Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Schoenmaatje meer? Deze trendy damesschoenen zijn perfect voor de grotere voet!

Wat hebben powervrouwen Doutzen Kroes, Cindy Crawford, Kate Winslet, Uma Thurman, Michelle Obama en onze eigen koningin Máxima behalve een krachtige uitstraling, nog meer met elkaar gemeen? Ze leven met een schoenmaat 41, 42 of meer, stuk voor stuk op grotere voet dan de meeste dames. Maar dat belet hen niet om altijd te stralen, op fantastische schoenen die gezien mogen worden! De tijd dat de vrouw met een schoenmaat meer weinig te kiezen had, is vandaag de dag gelukkig voorbij. Vantrendysneaker tot eigentijdse laars of charmante sandaal: alle modellen zijn vertegenwoordigd in de zoektocht naar de perfecte schoen voor de grotere damesvoet. Wij zetten onze nieuwste aanwinsten voor je op een rij én delen graag onze tips voor het stralend dragen van een damesschoen met een maatje meer!

Groeiend aanbod in grote maten

Nederlandse mannen zijn met een gemiddelde lengte van 182,5 cm officieel de langste mannen ter wereld. Als Nederlandse vrouwen moeten we alleen in de dames uit Letland (gemiddeld 169,8 cm) onze meerdere bekennen wanneer het gaat om lengte: wij zelf tellen gemiddeld zo’n 168,7 cm. Niet zo gek dus dat onze gemiddelde schoenmaat met een ruime maat 39 hoger ligt dan het wereldwijde gemiddelde van 38,5. Gelukkig realiseren veel schoenenmerken zich inmiddels dat de gemiddelde damesschoenmaat mede is opgebouwd uit vrouwen met een schoenmaatje minder, of méér. En dat ook deze groepen vrouwen graag elegante, eigentijdse schoenen dragen. Daarom zien we de afgelopen jaren een steeds groter groeiend aanbod van fraaie, elegante damesschoenen in de kleinere én grotere maten. In dit geval zoomen we graag met je in op die laatste categorie. Even rondneuzen in onze nieuwste collectie leidde al snel tot de volgende conclusie: of het nu gaat om tijdloze modellen of schoenen volgens de laatste trend, er valt volop te kiezen als het gaat om schoenen in een maatje meer. Ben jij een dame met een grotere voet? Bereid jezelf dan alvast voor op een flinke portie keuzestress!

7 tips voor een elegante look bij een schoenmaat meer

Een voet met een maatje meer mag gezien worden, dat moge duidelijk zijn. Maar welke schoenen geven uw sportieve, zakelijke, feestelijke of zomerse outfit nou net die juiste stijlvolle touch? En wat zijn de do’s en don’ts op kledingvlak? Wij helpen je graag op weg met deze tips!

Tip 1: De juiste maat

Is die ene leuke schoen in jouw maat niet verkrijgbaar? Dan is de verleiding groot om voor die maat kleiner te gaan. Begrijpelijk, maar niet verstandig. Want het lopen op te kleine schoenen is niet alleen pijnlijk, het kan ook voor verschillende voetproblemen zorgen. Denk hierbij aan blaren of likdoorns. Het langdurig lopen op te kleine schoenen kan uiteindelijk zelfs leiden tot gewrichtsproblemen of hallux valgus, een afwijkende stand van de grote teen. Ga daarom altijd voor die perfect zittende schoen die je voeten op de juiste wijze ondersteunt. En die er ook nog eens smashing uitziet natuurlijk!

Tip 2: Pump it up

Een schoen die iedere -grotere- voet eer aan doet, is de klassieke pump. De hak van deze schoen geeft een mooi silhouet en zorgt er vanwege de stand van de voet voor dat de lengte van je voet minder opvalt. De pump is niet voor niets favoriet bij alle bekende dames met een grotere schoenmaat en dito gevoel voor stijl. Deze zwarte klassieke damesschoen van Peter Kaiser is tijdloos, smaakvol en bij veel gelegenheden te dragen, van zakelijk tot feestelijk.

Tip 3: Ideaal, de sandaal

Dé zomerschoen voor de grotere voet bij uitstek is de sandaal, en dan een sandaal met bredere banden welteverstaan. Bredere banden ‘breken’ het geheel waardoor uw voet kleiner oogt. Gabor past dit gegeven perfect toe in deze elegante zomerse schoen.

Tip 4: Sneakeralert

Sneakers en de grotere damesvoet, deze combinatie wordt in veel tips op internet afgeraden. Toch zit de crux hier in het vinden van het juiste model. Een dad sneaker met chunky zool is wat grof, waardoor je voeten groter ogen. Maar een elegante sneaker kan prima, zelfs in de kleur wit. Zeker wanneer deze hetzelfde principe van het ‘breken van vlakken’ toepast als we zojuist bij de sandaal zagen. Hoe dat werkt, laat deze fijne sneaker van Maripé zien.

Tip 5: Laars met halfhoge schacht

Net als de pump behoort ook de halfhoge dameslaars met hak voor veel dames tot vast onderdeel van de shoedrobe. Voor dames met een schoenmaat meer is het dit model bij uitstek geschikt: de halfhoge (bredere) schacht zorgt voor een subtiel verloop van been naar voet en de hak voegt een vrouwelijke touch toe. In deze zomerse variant is de dameslaars van Mace dan ook onweerstaanbaar!

Tip 6: Een ronde of vierkante neus

Hoewel wij van mening zijn dat iedere voet gezien mag worden in een schoen met een puntige neus, is deze tip handig wanneer je je voeten optisch net even kleiner wilt laten lijken. In dat geval is het beter om te kiezen voor een schoen met een ronde of vierkante neus. Een mooie loafer of ballerina biedt hier uitkomst.

Tip 7: Meer been voor de juiste balans

Alle bovenstaande tips hebben vooral betrekking op de schoenen zelf, maar uiteraard speelt je hele outfit een rol bij het creëren van het gewenste totaalplaatje. Er zijn verschillende manieren waarmee je voor een elegante look zorgt door kleding en schoenen met elkaar in balans te brengen. Een eerste tip is om bij het kiezen van een jurk- of roklengte te gaan voor lang (tot op de enkel) of kort (net boven de knie). Vermijd lengtes die daar tussenin zitten. Een rok net boven de knie laat meer huid zien, waardoor je voeten in mooie verhouding tot uw benen komen te staan. Maar ook met een maxi-dress die vlak boven je voeten uitwaaiert, bereik je eenzelfde effect. Leg je het accent liever niet teveel op uw voeten? Draag dan geen skinny jeans maar kies voor een hippe mom jeans met omgerolde pijpen. Of ga voor een trendy flared jeans met wijde pijp. Helemaal van nu én ideaal boven een leuke schoen met plateau!

Op zoek naar de perfecte schoen voor jou!

Gelukkig kunnen we constateren dat er genoeg blikvangers te vinden zijn, die de wat grotere voet prachtig doen laten uitkomen. In onze webshop vind je een uitgebreide collectie eigentijdse damesschoenen in de grotere schoenmaten. En is de schoen van je voorkeur online uitverkocht? Kom dan voor de zekerheid even langs op één van onze vestigingen, mogelijk is je favoriete paar daar wel verkrijgbaar. Shopze!