Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Ken je deze damesschoenen grote maten al?

Wist je dat Nederlandse vrouwen de langste vrouwen ter wereld zijn? De Dutchies zijn op dit moment gemiddeld 171 cm lang. En dat zien we ook terug in de schoenmaten. Het landelijk gemiddelde ligt op maat 39,04, terwijl het wereldwijde gemiddelde 38,5 is. Daarom besteden we vandaag in het speciaal aandacht aan damesschoenen grote maten. Heb jij maar 43 of maat 44? Lucky you! Er is een schat aan merken dat voorziet in een grote maat damesschoenen.

In dit artikel lees je meer over:

  • Merken damesschoen maat 43
  • Merken damesschoenen maat 44
  • Maattabellen

Damesschoenen grote maten

De een heeft een forse neus, de ander brede heupen en een derde vindt haar lippen te smal. Iedere vrouw worstelt met een imperfectie of wat. Misschien heb jij je hele leven moeite gehad met je grote voeten? Of ben je er juist trots op? En terecht. Ze brengen je iedere dag naar de plekken waar je wezen moet. Sterke, gezonde voeten die toevallig een paar maatjes groter zijn dan het gemiddelde zijn hopelijk geen last voor je. Want qua schoenen hoef je niets te missen. Ben je op zoek naar een grote maat damesschoenen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vonden een hele rits aan merken waar jij en jouw voeten blij van worden.

Merken damesschoenen maat 43

Als je gezegend bent met schoenmaat 43, dan kun je wel zeggen dat je een schoenmaat hebt ruim boven het gemiddelde (39,5). Maar dat hoeft qua schoenen geen probleem te zijn. In ons assortiment aan schoenen vind je ruim twintig mooie merken die allemaal verder kijken dan de gemiddelde schoenmaat. Zij deinzen niet terug voor het ontwerpen en maken van damesschoenen voor grote voeten. Hieronder vind je een lijst van merken die ook damesschoenen in maat 43 leveren. En omdat niet iedere maat 43 jóuw maat 43 is, vind je achter het merk een linkje naar de maattabel dat bij het desbetreffende merk hoort. Mocht er geen linkje achter staan, dan lees je meer over de pasvorm van schoen en merk.

Ben je benieuwd naar ons assortiment damesschoenen maat 43?

Alexsia 

Schoenenlabel Alexsia ontwerpt comfortabele schoenen. Met een gemotiveerd team dat precies weet hoe de schoen gemaakt wordt en uit welke materialen deze bestaat, wordt de kwaliteit van de schoen continu verbeterd. Houd dit merk goed in de gaten, want het plan is dat er steeds meer modellen bij komen met een jongere uitstraling. Pasvormtip: de ontwerpen van Alexsia vallen over het algemeen normaal op maat.

Birkenstock

Van gezondheidssandaal naar trendy slipper. Birkenstocks lopen comfortabel dankzij een voetbed van kurk. Kurk heeft daarnaast de prettige eigenschap dat het vuil en zweet opneemt. Hier vind je de Birkenstock maattabel. Pasvormtip: Birkenstocks vallen over het algemeen normaal op maat.

Brunate

Dit Italiaanse topmerk staat bekend om haar kwalitatieve, comfortabele en klassieke schoenen. Vaak hebben de designs een leuke twist. Pasvormtip: een paar Brunate's bestel je gewoon in je eigen schoenmaat.

Christian Dietz

Comfort en stijl gaan hand in hand. Het Duitse merk Christian Dietz staat voor innovatieve ontwerpen, de fijnste materialen en een vertaling naar de laatste mode. Pasvormtip: Christian Dietz schoenen vallen normaal op maat.

DL Sport

DL Sport is een Italiaans schoenenlabel dat vooral bekendstaat om zijn unieke sneakercollectie voor dames. De sneakers van dit hippe, sportieve Italiaanse merk zijn de perfecte combinatie van fashion, sport en trends. Behalve een lust voor het oog, zijn de schoenen van dit label gericht op het bieden van comfort en loopplezier. Pasvormtip: je kunt de schoenen van DL Sport in je eigen maat kopen.

Dr. Martens

Van alternatieve schoen naar fashion musthave: de boots van Dr. Martens zijn geliefd en gewild door vele schoenenliefhebbers. Je herkent ze al ven verre aan onder andere de gele stiksels. Bekijk hier de maattabel voor Dr. Martens schoenen. Pasvormtip: je nieuwe Dr. Martens schaf je gewoon in je eigen maat aan.

Dubarry

Houd je van avontuur? Ga je graag op pad? Of spendeer je veel tijd op een manage, boerderij of in andere omgeving waar je liever niet je nieuwe sneakers draagt? Dan zijn Dubarry laarzen precies de laarzen die je zoekt. Check deze maattabel voor de juiste maat. Pasvormtip: de stevige laarzen van Dubarry vallen over het algemeen klein. Bestel liever een maat groter.

Gabor

Kwaliteit in een trendy jasje. Het Duitse kwaliteitsmerk maakt al meer dan zestig jaar schoenen. De schoenen zijn te verkrijgen in grote maten, tussenmaten, met extra wijdtes voor de tenen of bal van de voet en een speciale kuitwijdte voor laarzen, daardoor hebben Gabor schoenen een ongedwongen pasvorm. Wil zeker weten of je de juiste maat bestelt? Bekijk de maattabelPasvormtip: Gabor schoenen vallen over het algemeen normaal op maat.

Hartjes

Comfort is een belangrijke kwaliteitseis bij Hartjes. Zo komt het leer dat wordt gebruikt alleen uit Europa en hebben Hartjes schoenen uitneembare voetbedden. Pasvormtip: bestel je eigen maat. Hartjes schoenen vallen normaal op maat.

Hassia

Denk je aan Hassia, dan denk aan comfort. De speciale voetbedden zorgen ervoor dat je op wolken loopt. De voetbedden zijn uitneembaar, dus je kunt deze vervangen met je eigen inlegzool. Pasvormtip: de comfortabele en trendy schoenen van Hassia vallen normaal op maat. Sommige modellen zijn in een grotere wijdtemaat verkrijgbaar.

Kennel und Schmenger

Mooie muiltjes, zachte enkellaarsjes, knielaarzen en opvallende sneakers: de collectie damesschoenen van het Duitse schoenenmerk Kennel en Schmenger bestaat uit echte klassiekers. Voeg hier nog het handwerk en de zorgvuldige afwerking aan toe en je begrijpt dat Kennel und Schmenger schoenen een feestje zijn om op te lopen. Pasvormtip: bestel jouw nieuwe Kennel und Schmenger schoenen in je eigen maat.

Lamica

Met een paar Lamica laarzen aan je voeten voel je dat er veel aandacht is besteed aan pasvorm en voetbed. Hierdoor loop je de hele dag lekker op je Lamica schoenen rond. Pasvormtip: Lamica schoenen vallen normaal op maat. Kijk ook goed naar de kuitomvang van de laarzen. Deze verschillen per maat.

Mace

Klassiek, elegant en bewust. Herken jij je hierin? Mace biedt een complete collectie waarin kwaliteit en afwerking centraal staan. Pasvormtip: Mace schoenen vallen normaal op maat. Kijk, als je je oog hebt laten vallen een paar Mace laarzen, goed naar de kuitomvang van de laarzen. Deze verschillen per maat.

Maripé

Italië staat bekend om pizza's, de Fiat 500 en natuurlijk schoenen. Hoe kan het ook anders wanneer een land de vorm heeft van een laars. Maripé is een label dat de perfect fit net zo belangrijk vindt als de uitstraling. Beide staan hoog in het vaandel. Kies je voor Maripé, dan kies voor comfort én looksPasvormtip: als je valt voor een Maripé schoen, dan kun je gewoon je eigen maat bestellen.

Everybody

Echte Everybody's herken je aan een strak design, het kwaliteitsleer en de vrouwelijke uitstraling. Op een paar Everybody's loop je de hele dag prettig vanwege het groot draagcomfort. Pasvormtip: dit merk valt kleiner. Het is aan te raden om een maat groter te bestellen.

Peter Kaiser

Het Duitse label Peter Kaiser is een van de oudste schoenenmerken van Europa. Het merk blinkt uit in pumps en heeft het designen en maken ervan tot een kunst verheven. Pasvormtip: Peter Kaiser schoenen vallen normaal op maar. Let wel op de wijdtemaat van de schoen waar je je oog op hebt laten vallen.

Piedi Nudi

Alleen de beste materialen zijn goed genoeg voor het maken van Piedi Nudi schoenen. Aan concessies doet het merk niet: sportief, modieus én comfort komen samen in iedere schoen. Pasvormtip: ben je je hart verloren aan een Piedi Nudi paar? Dan kun je je eigen maat bestellen.

Red-Rag

Red-Rag maakt kleurrijke en eigenzinnige schoenen. Alle schoenen zijn voorzien van opvallende details en prints die zowel stoer als brutaal zijn. Kortom, Red-Rag is tegendraads en eigenwijs. Pasvormtip: bestel je eigen schoenmaat. Deze modellen vallen normaal op maat.

Reef

Het duurt nog even voordat de zon weer schijnt, maar slippers zijn altijd handig om te hebben. Reef houdt met de productie van de slippers rekening met de natuur. De teenslippers bevatten lijm op waterbasis en er wordt geen gebruikgemaakt van PVC. Daarnaast wordt er voor de teenslippers van Reef gebruikgemaakt van gerecycled rubber en biologisch textiel. Reef slippers zijn stoer en sportief en staan bekend om hun kwaliteit en comfort. Pasvormtip: als je een paar slippers van Reef bestelt, kies dan voor je eigen maat.

Rohde

Een fijne pantoffel voor thuis is heel waardevol. Thuis schop je je enkellaarsjes, sneakers of pumps uit en schiet je in je huisschoenen. Dat is voor veel mensen het moment waarop ze de drukte van die dag van zich af voelen glijden. Rohde pantoffels (en slippers) staan bekend om hun kwaliteit en comfortabele fit. Pasvormtip: Rohde pantoffels en slippers vallen normaal op maat.

Shabbies Amsterdam

Het schoenenmerk van Fred de la Bretonière. Deze shoe designer ontwerpt schoenen die zowel nonchalant als chic aandoen. Met de looks zit het dus wel goed. En ook de pasvorm is subliem. Pasvormtip: een nieuw paar Shabbies bestel je in je eigen maat.

Vionic

Heb je moeite met het vinden van de juiste slipper? Omdat jouw voeten een bepaalde mate van ondersteuning nodig hebben? En wil je tegelijkertijd dat je nieuwe slippers er trendy uitzien? De slippers van Vionic beschikken over een orthopedisch verantwoorde zool die goedgekeurd is door erkende podologen. Deze betaalbare slippers zijn leuk om te zien en ondersteunen de voeten optimaal. Pasvormtip: de slippers van Vionic vallen over het algemeen normaal op maat.

Waldläufer

Schoenenlabel Waldläufer -dat letterlijk 'woudloper' betekent- staat gelijk aan comfort en pasvorm. Met een paar Waldläufers aan je voeten voelt lopen meer als zweven aan. Door het combineren van bewezen technieken, de beste natuurlijke leersoorten en materialen van de hoogste kwaliteit, is Waldläufer een van de grotere namen op het gebied van comfortabele outdoor-schoenen. Pasvormtip: Waldläufer schoenen vallen normaal op maar. Let wel op de wijdtemaat van de schoen waar je je oog op hebt laten vallen.

Xsensible Stretchwalker

De schoenen van dit bekende label zijn tijdloos, stijlvol, duurzaam en bieden een buitengewoon comfort. Uniek aan de Xsensible Stretchwalker schoenen is de zool. Deze heeft in het midden een balanspunt. Dit zorgt voor de juiste lichaamshouding, waardoor je ontspannen kunt bewegen. Pasvormtip: de perfect fit schoenen van Xsensible Stretchwalker bestel je gewoon in je eigen maat.

Merken damesschoenen maat 44

Is schoenmaat 43 aan de krappe kant voor jou? Dan past maat 44 beter bij je. Damesschoenen voor grote voeten vinden, kan een uitdaging zijn. Maar niet bij ons. Er zijn namelijk diverse merken die uitblinken in het maken van damesschoenen groot. En dat zijn allemaal kwaliteitsmerken. Hieronder lees je welke topmerken ook damesschoenen in maat 44 maken. En omdat niet iedere maat 44 jóuw maat 44 is, vind je achter het merk een linkje naar de maattabel dat bij het desbetreffende merk hoort. Mocht er geen linkje achter staan, dan lees je meer over de pasvorm van schoen en merk.

Heb jij maat 44 en wil je weten op wat voor prachtschoenen jij binnenkort kunt lopen?

Maripé

Zeg je Italië, dan zeg je schoenen. De Italianen zijn dol op mode en vooral schoenenmode. En daar maken ze de hele wereld blij mee. Maripé is een label dat de perfect fit net zo belangrijk vindt als de uitstraling. Beide staan hoog in het vaandel. Kies je voor Maripé, dan kies voor comfort én looksPasvormtip: als je valt voor een Maripé schoen, dan kun je gewoon je eigen maat bestellen.

Everybody

Nog zo'n prachtmerk uit schoenenland Italië. Echte Everybody's herken je aan een strak design, het kwaliteitsleer en de vrouwelijke uitstraling. Op een paar Everybody's loop je de hele dag prettig vanwege het groot draagcomfort. Pasvormtip: dit merk valt kleiner. Het is aan te raden om een maat groter te bestellen.

Vionic

Heb je moeite met het vinden van de juiste slipper? Omdat jouw voeten een bepaalde mate van ondersteuning nodig hebben? En wil je tegelijkertijd dat je nieuwe slippers en trendy uitzien? De slippers van Vionic beschikken over een orthopedisch verantwoorde zool die goedgekeurd is door erkende podologen. Deze betaalbare slippers zijn leuk om te zien en ondersteunen de voeten optimaal. Pasvormtip: de slippers van Vionic vallen over het algemeen normaal op maat.

Xsensible Stretchwalker

Uniek aan de Xsensible Stretchwalker schoenen is de zool. Deze heeft in het midden een balanspunt. Dit zorgt voor de juiste lichaamshouding, waardoor je ontspannen kunt bewegen. Pasvormtip: de perfect fit schoenen van Xsensible Stretchwalker bestel je gewoon in je eigen maat.

Grote maat damesschoenen

Ben jij toebedeeld met een grotere schoenmaat dan gemiddeld? Dan hoef je op fashion gebied niets te missen. Damesschoenen grote maten zijn tegenwoordig gelukkig goed vertegenwoordigd. Je hebt ruim de keuze. Ga je voor Italiaans design? De sportieve schoen? Of kies je voor kwaliteit en comfort in een trendy jasje? Wat je wensen ook zijn, je vindt het in onze webshop.