Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Check hier dé print van komend herfst- en winterseizoen: zebra

Zwart en wit is met recht een combinatie te noemen die nooit verveelt. De twee 'kleuren' trekken elkaar aan als magneten en zorgen voor een tijdloos patroon. Stijliconen als Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en Karl Lagerfeld lieten de kleurencombinatie tot grote hoogte stijgen en vandaag de dag zien we nog steeds veel zwart/wit outfits op straat en in de winkels. Daarom komt de nieuwste 'trendprint' als geroepen. Komende herfst en winter zullen de donkere dagen opgefrist worden door een print met een tijdloze inhoud en een uitgesproken karakter: de zebraprint. Deze catchy print is leuk om mee te spelen en geeft je outfit een flinke boost. Lees hier meer over de kracht van zwart/wit en bekijk de leukste zebraprint schoenen van dit moment!

Dat dierenprints hot zijn, is niets nieuws. Dat het dierenprint gamma zich blijft uitbreiden ook niet. Wat wel nieuw is, is de onlangs aangeschoven dierenprint zebra. Naast de leopard, snake, croco en tijger zien we nu de zebraprint terug in zowel kleding als schoenen. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Een animal print zorgt altijd voor een spannende oogopslag. En de zebraprint is dankzij haar zwart/wit karakter perfect te combineren met een legio andere kleuren en stijlen. Omdat het stylen en combineren van een zebraprint misschien nieuw voor je is, geven we in dit artikel een aantal tips die je kunnen helpen bij het dragen van deze nieuwkomer en andere dierenprint-favorieten.

Dierenprints combineren doe je zo

Een dierenprint combineren, zoals een zebraprint, met de rest van je outfit of andere (dieren)prints kan best lastig zijn. Daarom geven wij je een aantal adviezen die ervoor zorgen dat jouw zebraprint schoenen maximaal gaan stralen. Met deze vier tips is jouw geen dierenprintcombinatie te wild!

null

Tip 1: leg de nadruk op één print

Zwarte sneaker met zebraprint van Waldläufer

Wil jij jouw zebraprint graag combineren met een andere print? Bijvoorbeeld met een bolletjes-, ruit- of croco-print? Maak dan een combinatie van prints met verschillende formaten. Zorg ervoor dat de dominerende print in grotere oppervakken aanwezig is en geef de ondergeschikte print een bijrol. Een leopard print riem kan dus prima in combinatie met een zebraprint blazer. En jouw nieuwe zebraprint schoenen staan extra leuk bij die zwart/wit bolletjes blouse.

Bekijk hier meer schoenen van het merk Waldläufer

Tip 2: dierenprint mix

Dierenprints zijn natuurlijk best druk. Toch kun je ze, mits goed gestyled, heel goed met elkaar combineren. Het sleutelwoord is balans. Zebraprint schoenen in combinatie met een tijgerprint broek en een snake blazer is nogal...veel. Maar zoals we eerder al aangaven, kunnen kleine(re) dierenprint items heel goed gecombineerd worden met grote(re) dierenprint items. Speel met formaten en kleuren en kijk goed in de spiegel. Wat voor jou werkt , is een kwestie van smaak. Bij twijfel: less is more!

null

Tip 3: zorg voor eenheid qua kleur

Groen suède enkellaars van Lamica

Wanneer je verschillende (dieren)prints met elkaar gaat mixen enmatchenis het een goed idee om dezelfde kleur te herhalen in verschillende patronen. Jouw zebraprint schoenen kleuren leuk bij eenpied-de-poulemotief. Zelfde kleuren, ander patroon. Eenleopard printblouse past prachtig bij een bruin met zwarte ruit. Durf te mixen en te dragen. Ook hier geldt: je spiegel is je beste vriend en vraag anderen eventueel om advies.

Bekijk hier meer schoenen van Lamica
null

Tip 4: zorg voor een kleuronderbreking

Zwarte runner met zebraprint van Premiata

Een cheetah blouse op een croco broek kan heel leuk zijn. Bij het combineren van twee patronen kun je ervoor kiezen om deze, door middel van bijvoorbeeld een riem, te onderbreken. Zo zorg je voor een soepele overgang van print één naar print twee. Nog zo'n 'onderbrekingstip': draag een effen gilet of vest tussen je blazer en blouse. Op deze manier raken de twee prints elkaar niet en creëer je een rustiger geheel.

Bekijk hier meer zwarte damessneakers

We love zebra

Wat fijn om weer een nieuwe dierenprint toe te kunnen voegen aan onze garderobes en schoenenkasten. Met de leopard, snake, croco en tijger als voorgangers moet je natuurlijk wel van goede huize komen, wil je een succesvolle dierenprint worden. Met dat aanstaande succes zit het wel goed. Volgens zoekgigant Google is de zoekopdracht naar zebraprint dit jaar met tweehonderdvijftig procent (!) gestegen. Dat hebben we te danken aan modehuizen als Poenzo Schouker en Coach die als één van de eersten de print introduceerden. Inmiddels liggen de (web)winkels vol met 'hebben-hebben-zebra-items' en doet de schoenen fashion vrolijk mee.

Wij kunnen de zebraprint wel waarderen. Vooral omdat hij zo veelzijdig is. Zwart/wit past bijna overal bij en is nooit saai. Toch kan en mag het nog best iets gekker. Een gekleurde zebraprint geeft je outfit net weer een andere draai. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Lamica enkellaarsjes. Kies je toch liever voor sneaker, houd dan de zebraprint sneakers van PremiataGuglielmo Rotta en Waldläufer in je achterhoofd. Want dat de zebraprint een streepje voor heeft aankomend seizoen, is een feit.

Welke zebraprint schoenen hebben bij jou een streepje voor?

Laat het ons weten in een reactie!