Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Dé trendkleur van komend herfst- en winterseizoen: chic cognac

We houden ze al een tijd in de gaten: de kleuren waar we komend herfst- en winterseizoen graag in gezien willen worden. Inmiddels zijn er al heel wat kleurenlijstjes voorbij gekomen, daar later meer over, maar er is één kleur die eruit springt: cognac. Een kleur die zowel warm als stoer overkomt en die goed combineert met verschillende stijlen. Daarom zoomen we in dit artikel in op de kracht van cognac. Ontdek zelf hoe stijlvol en tijdloos een cognackleurige schoen oogt, want wij hebben een aantal prachtexemplaren gevonden. Enjoy!

Ieder seizoen komt het Pantone Color Institute met een nieuwe lijst aan trendkleuren die de boventoon gaan voeren op straat en in de (web)winkels. Naast deze officiële trendkeuren, ontwaren we nog meer kleuren die het goed doen bij het grote publiek. Cognac is zo'n kleur. Zagen we deze warme tint al eerder furore maken binnen de interieurwereld, nu zien we ook veel kleding en schoenen in deze flexibele kleur. Daar zodadelijk meer over. Eerst introduceren we het Pantone kleurenpalet, dat een hoofdrol gaat spelen in de aankomende frissere seizoenen.

Pantonekleuren herfst/winter 2019

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe modekleuren voor het komend najaar, is dat er veel rood, oranje, roze en bruintinten te bespeuren zijn. De twaalf basiskleuren vormen samen een vrolijk kleurenpalet dat de aanstaande donkere dagen een positieve boost geeft. De vier neutrals vormen zoals altijd, een mooi contrast met de uitgesproken trendkleuren.

Fruit dove pink

Een roze duif? Jawel, de duivensoort Swainsons jufferduif staat bekend om zijn warme felle roze kleur. Leuk voor een item als een jas bijvoorbeeld.

Chilipepper

Rood is inmiddels een steady kleur wanneer het om onze war- en shoedrobes gaat. Deze herfst en winter zien we het vlammende rood van de chillipeper vooral op straat en in de (web)winkels. Een prikkelend alternatief voor al het zwart en grijs dat we geneigd zijn om te dragen.

Crème de pêche

Deze zachte kleur is een combinatie van licht roze-oranje-beige. Een unieke kleur, omdat de trendkleuren vooral bestaan uit sprekende en fellere kleuren. Deze kleur kan als basickleur fungeren en laat andere roze en rode tinten in dit kleurenpalet extra stralen.

Peach pink

Is het nu roze of oranje? De perzik verrast ons iedere keer weer. De zachte tint geeft de koude dagen een beetje extra warmte.

Dark cheddar

Feloranje: net als die plak kaas die jouw (ham- of vega)burger extra smakelijk maakt. Een kleur die neigt naar de perzikkleur, maar die een feller karakter heeft.

Orange tiger

De hekkensluiter wat betreft de oranjetinten: tijgeroranje. Dit oranje is net wat helderder dan de cheddar kleur en beduidend minder roze dan de perzikkleur.

Sugar almonds

We zijn aangekomen bij de bruintinten. De warme kleur van suikerpinda's of -amandelen matcht voooral erg goed met alle oranjetinten.

Rocky road

Denk aan de donkerbruine aardse kleur van een rotspad en je komt uit bij deze kleur. Het is tevens de donkerste kleur uit het rijtje trendkleuren herfst/winter 2019. Dit diepe donkerbruin komt extra tot zijn recht in combinatie met de twee perziktinten en het rood en roze.

Eden

Gelukkig is één van onze favoriete kleuren ook vertegenwoordigd in de lijst der lijsten. De kleur heeft wat weg van een donker bos en staat prachtig bij roze en bruin.

Galaxy blue

De donkere diepblauwe kleur zuigt je mee het donker in. Als tegenhanger draag je iets in de kleur rood of roze.

Blue stone

Het grijsblauwe blue stone met een vleugje groen, doet het al tijd goed als kleur voor op de muur. Dit najaar zien we de tint ook terug in onze kleding.

Biking red

We sluiten af met een powerkleur. Biking red is een diepe donkerrode kleur die vooral mooi combineert met crème de pêche of een andere felle roodtint.

De vier neutrals voor herfst en winter

Naast de twaalf trendkleuren presenteert het Pantone Color Institute ook ieder half jaar een viertal neutrals die goed te combineren zijn met één of meerdere felle kleuren. De vier neutrals van deze herfst/winter zijn: Vanilla custard, Nachtblauw, Paloma grijs en Guacamole groen.

How to wear: cognac

Een kleur die inmiddels zijn sporen als interieur- en schoenenkleur wel heeft verdiend, is het chique cognac. Toch speelt de kleur zich komend seizoen nog meer dan normaal in de kijker en dat is goed te bedrijpen. De warme tint is authentiek, chic en combineert heel goed met diverse andere kleuren en stijlen. Maak in je garderobes en schoenenkasten dus vooral wat ruimte vrij voor items in deze trendkleur. Dat een cognackleurig item of een paar cognackleurige schoenen goed matchen met het merendeel van je garderobe is een feit. De veilige, warme kleur past namelijk extra goed bij de volgende kleuren:

-Gebroken wit en pasteltinten: denk aan cognackleurige city western laarzen met een lange (cognackleurige) rok en een mooie top of blouse in gebroken wit of een pasteltint. Dit geeft je outfit een licht zoete smaak.

-Blauwtinten: het koele blauw vormt een stijlvol contrast met het warme cognac. Combineer je cognackleurige enkellaarsjes met een blauwe maxidress bijvoorbeeld. En ook al je denim items komen bij een paar cognackleurige laarsjes extra tot hun recht!

-Grijs: heb jij ook een hele voorraad aan zwarte en grijze pieces in je kledingkast hangen? Mooi! Met name het iets minder harde grijs kleurt erg mooi bij je nieuwe cognackleurige schoenen. Je look wordt direct lekker stoer.

Deze cognackleurige schoenen moet je hebben

Je bent benieuwd naar onze cognackleurige favorieten? Dan laten we je niet langer wachten. De volgende vijf prachtparen zijn allemaal op hun eigen manier uniek en moeilijk te weerstaan.

Item 1 of 4

Doen: cognackleurige schoenen

Naast de twaalf trendkleuren en vier neutrals zien we dit najaar ook nog andere kleuren een podiumplaats veroveren. Eén van die kleuren is de volle, warme kleur: cognac. Het voordeel van deze tint is zijn veelzijdigheid. Het is geen hele donkere, maar ook geen lichte kleur. Hij valt op, zonder overdreven aanwezig te zijn. Hij combineert extra mooi met wit, pastel, grijs en blauw en daarom integreert een cognackleurig paar schoenen moeiteloos in je bestaande garderobe. Daarnaast kan een cognackleurige schoen een outfit een subtiele chique touch geven. Dit maakt dat een paar mooie sneakers, enkellaarsjes of laarzen in deze kleur uitermate geschikt zijn voor een kantoordag, maar ook voor die netwerkborrel 's avonds of dat feestje in het weekend. Daarom verdient de kleur cognac alle lof.

Zoals je leest en ziet heeft het herfst- en winterseizoen heel veel moois voor ons in petto. We kunnen bijna niet wachten op de donkere koude dagen....