Skip to content
Vrouw in blauwe jurk met blauwe tas
Ga terug

Wat zijn de populaire tassen in 2022?

Groot, klein, chic, casual, rechthoekig, vierkant, gemaakt van leer of juist van suède: tassen zijn er in allerlei soorten en maten. En de meesten -vooral dames- hebben dan ook meerdere exemplaren. Want een shopper gebruik je voor de ene gelegenheid en een clutch voor de andere. Maar wat zijn de populaire tassen in 2022? Met welke tas wil je absoluut gezien worden? Goede vragen waar wij onderzoek naar hebben gedaan.

Welke tassen zijn populair in 2022?

Een tas is niet zomaar een accessoire. Het is een noodzakelijke en toevallig hele fijne, leuke en mooie accessoire. Ideaal voor het vervoeren van je lipstick, pinpas, telefoon, flesje water, tissues, autosleutels enzovoort…En zoveel wensen, zoveel tassen. Want waar de een haar halve huisraad meeneemt, volstaat de meer bescheiden tas voor de ander juist. Niet alleen de grootte van de tas verschilt per persoon, ook het gebruik ervan. Een netwerkborrel vraag om een andere tas, dan een shopmiddag. Een blik op onze tassencollectie werpende, kom je al snel tot de conclusie dat de keuze reuze is en dat je je helemaal kunt verliezen in al het moois aan tassen. Daarom komt deze blog als geroepen. Wij onderzochten wat dé trends en dus dé musthaves onder de tassen zijn. Zodat jij precies díe tas koopt, die bij je past.

Tassentrends 2022

Hieronder volgt een hele rits aan tassentrends. Want zoals dat gaat met mode: er mag en kan heel veel! Er is dan ook voor ieder wat wils. Van multicolor tot puffy en van groot, groter, grootst tot minibag. In de wereld van tassen is veel geoorloofd. Doe hier wat inspiratie op en kies jouw favoriete tas.

De puffy oversized tas

Puffy én oversized. Dat zijn eigenlijk twee trends in één. Want oversized is een ‘ja’ en puffy is een echte ‘yes’. Je zou deze trend dan ook kunnen lezen als: puffy shopper. De shopper is al een tijdje een steady tassen trend. Shoppers zijn ook behoorlijk handig. Je gooit er je hele hebben en houwen in en je hebt nog steeds ruimte over. Als je dan dus kiest voor een púffy shopper dan ben je helemaal goed bezig. Tip: bij Van den Assem vind je mooie en kwalitatieve puffy tassen van het merk Stand Studio.

De minibag

Ben jij meer van het subtiel, subtieler, subtielst dan van het groot, groter, grootst? Dan is de minibag trend misschien net wat voor jou. En met minibag bedoelen we ook minibag. Minimalisme is hier het keyword. In jouw nieuwe microtas past dan ook niet meer dan je autosleutel en je bankpas, maar soms heb je ook niet meer nodig dan dat.

Bruin geruite tas aan hand van vrouw met als achtergrond groene haag

Tassen met dikke kettingen en riemen

Stoer, opvallend en niet flauw. De tassentrend waar we het nu over hebben, is er één waar je niet om heen kunt. Je ziet deze trend -tassen die verfraaid zijn met dikke kettingen en riemen- bij veel high-end merken, maar ook bij hippe tassenmerken voorzien van een iets vriendelijker prijskaartje. Denk bijvoorbeeld aan de crossbodytassen van het Spaanse merk Unisa.

Krokodillenlook

Ieder jaar is er een print die erbovenuit steekt. Voor dit jaar is dat de krokodillenprint. En sommige tassen zijn zelfs gemaakt van krokodillenleer. Maar als je je daar niet prettig bij voelt, dan zijn er genoeg imitatie opties om ook van te genieten. De krokodillenlook geeft je tas direct een chique upgrade. Het leer of de print staat stijlvol, waardoor een tas niet heel veel meer nodig heeft.

De hobo-tas

De hobo-tas is een model dat al heel lang meegaat en dit jaar met een heuse revival bezig is. In de jaren 70 waren de hobo-tassen geliefd onder de hippies. De hobo-tas lijkt op de shopper (er past net zo veel in!) en toch onderscheidt deze groovy tas zich op een paar punten van zus de shopper. Een hobo-tas heeft meestal een have maanvorm, valt altijd soepel, heeft meestal een rits als sluiting, is niet voorzien van een verstevigde bodem en heeft een nonchalante uitstraling. De hobo-tas biedt zogezegd ruimte aan al je favoriete items. Van exttra paar sokken tot portemonnee en van flesje water tot hihglighter: je hobo-tas snapt het.

Bamboe handvatten en raffia tassen

Deze keer geen leer, maar wel bamboe. Een bamboe schouderriem of bamboe handvatten geven een tas die bohemian vibe die zo geliefd is. Vaak zijn het de kleinere tassen die het geluk hebben bamboe handvatten te hebben. En houd jij wel van natuurlijke materialen? Dan kun je met de raffia tas nog een stapje verdergaan. Een raffia tas geeft je, net als de handtas met bamboe handvatten, een zomers gevoel. The Jacksons is een merk dat heel goed begrijpt hoe een leuke raffia tas eruit moet zien.

Vrouw op strand met raffia tas

Zadeltassen of saddle bags

Deze trend zag je misschien niet helemaal aankomen: de zadeltas of saddle bag zoals de iets hippere Engelse term klikt. En met zadeltas bedoelen we ook een tas in de vorm van een zadel. Door de vorm krijgt deze tas een city western look. Best wel stoer dus. Kenmerkend voor de saddle bag is de kleinere omvang en ook de opvallende dikke kettingen en riemen. Kijk, dat is dus weer zo’n combinatietrend. Leuk!

Heuptasjes en belt bags

Ideaal zijn ze die heuptasjes, zoals de ‘fanny pack’ ook wel ‘bum bag’ genoemd. Draag je fanny pack om je middel of diagonaal over je borst en buik en voorzie jouw kleine tas van alle belangrijke spullen die je mee wilt nemen. Zo’n heuptasje is super handig als je naar een festival gaat of een concert gaat bijvoorbeeld. Maar laten we eerlijk zijn, deze trend gaat al een tijdje mee. Dus de hoogste tijd voor een variant op deze trend. En daar komt de ‘belt bag’ om de hoek kijken. Een belt bag hang je letterlijk aan je riem. Het is uiteraard een niet al te grote tas en hij is zeer geschikt als feesttasje. Houd je sowieso van kleine tassen? Kijk dan ook bij onze clutches.

Witte tassen

Wit is het nieuwe zwart in 2022. Als je weet dat wit een van de zomerkleuren is van 2022, dan vind je het niet raar dat deze kleur ook een plek heeft ingenomen in de tassenwereld. Een witte tas ziet er fris en clean uit. Moet je hem wel fris en clean houden natuurlijk. Een witte tas vergt dan ook iets meer onderhoud dan een zwarte tas. Maar het resultaat mag er zijn. Jouw witte tas staat perfect bij jouw beige schoenen of sneeuwwitte sneakers of enkellaarsjes natuurlijk.

Tassen met een vintage look

Ja hoor, ook vintage tassen mogen dit jaar weer. Ze zijn eigenlijk nooit weggeweest. Een tas met vintage look of zelfs een echte vintage tas herken je aan een knip- of magneetsluiting. Je oma liep er als eerste mee rond, dus vraag vooral eens rond in de familie of iemand zo’n key piece heeft bewaard?

New work bags

Het is niet alleen maar casual wat de klok slaat. Ook de werktas staat op dit lijstje. De werktas is vanwege het flexibele werken (op kantoor, thuis, in een cafeetje, in de kantine tijdens de voetbaltraining…) ook aan het evolueren. De trend in 2022 is een new work bag die niet onderdoet voor de ‘gewone’ tas. Het is vaak een leren exemplaar met aparte vakken aan de binnenzijde waar je zowel laptop als notitieblok in kwijt kunt.

Tasje erbij? Ja graag!

Wat een trends! Van subtiel tot groot en van zomers tot feestelijk. De grote vraag is dan ook: waar heb jij de meeste behoefte aan? Neem je tijd en kies voor de tas die het beste bij jouw leefstijl hoort.