Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Deze schoenen met bijzondere hakken gooien hoge ogen

Een hak is een hak zou je denken. Maar niets is minder waar. Vandaag de dag staan de winkels vol met allerlei soorten hoog- en laaggehakte modellen die er op hun eigen manier uitspringen. Qua vorm, kleur en print kunnen en mogen we, als het aan de modehuizen ligt, alle kanten op gaan. Dus of u nu valt voor een blokhak met zebraprint of een loafer met een zilverkleurige hak: het is allemaal goed. En dat biedt perspectief. Want soms hebben uw voeten gewoon een keer zin in iets anders en vraagt een bepaalde outfit of gelegenheid om een fashion statement. In deze blog is het de hak van de schoen die de toon zet.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij hebben een aantal exemplaren gevonden met hakken die heel wat steelse blikken zullen opleveren. Zo'n hak in een gave kleur of met een kekke print is weer eens iets anders dan gekleurde veters of opvallende zool. Een schoen met bijzondere hak heeft niet veel meer nodig of komt juíst nog beter uit de verf bij een knaloutfit. We leven wat dat betreft in een heerlijke modetijd, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn en iedereen zelf mag weten wat hij of zij draagt. Daarom pakken wij flink uit met de mooiste schoenen met bijzondere hakken. Waarschuwing: eenmaal verslingerd aan de schoen met bijzondere hak, wil je misschien nooit meer anders...

null

Zwarte pump met geruite hak van Brunate

Hoe mooi een volledig zwarte pump ook kan zijn, zo'n hak in ruitpatroon doet meteen iets met deze classy pump. De hak staat voor een lekkere knipoog en lijkt te zeggen: kijk mij nu eens anders zijn. En dat is precies de bedoeling van het dragen van schoenen met een bijzondere hak. Die mogen anders zijn en opvallen. Deze pump met spits toelopende neus is uitgevoerd in zwarte stof. Het binnenwerk bestaat volledig uit leer, een suède contrefort draagt bij aan het comfort. Verder heeft de schoen een leren loopzool. De hakhoogte van de ronde hak met zwart/wit ruitpatroon bedraagt een prettige kleine vijf centimeter, dus dat betekent wél een beetje extra lengte en géén pijnlijke voeten.

null

Witte lakleren instapschoen van Brunate

Zelfde merk, totaal andere schoen, net zo mooi! Deze witte lakleren loafer van het Italiaanse merk Brunate heeft een spiegelhak en dat vinden wij motto bello! Het witte lakleer is op zich al een eyecatcher en de combinatie met de zilverkleurige hak maakt deze bijzondere schoen bijzonder compleet. Wij denken hier een mooi pak bij en een grote leren tas: niets meer aan doen. Deze loafer is vanbinnen ook volledig van leer en heeft een suède contrefort, zodat hij nog lekkerder zit. De spiegelhak bedraagt een hoogte van ruim drie centimeter. Brunate is een merk dat graag speelt met de uitstraling van hakken en wat ons betreft doen ze dat meer dan goed.

About Brunate

Dit Italiaanse merk houdt zich al bijna een eeuw (sinds 1926) bezig met het ontwerpen en maken van handgemaakte schoenen. Wat begon als een kleine fabriek gespecialiseerd in het maken van kinderschoenen, groeide vanaf halverwege de jaren 80 uit tot een schoenenmerk dat ook dames- en herenschoenen produceerde. Brunate is een echt familiebedrijf. Sinds de oprichting wordt de opgebouwde kennis en het meesterschap overgedragen aan de volgende generatie. Het merk heeft vooral naam gemaakt op het gebied van kwaliteit en comfort en ontwerpt over het algemeen veelal schoen met lage hakken, zoals sierlijke mocassins, ballerina's en instappers. Schoenen van dit stijlvolle Italiaanse merk zijn te herkennen de klassieke handtekening met moderne twist. Zoals je zojuist hebt kunnen zien, heeft Brunate geen last van behoudendheid en speelt het graag met kleuren en prints. Daarnaast hanteren ze een uitgebreide maatvoering. Brunate damesschoenen zijn verkrijgbaar vanaf maat 34 tot en met maat 43.

null

Wit leren slingback met gele accenten en strepen van Lodi

Ook al laat de zon zich tot nu toe nog maar sporadisch zien; wij bereiden ons voor op een hete zomer. En als de mussen van het dak vallen, steken we onze voeten graag in luchtige schoenen die er ook nog eens oogverblindend uit zien. Deze wit leren slingback van Lodi voldoet aan al onze eisen. De elegante schoen met sportieve touch straalt precies genoeg zomerse klasse uit. En dan hebben we het nog niet eens over die prachthak gehad. Het zwart/wit gestreepte motief maakt van deze hak een hak met karakter. Combineer deze mooie slingback met een loosefit jeans en een kanten top: stoer en toch vrouwelijk. Ook gespot: de slingback met denim rok! Deze kwaliteitsschoen heeft daarnaast een leren binnenwerk, een rubberen loopzool en een elastiek bij de hiel die het aan- en uittrekken van deze schoen met bijzondere hak vergemakkelijkt. 

About Lodi

Het Spaanse schoenenmerk Lodi ontwerpt ieder seizoen zo'n vijfhonderd nieuwe modellen. Van deze vijfhonderd modellen worden alleen de allermooiste en allerbeste ontwerpen tot schoen omgevormd. Eenmaal in productie wordt iedere Lodi perfect afgewerkt. Het is zelfs zo, dat aan iedere schoen zo'n tachtig mensen werken, voordat hij de winkel bereikt. Lodi schoenen zijn elegant en vrouwelijke en staan bekend om hun kwaliteit. De Spaanse passie waarmee deze schoenen zijn gemaakt, is voelbaar wanneer je een hele dag op een Lodi paar heeft rondgelopen. Je draagt ze naar een speciale gelegenheid, maar ook op tijdens een een gewone dinsdag. Why not? Goed om te weten: Lodi maakt, en Van den Assem verkoopt, daarnaast prachtige (bijpassende) clutches. Zo gooi je niet alleen hoge ogen met je schoenen met bijzondere hak, maar steel je ook nog eens de show met een begerenswaardige clutch.

Meer bijzondere hakken van Lodi

Item 1 of 5
null

Fuchsiakleurige suède pump van Peter Kaiser

We kennen Peter Kaiser al langer dan vandaag en we weten waartoe het merk in staat is. Deze pump in knalkleur fuchsia maakt onze dromen wederom waar. Het Duitse merk staat bekend om haar grote kennis van zaken wanneer het om klasse en elegantie gaat, zonder daarbij een goede print of een spectaculaire kleur te schuwen. Deze pump in fuchsiaroze is al een plaatje op zich. De bijzondere hak in streepdessin geeft de vrouwelijke pump een extra scheut stijl. Fuchsia ziet er misschien uit als een lastig te combineren kleur, maar is het in werkelijkheid niet. Zo staat fuchsia prachtig bij kleuren zoals: denim blauw, wit, zwart en andere roze tinten. De kwaliteit van deze pump met flair is uitmuntend en, zoals je mag verwachten van dit merk dat al honderdvijfenzeventig jaar damesschoenen maakt, is de binnenkant volledig van leer, draagt een suède contrefort bij aan het loopcomfort en heeft de fraaie pump een leren loopzool. De hak in streepjesmotief bedraagt een prettige hoogte van zes centimeter.

About Peter Kaiser

We noemden het indrukwekkende getal zojuist al: het modemerk uit Duitsland draait al ruim honderdvijfenzeventig jaar mee. We praten hier dus over een oprichting uit het jaar 1838. Dat maakt Peter Kaiser dan ook één van de oudste schoenenmerken in Europa. We kunnen met recht zeggen, dat hier sprake is van meesterschap, vakmanschap en een ongeëvenaard kwaliteitsbeleid. Daarnaast weet het merk het publiek altijd weer te verrassen door schoenen te ontwerpen die voldoen aan de klassieke kwaliteitseisen én aan de laatste modetrends. Vandaag de dag is het merk nog steeds bijzonder populair onder een groot vrouwelijk publiek dat kwaliteit en meesterschap op waarde weet te schatten. Een veelgehoorde opmerking is dat een Peter Kaiser pump (of ballerina's, loafers of enkellaarsjes) een groot draagcomfort bezit. Hierdoor zijn zelfs de hooggehakte modellen goed draagbaar en loop je de hele dag elegant rond op de mooiste exemplaren zonder last te krijgen van pijnlijke voeten. En niet alleen de schoen vinden gretig aftrek, ook de tassencollectie van Peter Kaiser kent een grote schare trouwe fans. Deze tassen worden met dezelfde toewijding en passie gemaakt. Het merk is ondanks, of juist dankzij, zijn lange levensduur heel goed in staat om trends te vertalen naar begerenswaardige items met een hoog kwaliteitsgehalte en heeft zelfs het vermogen om op de trends vooruit te lopen.

Bijzondere hakken, bijzonder aantrekkelijk

Zojuist heb je met eigen ogen kunnen zien wat een schoen met een bijzondere hak zo aantrekkelijk maakt. Soms voel je de behoefte om eens flink uit te pakken. Soms vraagt een bepaalde gelegenheid om een andere fashion benadering en soms word je gewoon verliefd op een mooi paar schoenen met een sterke uitstraling. Schoenen met bijzondere hakken, zoals hakken met een streepjesdessin of een ruitpatroon, geven een andere, meer speelse draai aan je outfit. Zo kan het zijn dat een volledig all-black outfit in één klap verandert in een basic outfit met fantastische schoenen. Denk bijvoorbeeld aan die mooie loafers van Brunate met spiegelhak die we zojuist lieten zien. Ben je juist meer een colour blocking-type? Ook hier leent de schoen met bijzondere hak zich uitstekend voor. Peter Kaiser zegt dat een fuchsiakleurige pump gewoon mag en in combinatie met een bijzondere hak wordt het een echte powershoe. Wij gaven het al eerder aan: in dit modetijdperk kan en mag (bijna) alles. Dus pak uit met die schoen met bijzondere hak. Style it, wear it and flaunt it!

Welke schoen met bijzondere hak past bij jouw persoonlijkheid?

Laat het ons weten in een reactie!