Skip to content
Ga terug

Time to shine: 5x de mooiste lakschoenen voor dames

Lakleren kleding en schoenen staan chic en hebben een hoog glamourgehalte. Ieder jaar verrast de mode-industrie ons weer met nieuwe lakleren items. En of je nu kiest voor een broek, tas of schoenen: lak is shiny en classy. In dit artikel zoomen we in op schoenen die gemaakt zijn van dit glimmende materiaal. Iedere schoenensoort gedompeld in lak, krijgt direct een bijzondere uitstraling. Schoenen vallen meer op en accenten worden sterker benadrukt. De hoogste tijd om meer over deze leersoort te weten te komen. Wij vertellen je alles over het materiaal lak, het combineren van lakschoenen en het onderhoud van deze leersoort. Daarbij laten wij jou de mooiste parels onder de lakleren schoenen zien. 

Wat is lakleer precies?

Lakkleer is een leersoort dat is afgewerkt met een kunstlaagje. Dit aangebrachte kunstlaagje, zorgt ervoor dat het leer gaat (hoog)glanzen. Lakleer heeft de prettige eigenschap dat het een ademende leersoort is. Het dragen van dit soort schoenen staat garant voor frisse en gezonde voeten, de hele dag door! Zweetvoeten maken geen kans in een lakleren schoen. De speciale lak coating geeft schoenen een prachtige shiny uitstraling, maar het maakt de schoen ook kwetsbaar. Meer over het onderhoud van je lakschoenen lees je verderop in het artikel. 

5x de mooiste parels van lakleren schoenen

Er zijn heel veel schoenensoorten die ook een lakleren versie kennen. Daarnaast bestaan er prachtige lakleren tassen. Deze schoenen en tassen vallen op door hun glans en hebben een groot effect op de rest van je outfit. Ze kunnen zelfs van invloed zijn op je dag, want reken maar op een heleboel positieve opmerkingen! Om je een idee te geven welke soorten lakschoenen er zijn, presenteren wij jou de vijf mooiste exemplaren. En als kers op de taart vonden we ook nog een lakleren matching clutch. Kijk maar snel bij de Peter Kaiser pump!

null

1. Okergeel én croco van Unisa

We trappen af met een hele speciale lakschoen van Unisa. Deze lakleren instapschoen is gemaakt om van te houden. Het okergele lakleer in combinatie met de krokodillenprint maakt deze mocassin een echte eyecatcher. De goudkleurige gesp bovenop de instapper zorgt voor de perfecte finishing touch. Hier word je toch direct vrolijk van! Dit model is er overigens ook in het oranje, met een zilverkleurige gesp. Welke kleur is jouw favoriet? 

null

2. Beige met grafische print van Pertini

Het merk Pertini weet als geen ander de vrouwelijke voet te verleiden tot het dragen van de mooiste pumps. Het merk maakt klassieke modellen die vaak een eigen en unieke uitstraling hebben. Zo ook deze prachtige lakleren beige pump. De beige kleur en de spitse neus maken de schoen heel elegant. Daarbij geeft de hak in bruine grafische print de schoen een eigentijdse uitstraling. De blokhak meet circa 5 cm, een perfecte hoogte waar je het lang op vol kunt houden! 

null

3. Blauw leren sneaker van Hassia 

Liever geen hakken? Tegenwoordig zien we ook veel sneakers uitgevoerd in lakleer, zoals deze blauw leren sneaker met lak, suède en ritsen voor dames van het Duitse merk Hassia. Deze sneaker is uitgevoerd in blauw leer met blauwe lak op de neus en het hielpand. Langs de veters, op de achterbies en de tong is blauw suède aangebracht. Twee zilverkleurige ritsen aan weerszijden van de wreef helpen het aan- en uittrekken te versoepelen. Zelfs het binnenwerk bestaat volledig uit leer. Wat extra fijn is bij deze sneaker, is het uitneembare voetbed, dat is te vervangen door een persoonlijke inlegzool. Shiny én comfortabel! 

null

4. Sierlijk en subtiel in het wit met Lina Locchi

Met deze witte sandalen van het merk Lina Locchi mag je gezien worden! Deze sandaal met hak is uitgevoerd in wit lakleer en voorzien van meerdere dunne bandjes. Ideaal voor een subtiele, maar sierlijke look. De bandjes lopen over de neus, gekruist over de wreef en komen samen rond de enkel, waar ze te sluiten zijn door middel van een zilverkleurige gesp. De hoogte van de lakleren staarthak bedraagt 8 cm. Combineer deze prachtige sandalen met een fleurige jurk of rok en je bent klaar voor de zomer! We hebben ook een zwarte en beige variant in onze collectie. 

null

5. Knallen in koraal met Lodi 

We sluiten af met nog zo'n zomerse parel. Deze koraalkleurige sandaal met hak is van Spaanse merk Lodi. Mooi voor het oog én comfortabel aan de voet. Het binnenwerk beschikt over NewGel voor extra comfort. De met lak beklede staarthak meet circa 9 cm. Draag de sandalen onder een witte outfit, voor een mooi contrast. Of combineer ze juist met een kleurrijke jurk. Een prachtige schoen voor de zomerse dagen! 

Het combineren van lakschoenen

Dat lak hartstikke hot is, zien we aan al die mooie varianten die ieder najaar de collecties sieren. Een laklaag tovert een basic pump om in een chic exemplaar. Ook accentueert lak de verfraaiingen van brogues en zorgt de glimmende coating ervoor dat een chelsea boot extra opvalt. Hoe dan ook, lakleer laat je schoenen op en top glanzen. Maar hoe combineer je deze eyecatchers met de rest van je garderobe?

Tip 1: lakleer met zwart/wit

Combineer je lakschoenen met basics in zwart en wit. Met deze 'kleuren' krijgt je outfit een extra chique touch.

Tip 2: lakleren sneakers en brogues

Lakleren sneakers of brogues vallen extra op door het oprollen van uw broekpijpen. Het stukje blote enkel zorgt ervoor dat je schoenen volledig in de spotlight staan.

Tip 3: lakleren pumps en lakloafers

Een zakelijke outfit creëren met lakschoenen is heel eenvoudig. Lakloafers of pumps staan vrouwelijk en stijlvol, zeker wanneer je ze combineert met een mooie chino of een zwarte pantalon. Een legging in lakleer in uit den boze. Een chique -witte- blouse maakt het plaatje compleet.

Tip 4: lakleren enkellaarsjes, veterlaarsjes en chelsea boots

Ben je op zoek naar een trendy outfit met lakleren enkellaarsjes, veterlaarsjes in lak of chelsea boots? Combineer deze typen schoenen dan met jouw favoriete korte jurk of rok. Een mooie combinatie die verzorgt, trendy en een tikkeltje nonchalant staat. Denk bij laklaarzen voor dames trouwens niet alleen aan de zwarte variant.Tegenwoordig zien we ook meer witte laklaarzen, durf jij het aan? 

Tip 5: lakleren biker boots

Onder een stoere outfit mogen een paar biker boots natuurlijk niet ontbreken. En lakleren biker boots maken een outfit helemaal speciaal. Een skinny jeans of een boyfriend jeans laten jouw glanzende biker boots extra goed voor de dag komen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi paar glimmende Dr. Martens.

Tip 6: maak jouw outfit af met een lakleren tas 

Bij lakleren schoenen past uiteraard een lakleren tas. Zo heeft onder andere Peter Kaiser bijpassende clutches gemaakt, perfect gematcht met hun lakleren pumps. 

Lakschoenen onderhouden: de do's en dont's

Om je lakschoenen mooi glanzend en gaaf te houden, delen wij hieronder graag enkele tips met jou.

Do's:

  • Preventief onderhoud is, zeker bij een kwetsbare leersoort als lakleer, erg belangrijk. Om vouwen te voorkomen raden wij je aan om je lakschoenen te behandelen met officiële lakolie.
  • Ontstaan er onverhoopt toch enkele barstjes in je lakschoenen, ga dan voor advies terug naar de winkel waar je de schoenen hebt gekocht.
  • Behandel je schoenen met een antistatisch middel speciaal voor lakschoenen. Het antistatische middel beschermt je schoenen beter tegen water en vuil.
  • Schoenspanners helpen bij het voorkomen van kreukjes en barstjes. Na het dragen, zijn je lakschoenen warm en hebben de schoenen zich naar je voeten gevormd. Bij het uittrekken drogen je schoenen op. Door het gebruik van een schoenspanner blijft er spanning op het leer staan, terwijl je lakschoenen afkoelen. Let er op dat je geen plastic schoenspanners gebruikt, maar zachte schoenenspanners met een antibacteriële werking die tevens vocht opnemen.
  • Gebruik bij het verwijderen van vuil altijd een vochtige doek.
  • Oppervlakkig vuil verwijder je het beste met schoon zeepwater en een spons.
  • Geef je lakschoenen iedere twee weken een onderhoudsbeurt. Op deze manier kun je nog heel lang genieten van je prachtige lakschoenen.

Dont's:

  • Het schoonmaken van je lakschoenen gaat niet met gewone schoensmeer, een algemene spray of slaolie. Wanneer je één van deze producten gebruikt, zullen er doffe plekken op het lakleer ontstaan.
  • Je hoeft je lakleren schoenen niet te behandelen met een impregneer spray. De lakschoen is, dankzij de lak, al voorzien van een waterdichte laag.

We love lakleer

Een dag als alle andere wordt speciaal wanneer je schoenen aantrekt, die opvallen dankzij hun bijzondere uiterlijk. Lakleren schoenen zijn prachtig om te zien en te verkrijgen in vele varianten. Of je nu de voorkeur geeft aan een pump, boot of sneaker: er is een lakleren schoen voor iedereen en voor elke gelegenheid. Lakleer is tijdloos, classy en tegelijkertijd spot on. Maak een echt shoe statement en kies voor lakleer. Altijd chic en heerlijk anders.

Van lakleren pumps van Pertini, rode lak pumps van Peter Kaiser, glanzende sneakers van Hassia tot aan glimmende Dr. Martens of chelsea boots met een dikke zool. Er valt genoeg te kiezen.