Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Helemaal klaar voor een nieuw seizoen met deze zinderende zomerpumps

Zomer betekent: zon, zee en...pumps inderdaad! Eindelijk kunnen we over straat in de mooiste jurken en rokjes zonder panty, waardoor onze pumps de onverdeelde aandacht krijgen die ze verdienen. En wat hebben we dit seizoen veel mooie hooggehakte modellen. Van ronde neus tot killer heel en van peep toe tot blokhak en alles wat daar tussenzit. Wij weten bijna niet wat we moeten kiezen. Bijna dan...want tussen al die stijlen, kleuren en looks vonden wij vier exemplaren die eigenlijk in iedere schoenenkast van de diehard liefhebster moet staan. En mocht je nog geen fervent pump-draagster zijn, dan hebben wij drie slimme inlooptips voor je klaarstaan. Zo kan iedereen dit seizoen shinen in de mooiste pumps.

De één kan er niet genoeg hebben, terwijl de ander ze met een grote (online) boog ontwijkt in de shops: pumps. Toch dromen de meeste dames, pumpliefhebber of niet, wel eens weg bij een mooi paar. Ze staan vrouwelijk en geven een outfit direct een upgrade. Bovendien: sommige gelegenheden vragen nu eenmaal om een classy paar schoenen met dito uitstraling. Op je cowboy boots naar een bruiloft gaan kan natuurlijk, maar niets zo feestelijk als een mooi paar hakken dat jou de hele avond laat stralen.

Nu alvast een kijkje nemen in onze ruime collectie?

De introductie van de hak

Anders dan de pump misschien doet vermoeden, zijn het de mannen geweest die de schoen-met-hak hebben geïntroduceerd. In het oude Egypte liepen de slagers rond op hakken, zodat hun voeten niet in aanraking kwamen met het slachtafval. In het Midden-Oosten droegen ruiters hakken, om hun voeten steviger in de stijgbeugels te verankeren. Ook de boogschieters van toen droegen graag schoenen met hakken, omdat hun houding hierdoor stabieler werd. Dat had een gunstig effect op het gericht schieten. Rond 1600 droegen mannen schoenen met rode hakken, de Louboutins van toen zeg maar, om te laten zien dat ze van adel waren. En hoe hoger de hak, hoe meer status de man genoot. Deze hakkentrend zette door naar de deftige Franse kringen, totdat de Franse Revolutie uitbrak en de hooggehakte rode schoen verboden werd. Tweehonderdvijftig jaar later, om en nabij 1850, maakten de schoenen met hakken een rentree. Eerst in Europa en niet veel later in de Verenigde Staten. Al was de wereld er toen nog niet helemaal klaar voor. In de twintigste eeuw droegen geëmancipeerde vrouwen liever degelijke schoenen. Rond 1920 werden de rokken korter en kreeg de hak pas echt een stevige voet aan de grond. In 1950 verscheen de eerste naaldhak. Daarna verdween en verscheen de schoen met hak regelmatig. Sinds de jaren negentig lijkt de schoen met hak een vaste plek te hebben veroverd in onze schoenenkasten. Vandaag de dag houden we van verschillende soorten hakken. Zo kennen we natuurlijk de pump, de naaldhak, de blokhak, stilettohak en de sleehak. Minder bekend, maar niet minder geliefd zijn de kitten heel, het queenie hakje, de cone heel en de western hak.

Pump it up

Wanneer we het specifiek hebben over de opkomst van de pump, dan zien we dat de hakschoen in de zestiende eeuw voornamelijk door knechten werd gedragen. In de daaropvolgende eeuwen werden de hofdames ook gezien op de pump. Mannen droegen ze overigens in deze tijd ook. Saillant detail: de hakken van de mannen waren indertijd hoger dan die van de dames. Rond 1800 kreeg de pump een andere bestemming en werd het een dansschoen, gemaakt van lakleer. Deze danspump werd de vervanger van het muiltje. We maken een flinke sprong in de tijd wanneer modeontwerper Christian Dior een variant van de pump introduceert, met een flinke hoge hak. Vanaf de jaren 80 dragen vooral de werkende vrouwen, die er netjes uit moeten zien, pumps. De pump wordt steeds comfortabeler en krijgt een bredere neus, lagere hakken en verschijnt in meerdere breedtematen.

Pump, naaldhak of stiletto

Tja, wat is het verschil eigenlijk tussen deze drie hakschoenen? We zetten de specificaties in het kort voor je op een rij:

Pump

De pump is een instapper met een vrij hoge hak, maar niet zo hoog dat hij tot de categorie naaldhak wordt gerekend.

Naaldhak

Een naaldhak is een smalle hoge hak van minimaal zeven centimeter. Geschikt voor de geoefende hakkendraagsters onder ons.

Stilettohak

Stilettohakken zijn hoger en aan de onderzijde smaller dan een naaldhak. Stiletto's kunnen een hoogte hebben van tien centimeter of meer en zijn minder dan één centimeter breed.

Hoog, hoger, hoogst

De meeste vrouwen houden wel van een schoen met een mooie hak. En omdat er zoveel aanbod is, selecteerden wij vier smashing modellen die jouw hart gegarandeerd sneller doen laten kloppen. All eyes on the pump!

null

Suède fuchsiakleurige pump van Peter Kaiser

Een blog over pumps zonder Peter Kaiser kan natuurlijk niet. Het Duitse modehuis is een heuse autoriteit wanneer het om de meest vrouwelijke schoen aller tijden gaat. De modellen ogen klassiek en voldoen toch aan de laatste modetrends. Deze knaller in fuchsia is niet alleen speciaal vanwege haar kleur, maar ook vanwege de sexy enkelband met gespsluiting. De schoen loopt comfortabel vanwege een stevig suède contrefort en de hakhoogte bedraagt een ruime zeven centimeter.

Shop schoenen van Peter Kaiser
null

Wit gecombineerde pump met bloemen van Högl

Dat pump en print een goede combinatie vormen, zagen we zojuist al. Ook deze Högl pump met bloemendessin staat hoog op onze wishlist. De bloementrend is dit seizoen opnieuw helemaal on trend. Extra leuk is de glanzende stof waarop de bloemen gedrukt zijn. Met een leren binnenwerk, een suède contrefort en een rubberen loopzool praten we hier over een kwaliteitspump. Onder de bloemen zit een hak van zeven centimeter hoog verstopt.

Bekijk hier alle schoenen van Högl
null

Roze/gele leren pump met snakeprint van Mace

We love snake! Het kan niet anders dan dat trendy merk Mace zo'n prachtpump voorbrengt. Het stijlvolle merk weet altijd goed in te spelen op de laatste trends. Deze snakeprint pump, uitgevoerd in roze, geel en bruin gecombineerd leer, is een lust voor het oog en kan zowel business als casual worden gedragen. Zoals je mag verwachten van een kwaliteitsmerk is de binnenkant van leer, heeft de schoen een suède contrefort en de rubberen loopzool een fijn profiel. De hak is niet gemaakt voor watjes: deze meet maar liefst acht centimeter.

Meer pumps van Mace

Item 1 of 4

Warmlopen

Comfortabel en elegant op hakken lopen vergt tijd en geduld. Op een dag wakker worden en wel raad weten met die hoge hakken zit er helaas niet in. Maar laten we het niet moeilijker maken dan dat het is. Op hakken lopen valt te leren. Met onze drie tips paradeert je binnen de kortste keren op die prachtige pump met hak.

Tip 1: Zet laag in

Meteen die pump met power heel dragen, is de eerste paar minuten misschien geen probleem, maar niet veel later wel. Een pump moet in de eerste plaats goed passen. Voel je het al knellen bij het passen, dan is de kans groot dat ze voor eeuwig en altijd in de kast blijven staan. Pumps mogen best strak zitten, want je loopt ze altijd een beetje uit, maar pijn is een no-go. Behalve dat een pump goed moet passen, is het van belang om te beginnen met een bescheiden hakhoogte. Bouw de draagtijd binnenshuis langzaam op en begin letterlijk met kleine stapjes. Ga bijvoorbeeld koken op hakken of werk de strijk weg, terwijl je je hakken draagt. Nu komt het aan op oefenen, oefenen, oefenen. Maak meters in en om het huis en wanneer dit goed gaat, kunt je je hakken naar het werk of andere gelegenheden dragen. Verruil de pump met bescheiden hak dan voor een exemplaar met een hogere hak. Werk gestaag toe naar het moment suprême: er komt een dag dat je voeten klaar zijn voor het echte werk. Je draagt vol zelfvertrouwen jouw mooiste hooggehakte pump!

Tip 2: Anti-pijn tips

Een hele dag rondlopen op serieuze pumps kan voor je voeten best afzien zijn. Daarom is het slim om goed voorbereid op pad te gaan. Als je het gevoel hebt dat je steeds naar voren glijdt in je pump; leg er dan een lederen, kunststof of siliconen voetzool in. Door je derde en vierde teen (vanaf de grote teen geteld) samen in te tapen, voorkomt je die brandende pijn aan de bal van je voet. Als je last krijgt van wrijving op verschillende drukpunten, smeer deze delen van je voet dan in met een vochtinbrengende crème of bepoeder ze met talkpoeder. Trek af en toe je pump uit en beweeg je tenen goed, dit maakt je voet sterker. Mocht je een lange dag met avondprogramma voor de boeg hebben en vertrouw je jouw voeten er niet op het vol te houden op je prachtpumps, neem dan een paar fijne sneakers mee. Just in case!

Tip 3: Houding is key

Op pumps beweeg je je anders dan in een 'gewone' schoen. Voor pumps is het aannemen van de juiste loophouding extra belangrijk. Dit betekent dat je je schouders naar achteren brengt, met het hoofd omhoog loopt en de buikspieren daarbij licht aanspant. Ook is het goed om je ervan bewust te zijn dat de beweging bij het lopen op hakken, voornamelijk vanuit de heupen komt en niet vanuit de benen. Zet ook altijd eerst licht de hak neer, gevolgd door de rest van de voet, met als laatste de tenen. De balans ligt op de voorvoet, maar het afrollen is wel belangrijk, omdat het lopen er anders vreemd uitziet.

Passie voor pumps

Sommige gelegenheden vragen om een exclusieve schoen. De pump staat vrouwelijk, feestelijk en op en top zomers. Een outfit, zoals een mooie jurk of een zwierige (midi-)rok, ziet er nu eenmaal nog mooier uit wanneer deze wordt gedragen met de perfecte schoen. In deze blog heb je kunnen zien hoe gevarieerd en prachtig onze nieuwe pumps zijn. Met onze inlooptips hoeft het dragen van een pump bovendien helemaal geen problemen op te leveren. Je leest het, alle seinen staan op groen (of roze, gebloemd, multi colour of snakeprint). Geniet van de zon en van je mooie nieuwe pumps!

Van welke pump begin jij direct te stralen?

Laat het ons weten in een reactie!