Skip to content
Vrouw in roze pumps en een lichtblauwe broek
Ga terug

Laat jezelf zien en kies voor colour blocking

Colour blocking staat fris en gedurfd. Het betekent dat je letterlijk blokken kleur in je kleding of schoenen met elkaar combineert. Het effect is groots en doet je humeur veel goeds. Maar ook over de colour blocking methode is nagedacht. Dus lees je hier hoe je jouw mooiste colour blocking outfit samenstelt, wat de trends zijn en welke colour blocking schoenen je niet mag missen.

Laat jezelf zien en kies voor colour blocking

Voordat we losgaan met tips, trends en voorbeelden van gave colour blocking items en schoenen, vertellen we je eerst wat colour blocking is. Colour blocking is verschillende gekleurde vlakken met elkaar combineren. Je neemt dus twee effen gekleurde items en draagt deze samen. Denk bijvoorbeeld aan een rode rok en roze top. Colour blocking pur sang! De bedoeling is dat de kleurencombinatie een heuse ‘clash’ veroorzaakt. Het mag dus best een beetje pijn doen aan je ogen. Al zijn er zeker ook zachtere varianten van colour blocking. We vertellen je er alles over.

Welke kleuren kun je combineren?

Zoals je net al hebt gelezen, heeft colour blocking vaak een groots effect. En dat kan op meerdere manieren. Want waar je misschien in eerste instantie aan denkt, is dat het vooral heel heftig moet zijn zo’n kleurencombinatie. Maar niets is minder waar. Want colour blocking kan op heel veel verschillende manieren en kleurenniveaus. We zetten de opties voor je op een rijtje.

Maximale colour blocking. Dit is de variant, waarbij je inderdaad flink uitpakt met contrasterende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan fuchsia met oranje, blauw met oranje, gifgroen met denim, paars met hemelsblauw, groen met roze, geel met rood, roze met rood et cetera. Colour blocking is een leuke manier om als langere vrouw, iets kleiner te lijken. Dat komt omdat je ogen bij ieder ‘vlak’ even moeten ‘stoppen’ om vervolgens de hele outfit in zich op te nemen.

Subtiele colour blocking deel 1. Zoals gezegd, hoeft colour blocking niet te betekenen dat je per se contrasterende kleuren draagt, die heel erg opvallend zijn. Subtiele colour blocking houdt in dat je kiest voor kleuren in dezelfde tinten en daarmee colour blockt. We noemen dit ook wel de ton-sur-ton look. Ingetogen en toch met een colour blocking effect. De kleinere dames onder ons doen er goed aan om de maximale colour blocking outfits links te laten liggen. Beter is het om te kiezen voor deze optie, de ton-sur-ton look. Want door dezelfde kleur door te laten lopen, lijk je optisch langer. En diezelfde kleur mag uiteraard een knalkleur zijn. Ben je dus een echte fuchsia roze-fan? Hul jezelf in een fuchsia outfit of speel met verschillenden rozetinten en laat jezelf zien!

·Subtiele colour blocking deel 2. Nog een variant op de subtiele colour blocking trend is dat je een item draagt waarin wordt ‘gecolourblockt’. Denk bijvoorbeeld aan een T-shirt met een ruitjespatroon dat uit verschillende kleuren bestaat. Of een jurk in streepjesdessin, ook weer opgedeeld in verschillende kleuren.

Bonte rok met kobaltblauwe pumps eronder

Colour blocking tips & tricks

Goed, je kunt dus op verschillende manieren de colour blocking trend in jouw outfit verwerken. Het ligt er maar net aan welke kleurencombinatie jij het juiste effect vindt hebben. Maar misschien dat onderstaande tips jou op weg helpen om de állermooiste colour blocking outfit samen te stellen.

1. Ben je niet zeker van je zaak en weet je niet welke contrasterende kleuren de perfecte kleurencombinatie voor jou is? Of houd je niet van fel met fel? Kies dan voor één item in een opvallende kleur en combineer deze met bijpassende neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als zwart, wit, grijs en nudetinten. Op deze manier leg je de nadruk op jouw felgekleurde item, en zwak je het effect tegelijkertijd wat af. Een idee is, om het colour blocking gevoel te versterken met behulp van accessoires in bijpassende accentkleuren.

2. Iedereen is anders en ziet er anders uit. Jouw huid- en haarkleur zijn bepalend in welke colour blocking kleuren jou wel staan en welke minder. Het is daarom dan ook heel belangrijk om te kijken welke colour blocking kleuren het beste bij jouw verschijning staan. Want de combinatie roze met rood kan bij jou heel anders uitpakken, dan bij de buurvrouw. Heb je hier graag advies over? Een kleurstylist weet precies welke kleuren bij welk huid- en haartype staan en wat dus het beste voor jou werkt.

3. Ondanks dat je misschien in het begin wat voorzichtig te werk wilt gaan, is het wel de bedoeling dat kleuren contrasteren. Colour blocken met wit en crème of met zwart en donkerblauw is dus niet echt colour blocken. Colour blocking betekent dat je opvallende kleurencombinaties maakt. Durf hier mee te spelen en laat jezelf zien!

Colour blocking met accessoires

Uitpakken met kleur hoeft niet per se te betekenen, dat je er als een regenboog bij loopt (mag wel!). Je kunt ook colour blocken door het gebruik van accessoires. Aan jouw groene blazer geef je een pittige draai als je er oranje accessoires bij draagt. Denk aan een oranje riem of gave oranje tas. En jouw rode broek met daarboven een witte blouse, krijgt een verrassend eigenwijze uitstraling als je (fel)roze oogschaduw gebruikt. Zoek het in het kleine en verwacht het grootse! Met gekleurde riemen, sjaals, tassen, sieraden en make-up kun je hetzelfde effect bereiken als met bepaalde kledingcombinaties.

Schoenen met colour blocking effect

Met je kleding kun jij de colour blocking trend rocken. Ook met accessoires weet je deze trend recht te doen. Nu hebben we nog één categorie over waar je absoluut de juiste (en gekleurde) toon mee kunt zetten. Je schoenen maken het verschil! In ons assortiment vind je merken die de kunnen colour blocken als de beste. Wat dacht je van HOFF? Dit Spaanse merk houdt van temperamentvolle schoenen. Hun sneakers zijn wandelende kunstwerken. Volop kleur gecombineerd met het beste loopcomfort. Ook bij Lina Locchi vind je de mooiste schoenen gedompeld in de beste kleurencombinaties. Paars met bruin, groen met roze en geel met leopard print…dat wordt lastig kiezen. Heb je nog niet genoeg gezien? Kijk dan eens bij Piedi Nudi, Premiata, Philippe Model of Hogan. Stuk voor stuk merken die kwalitatieve sneakers maken.

Tip: Ben je op zoek naar een schoen in een bepaalde kleur om mee te colour blocken? Bijvoorbeeld ‘roze enkellaarsjes’ voor bij die rode pantalon? Maak dan gebruik van onze handige filters aan de linkerkant van de pagina. Hier klik je jouw voorkeurskleur aan en je ziet in één oogopslag welke roze enkellaarsjes wij verkopen. Handig!

Colour blocking kleuren combineren, kun je leren

Hoewel er heus wat denkwerk aan vooraf gaat, voordat jij in jouw stralende en colour blocking outfit de deur achter je dichttrekt, weet jij dit varkentje te wassen. Kijk naar je huid- en haarkleur en pas daar jouw colour blocking kleuren combinatie op aan. Ga voor maximaal door meerdere items in colour blocking kleuren te dragen of houd het subtiel en kies voor één opvallend item. Speel daarnaast met opvallende accessoires, zoals tassen, riemen, sjaals, sieraden en natuurlijk schoenen. Vooral deze laatste -onze favoriete- categorie nodigt uit om mee te shinen. Eén ding is zeker: je hullen in (felle) kleuren is altijd een goed idee.