Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

4 tips voor het combineren van de moderne luipaardprint 

De één kan er geen genoeg van krijgen, een ander begint langzaam wat aan enthousiasme in te boeten... Wat betreft de luipaardprint is het vrij simpel: of je houdt ervan of het is gewoonweg niet je smaak. Feit is wel dat de luipaardprint afgelopen seizoenen trending was en nu nog steeds een grote rol speelt in modeland. Maar eerlijk is eerlijk, de concurrentie is moordend. Want prints als snake, croco en zebra hebben intussen ook een stevige, stabiele plek in onze kleding- en schoenenkasten veroverd. Terug naar de leopard, want daar draait het in deze blog om. Inmiddels hebben de meesten van ons wel een of meerdere items met deze print, dus is het handig om te weten hoe je welk item het beste combineert. De luipaardprint combineren kan namelijk op verschillende manieren. Lees hier onze vier tips en check de leukste schoenen met luipaardprint hier.

In dit artikel lichten we vier tips uit:

  • Verwerk luipaardprint in accessoires
  • Beperk de luipaardprint tot één kledingstuk 
  • Pak uit met je schoenen
  • Kies een afwijkende kleur

Bedoel je cheeta, leopard, panter of jaguar print?

First things, first. Er kan wat onduidelijkheid zijn over welke print nu precies welke naam draagt. Er zijn namelijk diverse prints die wel heel veel van elkaar weg hebben. Ook worden regelmatig verschillende benamingen gebruikt voor één en dezelfde print. Wij zorgen voor opheldering: de leopard print, in het Nederlands ook wel de luipaard- of panterprint genoemd, bestaat uit 'rosettes' en wijkt daarin af van de cheeta print. Deze laatste bestaat namelijk uit een gestippelde print. De jaguar print lijkt absoluut op de leopard, omdat deze print eveneens uit rosettes bestaat, maar dan groter. Ook hebben de jaguar-rosettes een herkenbare stip in het midden. Om het gemakkelijk te houden: een beetje leopard meets cheeta dus.

Vier tips voor het combineren van leopard in je outfit

Omdat de luipaardprint in verschillende doseringen aan bod kan komen in een outfit, hebben wij vier manieren onder elkaar gezet die allemaal net een andere leopard sfeer neerzetten. Van luipaardprint schoenen tot een sjaal met leopard print en andere luipaard accessoires, wij zijn fan! 

Tip 1: Verwerk de luipaardprint in je accessoires

De luipaardprint is de ideale print om te verwerken in verschillende accessoires. Je geeft je outfit op deze manier wat extra pit en karakter, zonder dat de print direct in het oog springt. Denk jij bij deze print al snel aan winterse items zoals hierboven? Wij geloven dat de print juist ook in het voorjaar een mooie toevoeging kan zijn. De luipaardprint combineren in accessoires kan onder andere met een sjaal.

Accessoire: sjaal met luipaardprint 

Niet alleen een winterse outfit, maar ook een zomerse look maak je compleet met een sjaal. Waar je in de winter een (luipaardprint) sjaal kunt dragen bij een bontjas (faux fur natuurlijk), draag je de sjaal in het tussenseizoen met een mooie lange trenchcoat. Nu de temperaturen stijgen, maar het 's ochtends en 's avonds nog wat frisser is, kun je ervoor kiezen om een iets luchtigere sjaal te dragen. En dan niet alleen als je buiten bent, maar gewoon als onderdeel van je outfit. En dit seizoen mag je best voor opvallende kleuren gaan. Je vrolijkt jouw outfit bijvoorbeeld op met een gele sjaal of een pantersjaal in rood. De twee sjaals hieronder, beide voorzien van een mooie luipaardprint, zijn een goed voorbeeld van dit type sjaal.
De luipaardprint combineren met een sjaal kan op tientallen manieren. Stel: je hebt een nette, diepzwarte pantalon aan met daarop een rode top. Je nagels heb je in een bijpassende roodtint gelakt. Om je outfit helemaal af te maken, kies je voor enkele mooie accessoires. Een armband, mooie ring én een sjaal met luipaardprint.
Of ga voor zomers geel: draag bijvoorbeeld schoenen met gele accenten, die je ook terug laat komen in jouw gele accessoires en kleding. 

Nog meer accessoires: tassen, portemonnees, handschoenen en riemen

Natuurlijk zijn er meer accessoires te bedenken die je (zwarte) outfit net iets meer pit geven wanneer ze zijn uitgevoerd in een luipaardprint. Denk bijvoorbeeld aan een hippe luipaardprint portemonnnee, stijlvolle leopard riem of een spot on leopard tas. Er zijn zelfs inlegzooltjes in luipaardprint!
Mocht je een hele set vinden in dezelfde leopard print (én sjaal, én riem, én portemonnee, én tas) dan zeggen wij als echte leopard liefhebbers: doen! Maar niet tegelijkertijd, houd de rest van jouw outfit lekker basic.

Tip 2: Beperk de luipaardprint tot één kledingstuk

De luipaardprint is zo’n typerende print dat je er nauwelijks omheen kunt. Een kleding item in deze print valt dan ook gegarandeerd op. Leopard op leopard kan in sommige gevallen iets teveel van het goede zijn. Het ligt er dan ook maar net aan wat de totale look van je outfit is. Wij raden je aan om te kiezen voor één super stijlvol item om daar vervolgens de blits mee te maken. Waar ga jij voor? Een blouse met luipaarden erop, een blazer met luipaardprint, of zou je eerder een panterbroek combineren?

Tip 3: Pak uit met je schoenen

We hebben accessoires met luipaardprint besproken en ook kleding met deze print is de revue gepasseerd. Een derde manier van de luipaardprint combineren, is -uiteraard- door deze te verwerken in je schoenen. Kijk maar eens naar onderstaande vijf leopard voorbeelden.

Item 1 of 3

Tip 4: Kies voor een luipaardprint in een bijzondere of afwijkende kleur

We hebben je in dit artikel al verschillende items laten zien. Sommige leopard items zijn iets gewaagder dan andere. Zo is de ene sjaal een subtiel voorbeeld van hoe een luipaardprint tot uiting kan komen en is de andere rok juist een leopard print explosie. Als we teruggaan naar het begin van deze trend, dan zien we een duidelijke ontwikkeling. Waar we bij opkomst van de leopard print nog vooral rondliepen in basic leopard items, kan het tegenwoordig allemaal. Van originele print, tot kleurenfestijn en van gecombineerde leopard prints tot en met 'all over' uitvoeringen. Dat maakt deze print dan ook al seizoenenlang geliefd onder vele fashion lovers. Een item met luipaardprint in een catchy kleur of met een mix aan (leopard) prints is vandaag de dag dan ook helemaal geaccepteerd. Draag de leopard vooral zoals jij hem het liefste ziet: subtiel, uitbundig, all over, als accessoire en alles wat er tussenin zit. Jouw eigen stijl kan nooit verkeerd zijn!

Voordelen leopard print

Een item in luipaardprint kan (bijna) altijd en overal. Of je nu kiest voor een riem in dit motief of toch een leopard print statement piecea touch of leopard zorgt voor een classy twist. En er zijn nog meer voordelen.

Veelzijdigheid

Een van de grote voordelen van de luipaardprint is de veelzijdigheid van dit dierenmotief. Van brilmonturen tot sokken en van fake furs tot tops, werkelijk ieder fashion item is te metamorfosen naar een leopard item. Op de rode loper zien we niet alleen de jonge garde die zich in een luipaard look steekt, ook de grandes dames van de film- en muziekindustrie laten zich de trend graag aanleunen. Intussen is de leopard in vele kleuren en combinaties te bewonderen. Zo zijn complete maxi-dresses en vrouwenpakken volledig geaccepteerd, maar kun je het ook gewoon houden bij een subtiele tas in de klassieke leopard. Hoe leopard zie jij jouw oufit het liefst?

Mix- en matchfactor

Nog een reden waarom we zo dol zijn op de luipaardprint, is grote mix and match factor van dit dierenmotief. Er geldt maar één ongeschreven regel wanneer het gaat over het combineren van de luipaardprint: behandel hem als ieder ander zwart item in de kast. Deze print kan dezelfde kleurcombinaties hebben als het geliefde zwart. En zelfs het kleinste beetje leopard tilt je outfit al naar een hoger level. Voor de echte liefhebbers: ga voor groots én veel. De luipaardprint combineren met deze onconventionele items zorgt ervoor dat je een unieke outfit samenstelt waarbij je persoonlijkheid volledig tot uiting komt. Je kunt voor een zomers vleugje zorgen met een luipaardprint in felle kleuren.