Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Lovely leopard: dit zijn de mooiste luipaardprint schoenen van dit moment

Sommige trends zijn zo steady, dat ze de naam trend al ver zijn ontstegen. Neem nu bijvoorbeeld de leopard, ofwel de luipaardprint. Dit motief is al een aantal seizoenen favoriet en heeft zich geëvolueerd van nice to have naar basic. Er is bijna geen garderobe te vinden, die niet is voorzien van één of meerdere items in deze beestachtig goede print. Ook dit jaar blijft de luipaard print ons achtervolgen en dat laten we graag gebeuren. Want in combinatie met de zomerkleuren van dit seizoen, ziet een paar luipaard pumps of luipaard sneakers er nóg beter uit. In deze blog geven we tips hoe je leopard print combineert en welke luipaard schoenen niet mogen ontbreken in jouw shoedrobe!

Sinds de luipaardprint de weg naar onze harten en garderobes heeft gevonden, is onze liefde voor dierenprints met diverse andere junglemotieven uitgebreid. Zo hebben de tijger-, zebra- en slangenprint dankzij de luipaardprint een enorme boost gekregen. Ook de snake print is favoriet. Maar we dwalen af, want de enige print die tot nu toe het predicaat everlasting favorite verdient, is de one and only leopard print. En gelukkig valt er in de geliefde luipaardprint genoeg te kiezen, zeker op schoenengebied. Van luipaard sneakers tot luipaard pumps; luipaard schoenen voor dames zijn er in alle modellen en gradaties. Sommige schoenen zijn daarbij voorzien van een klein luipaard detail, andere modellen zijn leopard all the way. Welke dosis je ook kiest: geen print geeft je outfit zoveel pit als lovely leopard!

In dit artikel lees je meer over:

  • 4 stijltips en de mooiste luipaard schoenen voor dames
  • De voordelen van de luipaardprint
  • De luipaardprint door de jaren heen

4 stijltips en de mooiste luipaard schoenen dames 

De luipaardprint misstaat niemand en iedere outfit knapt ervan op. Draag hem in combinatie met andere basics, zoals een wit T-shirt of een zwart biker jack: a little bit of leopard is allways a good idea. Wel hebben we nog enkele stijltips, want het 'just too much'- en het 'net niet'-effect liggen hier altijd op de loer. Beiden willen we natuurlijk zien te voorkomen. Daarom vind je hieronder onze tips met daarbij de mooiste luipaard schoenen voor dames van dit moment! 

Tip 1: begin klein

Als je deze trend tot nu toe aan je voorbij hebt laten gaan en nu wel begint te vallen voor de leopard print, raden wij je aan klein te beginnen. Een complete luipaardprint outfit is dan misschien wat heftig, ook met een lichtere dosis 'luipaard' maak je al een mooi statement. Zoek de leopard touch in een riem, een top, een shawl of, natuurlijk: een paar schoenen met luipaard-detail!

Tip 2: stijlvol en elegant

Om de juiste elegante snaar te raken, adviseren wij je leopard print te combineren met simpele, elegante items zoals een eenvoudige jurk of een high waist pantalon, klassieke blouse en lange jas. De trendkleuren van deze zomer, zoals scharlakenrood, saffraangeel en koraalroze passen prachtig bij het bruin en zwart van de luipaardprint. En voeg je graag wat extra glamour aan je outfit toe? Kies dan voor een schoen met een luipaardprint gehuld in glimmend metallic.

null

Zilveren leopard instapper van Brunate

Ga je een avondje uit in stijl, maar zijn luipaard pumps niet helemaal jouw ding? Dan mogen deze fantastische zilveren leopard instapschoenen van Brunate niet ontbreken in je outfit. Met deze zilveren leren luipaard instappers met spitse neus van het Italiaanse kwaliteitslabelBrunate kan jouw avond niet meer stuk. Deze elegante lage schoen zit namelijk als gegoten, vanwege de perfecte pasvorm. Elk paar Brunate schoenen wordt gemaakt van kwaliteitsmaterialen en met oog voor de laatste trends. Het binnenwerk is volledig van leer en de schoen heeft een suède contrefort voor een ultiem draagcomfort. Wat ook bijdraagt aan het loopcomfort, is de lage sleehak. Deze zorgt voor extra stabiliteit én vormt bovendien een leuk stijlaccent door de bijzondere afwerking. Met deze blikvanger aan je voeten, weet je zeker dat je de hele avond stralend én comfortabel doorbrengt! 

null

Tip 3: de juiste kleuraccenten

Het combineren van de leopard print is, zoals gezegd, erg gemakkelijk. In principe matcht de print met (bijna) alle kleuren. In het bijzonder de nude-tinten. Maar hoe mooi nude- en aardetinten ook zijn, soms kun je behoefte hebben aan een special effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie luipaardprint met fel rood, kobaltblauw of opvallend groen? Kleurrijke accenten, bij voorkeur in een opvallend materiaal, geven een speelse en vrolijke touch aan je leopard item.

Tip 4: dagelijkse 'shot of leopard'

Ben jij dol op luipaard schoenen, tassen, jassen, broeken, tops en T-shirts? Dan kun je ook deze zomer gewoon weer uitpakken en jouw liefde voor leopard terug laten komen in je dagelijkse outfit. Te beginnen met luipaard schoenen: van luipaard pumps tot luipaard loafers en alles wat daartussen zit! Kies bijvoorbeeld voor deze mooie lakleren luipaardprint ballerina's van Unisa. Gemaakt om jou iedere dag te laten stralen in leopard.

Lakleren leopard ballerina van Unisa

De flexibele ballerina model Acor leopard in de kleur beige van het Spaanse schoenenlabel Unisa is uitgevoerd in lakleer en in de print waar het hier allemaal om draait: luipaard. Deze luipaardprint schoenen lopen niet alleen ontzettend comfortabel, ze weten een casual outfit tegelijkertijd een tikje lef te geven. Het lakleer versterkt de klassieke look van de ballerina en geeft het luipaard motief tevens een extra bite. Stijlvol en krachtig dus, deze luipaard ballerina's van trendlabel Unisa.

Voordelen leopard print

Een item in luipaardprint kan (bijna) altijd en overal. Of je nu kiest voor luipaard schoenen, een riem in dit motief of een leopard print statement piece: een beetje 'luipaard' geeft je outfit een classy twist. En er zijn nog meer voordelen.

Veelzijdige neutral

Eén van de grote voordelen van de luipaardprint is de veelzijdigheid van dit dierenmotief. Van brilmontuur tot sok en van rok tot top, werkelijk ieder fashion item is te metamorfosen naar een leopard item. Bovendien is luipaard als print geliefd bij jong en oud. En waar deze neutral zich vaak van haar subtiele kant laat zien; is er niets mis met een beetje leopard in de hoofdrol. Dus kom maar op met die pakken, maxi-dresses, badpakken en schoenen in luipaardprint!

Mix- en matchfactor

Nog een reden waarom we zo dol zijn op de luipaardprint, is grote mix- en matchfactor van dit dierenmotief. Er geldt maar één ongeschreven regel wanneer het gaat over het combineren van de luipaardprint: behandel hem als ieder ander zwart item in je kast. Deze print kan dezelfde kleurcombinaties hebben als het geliefde zwart. En zelfs het kleinste beetje detail in luipaard tilt je outfit al naar een hoger level. Voor de echte liefhebbers: ga voor groots én veel.

Luipaard: als print al eeuwen populair

Een duik in de geschiedenisboeken leert ons dat de vacht van de luipaard ten tijde van grotschilderingen en later in het oude Griekenland, al dienst deed als kleding. Uiteraard had deze vacht toen als doel de mens warm te houden. Ook Napoleon kende een voorliefde voor de luipaardvacht. Hij liet hier zelfs zijn uniformen en zadels mee versieren. Iets minder ver terug in de tijd, in de jaren vijftig, introduceerde niemand minder dan Christian Dior de luipaardprint (of is het panterprint?) omdat zijn muze, Mitzah Bricard, nogal geobsedeerd raakte door deze specifieke dierenprint. Niet iedereen kon de print waarderen, want lange tijd had de leopard het imago een tikje ordinair te zijn. Inmiddels is dit 'ordi-stempel' volledig verdwenen en omarmen we massaal de fijn te combineren luipaard print.

Cheeta, leopard, panter of jaguar print?

Er zijn diverse prints die wel heel veel van elkaar weg hebben. Ook worden er regelmatig verschillende benamingen gebruikt voor één en dezelfde print. Wij zorgen voor opheldering: de leopard print, in het Nederlands ook wel de luipaardprint of panterprint genoemd, bestaat uit 'rosettes' en wijkt daarin af van de cheeta print. Deze laatste bestaat namelijk uit een gestippelde print. De jaguar print lijkt absoluut op de leopard, omdat deze print eveneens uit rosettes bestaat, maar dan groter. Ook hebben de jaguar rosettes een herkenbare stip in het midden. Een beetje leopard meets cheeta dus.

Leopard forever

Zou de luipaardprint inderdaad een liefde voor het leven kunnen zijn? Wij denken van wel. Het tijdloze en classy karakter van de leopard is zo krachtig, dat wij een mooi paar luipaardprint schoenen maar moeilijk kunnen weerstaan. Natuurlijk maken we daarnaast graag wat ruimte in onze kast voor andere prints, zoals bijvoorbeeld de slangenprint of tijgerprint. Maar voor de leopard bewaren wij een speciaal plekje in ons hart én in onze schoenenkast.

Welk lovely paar luipaard schoenen schittert straks aan jouw voeten?