Skip to content
Ga terug

De eindeloze mogelijkheden van de herenboot: 4 trends uitgelicht

Booties? Voor heren? Ze zijn misschien niet je eerste keuze, maar laarzen, oftewel boots, zijn ook bij heren erg in trek. De zogenoemde herenboots. Zeker in de winter biedt dit type schoen uitkomst. Wat de laatste trends zijn met betrekking tot herenboots en hoe je deze kunt dragen, laten we in dit artikel zien.

Voor iedere man de juiste trend

Net als bij ieder schoentype zijn er ook bij de herenboots verschillende trends zichtbaar. Zo is er voor iedere man een geschikt exemplaar te vinden. We beschrijven hieronder de vier belangrijkste trends die betrekking hebben op de herenboots.

null

Trend 1: De heren chelseaboots

Chelseaboots zijn zowel bij mannen als bij vrouwen ongekend populair. Niet alleen zien deze schoenen er verfijnd en classy uit, maar ze bieden daarnaast ook een groot comfort. Zowel tijdens het lopen als bij het aan- en uittrekken.

Kenmerkend voor chelseaboots zijn namelijk de elastische banden die zowel aan de linker- als aan de rechterzijde van de schoen bevestigd zijn. Je begrijpt: door het elastiek zit er meer rek in de schoen en wordt het comfort verhoogd. Als je niet beter wist, zou je bijna denken dat je op je sloffen de deur uit bent gegaan.

Santoni

Deze herenboots, gemaakt van bruin leer, zijn voorzien van een krachtige krokodillenprint die de schoenen een stoer en mannelijk uiterlijk geven. De schoenen zijn hierdoor perfect te combineren met een stoere vrijetijdsoutfit. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze herenbooties in combinatie met een eenvoudige denim spijkerbroek, een overhemd en een bodywarmer.

En heb je er al eens aan gedacht om dit soort schoenen te combineren met je zakelijke outfit? Doordat de schacht van de schoenen grotendeels verborgen blijft onder de pijpen van je broek, behoud je de zakelijke look die je uit wil stralen ook met deze stoere booties.

null

Nubikk

Een tweede type chelseaboots zijn deze suède schoenen van Nubikk. Hoewel de schoenen eenvoudig ogen, maken ze iedere outfit in een handomdraai compleet. Ze zijn dus eigenlijk de kers op de spreekwoordelijke taart als het om je outfit gaat.

Door de neutrale kleuren waarin deze schoenen zijn uitgevoerd (zwart, grijs, taupe en blauw) zijn ze perfect te combineren. Heeft je outfit bijvoorbeeld opvallende kleuraccenten, dan zorgen de schoenen voor een goede balans tussen beide. Bestaat je outfit daarentegen ook uit neutrale kleuren, dan zorgen de schoenen voor een subtiele en stijlvolle afwerking.

Bekijk meer boots van Nubikk
null

Magnanni

Tot slot deze bijzondere chelseaboots van Magnanni. De schoenen zijn gemaakt van cognackleurig leer en hebben daarmee een klassieke uitstraling. Deze stijl werkt over het algemeen goed binnen de zakenwereld, maar kan ook uitstekend verwerkt worden in een wat lossere outfit. Niemand die gek op zal kijken als je deze schoenen draagt onder een linnen pantalon bijvoorbeeld.

Shop boots van Magnanni
null

Trend 2: De heren hikerboots

Ben jij al bekend met hikerboots? Dit is de tweede trend binnen de herenboots. Hikerboots zijn vooral geschikt voor sportief buitengebruik. Maar dat had de naam je waarschijnlijk al doen vermoeden. Om te laten zien wat de hikerboots trend precies inhoudt, laten we je twee schoenen zien. De ene schoen is van het merk Giorgio en de andere schoen is van het merk Melvin & Hamilton.

Giorgio

Stoere stappers. Dat is hoe deze herenboots van Giorgio het best te omschrijven zijn. De schoenen hebben een robuuste uitstraling waardoor het outdoorgevoel onmiddellijk opgeroepen wordt. Een flinke wandeling is met deze schoenen dan ook een echte aanrader.

Om de schoenen volledig tot hun recht te laten komen, combineer je ze het best met een stoere, mannelijke outfit. Denk hierbij aan een trendy spijkerbroek met een aantal fashionable scheuren en gaten en trek daar bovenop bijvoorbeeld een dikke, flanellen blouse aan. Als je wil, kun je het geheel afmaken met een spijkerjack of leren jas.

null

Melvin & Hamilton

Ook deze hikerboots van Melvin & Hamilton zijn herenboots die vooral geschikt zijn voor de outdoor mannen onder ons. Door de dikke zolen, de leren binnenvoering en de leren buitenkant trotseer je zo iedere sneeuwstorm.

Wat betreft het combineren van deze schoenen geldt eigenlijk hetzelfde als voor de schoenen van Giorgio. Een stoere, warme outfit past het best. Hoe je deze outfit samenstelt, is verder helemaal aan jou. Door de neutrale kleur van de schoenen kun je in je verdere outfit uitpakken, of je houdt het bescheiden en subtiel door winterse en aardse kleuren de boventoon te laten voeren in je outfit.

Bekijk de nieuwe collectie M&H-boots
null

Trend 3: Herenboots met animal print

Van deze volgende trend ben je waarschijnlijk wel al op de hoogte: herenschoenen met dierenprint. Hoe dit eruit kan zien op herenboots laten we hieronder zien aan de hand van schoenen van het merk Floris van Bommel

Floris van Bommel

Bovenstaand paar schoenen is wat ons betreft precies wat je kunt verwachten als het gaat om herenboots. De schoenen zijn mannelijk, hebben een hoge schacht en doen bovendien warm aan. De reptielenprint, te zien aan de achterzijde van de schoen, zorgt in combinatie met het groene suède van de schoen voor een unieke en bijzondere look.

Een look die het verdient om gezien te worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een skinny jeans die je niet op, maar in je schoenen draagt? Je zorgt hierdoor voor een modieuze look die gedurfd oogt.

null

Trend 4: De Western herenboots

Deze laatste trend mag natuurlijk niet ontbreken als het aankomt op herenboots: de western boots. Een klassieke schoen die misschien ook bij jou het beeld van een stoere man, een motor en route 66 oproept. De western boot is hier een perfect voorbeeld van. 

De herenboot: een klassieker in een nieuw jasje

Trends zijn er binnen alle typen schoenen, dus ook binnen herenboots. Door deze trends te volgen en te combineren met jouw eigen stijl en smaak, ontstaat een look die je op het lijf geschreven zal zijn. Met de juiste dosis zelfvertrouwen ben jij immers in staat om ieder paar herenboots met de juiste feeling te dragen.

Wat maakt herenboots voor jou bijzonder? En wat is jouw favoriete paar herenboots? Wil je meer weten over laarzen voor mannen?