Skip to content
Katja  - 
Ga terug

De top 5 meest populaire herenschoenen voor aankomend seizoen

Op dit moment klinken woorden als haardvuren, warme chocolademelk, herfstbladeren, ochtenddauw en verrassingsbuien nog ver weg. Je geniet waarschijnlijk nog met volle teugen van het buitenleven, de barbequeavonden en de welkome airco op kantoor. Onder het motto: 'een goed begin, is het halve werk' bespreken we in dit artikel de najaarstrends die komende herfst het straatbeeld domineren. We schotelen je een vijftal schoenentrends voor, die niet mogen ontbreken in de herfstige schoenencollectie van de moderne man. Zo ben jij, ver voordat de bladeren van de bomen vallen, helemaal herfstproof wat schoenen betreft.

Omdat slippers, mocassins en instapschoenen al snel te fris zijn wanneer de herfst haar intrede heeft gedaan, moet je op zoek naar herfstproof-paren die zitten als gegoten en eruitzien om te zoenen. Om je wegwijs te maken in de wereld van de trends op herenschoenengebied, presenteren wij vijf trends die een onstuimige herfstdag gemakkelijk de baas zijn.

Sneakers voor hem

Een schoenenkast zonder sneakers is als een vakantie zonder zonnebrand. Sneakers zijn dermate verweven met onze stijl en smaak dat bijna iedereen wel over een paar sneakers beschikt. Jong, oud, arm, rijk, man, vrouw: (bijna) iedereen draagt sneakers. Het is dan ook niet raar dat 'de sneaker' in deze top vijf terugkomt. En zoals het fashion betaamt, zijn er altijd ontwikkelingen ook wanneer een item eigenlijk al decennialang op straat wordt gespot. Datzelfde geldt voor de sneaker. Ieder jaar komen er weer innovatieve sneakermerken op de markt en worden er nieuwe modellen ontworpen. Een aantal seizoenen geleden won 'de witte sneaker' aan populariteit. En dat is nog een understatement. Overal zag je witte sneakers. Maar wat is er komend najaar op sneakergebied te beleven?

Sneakers in donkere kleuren en zachte materialen

Naast de populaire wit leren sneaker, zien we ook sneakers die juist de tegenhangers zijn van deze cleane variant. Zo maakt de sneaker gehuld in donkere kleuren een opmars en heb je niet alleen de keuze uit leer, maar zijn er ook suède sneakers te krijgen. De combinatie donkergekleurd en suède geeft de sneaker een chique twist. Dat betekent dat je deze warme en classy sneakers wellicht ook een keer kunt dragen naar kantoor. Een maatpak gecombineerd met sneakers is immers een steeds vaker geziene match.

Bruintinten

Zie jij door alle kleuren de regenboog niet meer? Dit najaar mag je gezien worden in aardse tinten, zoals: camel, taupe en donkerbruin. Kleuren die perfect te combineren zijn met zachte tinten als wit, lichtblauw, roze, grijs en in het geval van camel: donderblauw. Speel met deze aardse kleuren waardoor je een spannend en toch rustig geheel creëert. Kies voor een Chelsea boot wanneer je voor een stoere look gaat. Of trakteer jezelf op een nieuw paar veter- of gespschoenen. Schoenen in een bruintint zorgen voor warmte en diepte. Helemaal herfst dus!

Stoere boots

Bij herfst denken we aan parka's, wind, feloranje, rood, geel, boswandelingen en frisse regenbuien. Zulke weeromstandigheden vragen om stevigeboots. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat voor soortboots:Chelsea boots,veterboots,boots met fake fur,boots met gespen...alle soortenbootsmogen gezien worden. Ze staan extra ruig onder jejeans. Een parka,overcoatof andere herfstproof-jas maken het plaatje compleet. Waai uit, snuif die herfstgeur op en aanschouw de kleurenpracht die Moeder Natuur ieder jaar weer gratis presenteert en geniet van de herfst.

Crocoprint

Leopard, zebra, tijger, snake, giraffe...allemaal prints die de afgelopen seizoenen voorbij zijn gekomen. Sommige prints zijn uitgegroeid tot heuse trendsetters (welke vrouw heeft er geen leopardshawl, -tas, -blouseje of een paar -schoenen in de kast staan?). Maar er is één print die een tijdloos karakter heeft. Én die wordt gedragen door jong en oud, man of vrouw. Dat is de crocoprint. Deze stijlvolle print is zowel subtiel en klassiek als speels en verrassend te noemen. Een veterschoen met crocoprint staat perfect onder een maatpak. Een sneaker met crocoprint geeft je causal outfit een moderne en eigentijdse twist. Een boot met crocoprint is classy en stoer. Kortom: een crocoprint in combinatie met schoenen is een gouden combinatie.

Duurzaam

Duurzaam is eigenlijk geen trend te noemen. Het is een keuze; een way of life. Steeds meer mensen kiezen bewust voor 'duurzaam'. Minder vlees eten of helemaal geen vlees eten, fair trade producten kopen, de auto bewust laten staan, korter douchen...er zijn veel manieren om duurzaam of duurzamer te leven. Daarom noemen we deze 'trend' ook. Ook in de schoenenwereld zien we steeds meer duurzame merken oppoppen. Denk bijvoorbeeld aan sneakermerk Veja dat Van den Assem al enige tijd verkoopt. Onlangs voegden we een nieuw duurzaam sneakermerk toe aan de collectie: Womsh.

De vegan sneakers van Womsh zijn ontstaan omdat een van de oprichters een dochter had die aangaf, dat ze de leren sneakers die haar vader eerder ontwierp helaas niet kon dragen. Ze wilde geen leer meer dragen, alleen nog maar vegan schoenen. Toen besloot vader Gianni om een veganistische schoenenlijn te ontwerpen en te produceren. Womsh staat voor 'Word of mouth shoes'. Met andere woorden: Womsh schoenen brengen een milieuvriendelijke boodschap over. De oprichters willen met hun schoenen vertellen dat ze hopen dat bedrijven steeds ethischer worden en bijdragen aan het verbeteren van de wereld voor mens en milieu. Deze vegan sneakers dragen hier hun duurzame steentje aan bij. Ze zijn namelijk gemaakt van 'apple skin'. Een nieuw materiaal dat voor vijftig procent uit appelvezel en voor vijftig procent uit PU (polyurethaan) bestaat. Apple Skin is een kunstleer, gemaakt van grondstoffen die biologisch afbreekbaar zijn en die afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen.

Najaarstrends voor heren

Aan deze trends, en in het geval van 'duurzaam': lifestyle, ontkomen we niet. Het zijn mode-uitingen die al langer sudderen en die nu volledig tot bloei komen. De aankomende herfst is pas een echte herfst als je jezelf een paar stoere boots gunt, suède sneakers in een donkere kleur shopt, bruintinten draagt, jezelf schoenen met crocoprint cadeau doet en je duuzame lifestyle weer oppikt, verder voortzet of uitbreidt met vegan schoenen. Zet de deur open voor het najaar en laat die herfst maar komen.