Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

De mooiste damesschoenen met grove zool

We zitten vol in de herfst. En voordat je het weet zijn de straten glad en glibberig. De winter vraagt om een andere tactiek dan de overige seizoenen. Om goed voorbereid naar buiten te gaan, is het verstandig om na te denken over het soort schoenen dat je draagt. Wat dacht van een paar schoenen met stevige (grove) zolen waarop je je moeiteloos voortbeweegt? Sneeuw en gladheid zijn voor jou geen issue meer. In dit artikel zie je een paar fraaie exemplaren voorbij komen. Ook laten we je zien hoe je damesschoenen met grove zolen combineert.

Stevige zool, betere grip

Het selecteren van een winterboot met extra grip, begint bij het kiezen van de juiste zool. In dit geval is een rubberen zool te verkiezen boven een leren zool. Waarom? Een rubberen zool blijft, ook bij lage temperaturen, zacht en beweeglijk. Daarbij leent rubber zich als materiaal beter voor een dikke zool met grof profiel. Dat grove profiel werkt eigenlijk net zoals een winterband – het zorgt ervoor dat sneeuw of ijs niet aan de schoen blijft plakken en geeft de schoen meer grip op een gladde ondergrond. Nog een voordeel van rubber: het neemt geen water op, hierdoor blijven je voeten ook op een natte ondergrond heerlijk droog!

Damesschoenen met grove zool combineren

Hoewel de focus wat betreft winterschoenen in dit item vooral op een stevige zool ligt, tellen -naast grip- ook comfort en een fraai uiterlijk mee. Want als we onszelf toch in de kou en gladheid naar buiten (mogen) wagen, dan doen we dat -ook in de meest barre omstandigheden- bij voorkeur in stijl. Om je alvast een beeld te geven van de verschillende stijlen die we dit seizoen op het gebied van winterse schoenen zien, delen we hieronder graag vier verschillende damesschoenen met grove zool met je. Na het zien van deze winterboots houdt niets je meer tegen om voor een fijn paar warme schoenen met grip te gaan waarmee je veilig én stijlvol naar buiten kunt!

Outfit schoenen met grove zolen

Ben je deze winter op zoek naar een paar heerlijk warme schoenen, die dankzij een stoere grove zool, voor een goede grip tijdens het meest winterse weer zorgen? Dan heb je dit seizoen keuze uit een flink aantal modellen schoenen van fijne merken. De grove zool is namelijk terug van weggeweest en dit betekent dat we deze terugzien onder uiteenlopende typen schoenen. Zo zijn er naast de verschillende soorten enkellaarsjes met grove zool veel berg boots en boots met hiking details of vachtlaarzen met een grove zool te vinden. Ook bij de sneakers zien we de extra dikke zool terug. Zoals je merkt, is er volop keuze op het gebied van trendy schoenen met een grof profiel. Hoog tijd dus om wat meer grip te krijgen op deze mooie en veilige winterschoenen! Hieronder lichten we vijf fraaie blikvangers van schoenen voor je uit: van chelsea laars tot stoere sneaker!

Chelsea boots met grove zool

Waren winterschoenen met grove zool in het verleden nog robuuste schoenen die alleen in de meest barre weersomstandigheden tevoorschijn kwamen, vandaag de dag is de enkellaars met grove zool helemaal trending. Zo behoort bijvoorbeeld de tijdloze chelsea bootie tot de klassiekers op het gebied van dit type damesschoenen. Inmiddels kent de damesschoen met grove zool diverse eigentijdse modellen.

Stijltip: een driekwart chelsea boot zoals deze dragen wij het liefst onder een lange jurk. Om de outfit rustig te houden, kun je kiezen voor een maxi-jurk met dezelfde bruintinten als de schoen, zoals hierboven. De jurk heeft een motief, maar door in dezelfde kleurtinten te blijven behoud je een rustige look. Juist omdat de boots een grof profiel hebben, combineren wij ze graag met een elegant bovenstuk. Door dit contrast vallen zowel de jurk als de chelsea laarsjes op!

Leopard sneakers met grove zool

Zeg je dierenprint, dan denk je: leopard! De laatste jaren zagen we verschillende dierenprints voorbijkomen: van zebra- tot tijgerprint. Zelfs de pauwenprint maakte z'n entree. Waar de ene dierenprint na één seizoen uit de schoenencollecties verdwijnt, blijft de andere dierenprint een all time favorite. Dit laatste is zeker het geval met de luipaardenprint. Dit seizoen zien we deze populaire print onder andere terug in de sneakers.

Stijltip: dankzij het veelzijdige uiterlijk van deze leopard sneakers met grove zool, kun je ze met allerlei kleuren combineren: met wit, grijs, bruin en zwart. Maak van jouw schoenen de eyecatchers van je outfit en combineer ze met een zwart leren bikerjack, of -voor een zachtere uitstraling- met een bruin suedè jas, zoals cognac. Een warme cashmere trui eronder en je bent good to go! 

Shiny instapschoenen

Omdat het soms best een beetje meer mag zijn, laten we deze shiny instapschoenen met stevige zool zien. De metallic look geeft je outfit direct een feestelijke upgrade. Wat niet wil zeggen dat je ze enkel en alleen draagt op feestjes. Een paar shiny schoenen draag je net zo vlot tijdens een kantoordag.

Stijltip: draag deze instapschoenen met grove zool onder een zwarte pantalon, met een beige wollen trui en geruit jack. Of, als je echt van uitpakken houdt, ga dan voor een mooi damespak, geheel uitgevoerd in chic zwart of met een ruitjesprint.

Sneakers met stevige zool

Een knap stel sneakers heeft bijna iedereen wel in de kast staan. Sneakers zitten heerlijk en lopen comfortabel. Daarnaast kunnen ze ook heel classy ogen. Kijk maar eens naar dit voorbeeld. Het zachte suède en de warme kleur zorgen voor een elegante oogopslag. 

Stijltip: bruin is dé trendkleur van dit moment. Van cognac en beige tot camel en donkerbruin; alle aardetinten komen dit seizoen aan bod. Niet alleen in de schoenen, maar in gehele outfits. Mix & match diverse bruintinten met elkaar. Combineer je sneakers bijvoorbeeld met een lichtbruine nette pantalon, zoals hierboven, voor een casual chic effect. Met een mooie blouse erop, gecombineerd met een (lange) blazer, heb je een fijne werkoutfit te pakken. Vind je dit iets te netjes? Deze sneakers lenen zich ook goed voor combinaties met een jeans. Samen met een wollen bruine trui, eventueel met een lekkere col, creëer je een warme en stijlvolle look!

Enkellaarsjes met grove zool

Ben jij een hakkenfan en trek je graag een paar centimeter extra aan? Dan is de laars met grove zool de perfecte stevige schoen voor jou. Het voordeel van een enkellaarsje is dat ze je voeten lekker warm houden en dat ze extra vrouwelijk staan.

Stijltip: een enkellaarsje staat mooi onder een flared. Denk dan bijvoorbeeld aan een flared met ruitmotief. Ruiten zijn dit seizoen helemaal on trend. Dus een broek met een Schotse ruit (tartan) of een pied-de-poule is een perfecte combinatie met de enkellaars met grove zool. Ruiten met elkaar combineren mag ook. Trek dus gerust een rode sjaal met Schotse ruit aan op een broek met pied-de-poule motief. Het combineren van prints geeft je outfit een verrassende look. Houd je van rokjes? Dan is dit je kans. Een enkellaarsje met grove zool onder een (korte) rok staat gekleed en vrouwelijk. Maak het geheel af met een mooie top met pofmouwen en je bent dressed for success!

De mooiste damesschoenen met grove zool

Zoals de bovenstaande selectie van modellen laat zien, zijn schoenen met een grove zool meer dan alleen praktische winterschoenen. Ze lopen heerlijk, zijn warm en brengen je in stijl, veilig en met grip op iedere -gladde- ondergrond naar je bestemming. Maken deze voorbeelden van damesschoenen met grove zool je nieuwsgierig naar de rest van onze winterse collectie? Je vindt nog veel meer stevige winterboots van mooie merken en van andere kwaliteitslabels in onze webshop of in een van onze vestigingen.