel of flessengroen. Ook mooi: deze laarzen onder een midi-rok met daarboven een jeans blouse voor een western touch. Draag je liever een mooie pantalon? Kies dan voor een nude variant, zoals de beige pantalon hierboven. 

null

Lina Locchi - croco en klassiek

In dit artikel lieten we je al een paar glanzende croco print laarsjes van Lina Locchi zien. Toch willen we je dit paar niet onthouden. Lina Locchi staat bekend om een uitstekende afwerking, bijzondere details en is altijd on trend. De schoenen zijn te herkennen aan een strak, eenvoudig en eigentijds design. Dit zwarte lakleren laarsje voor dames is uitgevoerd als chelsea bootie, met glanzende croco print en een spitse neus. Het binnenwerk is volledig met leer gevoerd, een stevig contrefort draagt daarnaast bij aan een ultiem loopcomfort. Wat deze prachtige enkellaarsjes echt afmaakt, is de hak van 9 centimeter. Stoer, chic en stjilvol! 

Maatadvies: de ontwerpen van Lina Locchi vallen over het algemeen normaal op maat.

De perfecte outfit bij de Lina Locchi-laarsjes

Deze chelsea croco boots passen perfect bij zowel een klassieke als moderne kledingstijl. Draag de halfhoge laarsjes onder een wijde pantalon met bijvoorbeeld een ruitjesprint. Combineer dit met een blouse of top en een zwarte blazer voor een klassiek accent, of een leren jasje voor een stoerdere look. Ook staan deze Lina Locchi-laarsjes geweldig onder een donkere tuniek of een eenvoudige blousejurk met bijpassende panty.

De schoenen van Lina Locchi zijn exclusief verkrijgbaar bij Van den Assem. 

Onderhoudstips (echte) krokodillenleren schoenen

De damesschoenen die we zojuist hebben besproken zijn allemaal leren schoenen, voorzien van een krokodillenprint. Deze schoenen kun je het beste verzorgen zoals je ook je andere leren schoenen verzorgt of lakleren schoenen onderhoudt. Heb jij echter een paar schoenen van echt krokodillenleer in huis? Lees dan in ons item Het geheim van het behandelen van croco leer ontrafeld hoe je écht croco leer in optimale conditie houdt.

Croco print, trendy en tijdloos

Zoals deze kleine selectie aan eigentijdse damesschoenen laat zien, geldt de croco print niet voor niets nog altijd als een van onze favoriete dierenprints. De stoere krokodillenprint heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en weet zich, dankzij eigentijdse combinaties met andere trends, voor de komende jaren verzekerd van een vaste plek in onze schoenenkast!

Aan welke croco print schoen kun jij geen weerstand bieden? Laat het ons weten in een reactie en deel jouw look met croco print schoenen op social media met #assemstyle