Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Betoverend mooi: de ballerina’s van dit voorjaar!

Met een naam die letterlijk ‘danseres’ betekent, klinkt geen schoen zo licht, comfortabel en vrouwelijk als deze gracieuze, platte instapschoen met gesloten neus: de ballerina. Nadat actrice en stijlicoon Audrey Hepburn de ballerina in 1957 droeg in de film Funny Face, is deze schoen met de chique nonchalante uitstraling nooit meer uit het modebeeld verdwenen. Inmiddels heeft bijna iedere schoenenliefhebster wel een paar van deze lichtgewicht klassiekers in haar shoedrobe staan. Al is het maar omdat onze voeten soms snakken naar een hakloze dag. Want dat is waar deze schoen in uitblinkt: de combinatie van elegantie én een hoog draagcomfort. En eerlijk is eerlijk; van dat soort schoenen kun je er nooit genoeg hebben. In onze zoektocht naar de mooiste ballerina’s van dit voorjaar, hebben wij daarom drie absolute wannahaves op ballerina-gebied voor jou geselecteerd. Van smaakvol tijdloos zwart tot trendy geel, met speelse ronde of feestelijke spitse neus: de ballerina kan het allemaal hebben!

De ballerina, van balletschoen tot basic

Hoewel de naam ‘ballerina’ al wat verklapt qua herkomst, nemen we u toch nog even mee in de ontstaansgeschiedenis van deze populaire instapschoen. De ballerina is geïnspireerd op de balletschoen of ballet slipper die bedoeld was voor balletdans. De eerste balletschoenen waren er al omstreeks de zestiende eeuw, maar deze leken erg op gewone schoenen. In de zeventiende en achttiende eeuw waren balletschoenen zelfs voorzien van een hak. Pas in de negentiende eeuw, toen het dragen van platte schoenen in de mode kwam, werden de balletschoenen ook platter. Met het veranderen van de stijl van choreografie -waarbij dames geacht werden langer achter elkaar op de punten van hun tenen te dansen- kreeg de balletschoen langzaam haar huidige vorm. Eind negentiende eeuw droegen Italiaanse ballerina’s balletschoenen met een verstevigde zool. In de twintigste eeuw werd de schoen ontworpen die we nu kennen als de ‘ballerina’. Waar de balletschoen dus ooit is ontstaan uit een gewone schoen, is het met de ballerina van vandaag precies andersom! De klassieke ballerina is een lage instapschoen, voorzien van een dichte -vaak ronde- neus die soms wat ‘teendecolleté’ laat zien. De ballerina kan inmiddels -dankzij haar tijdloze, klassieke uiterlijk- als een echte basic worden gezien. Het fijne van deze gracieuze schoen is dat de ballerina een vleugje klassieke elegantie toevoegt aan iedere outfit; van een zomers jurkje tot een net broekpak.

3 x betoverende ballerina’s

Al kan de ballerina het hele jaar door gedragen worden, het voorjaar is hét moment om een nieuw paar betoverende pareltjes in dit model aan de haak te slaan. Wij gingen voor jou op zoek naar de mooiste ballerina’s van nu en hebben drie fraaie modellen voor je geselecteerd. Bovendien hebben we per model een aantal stijltips toegevoegd. Maar laten we eerlijk zijn: deze bevallige schoen staat eigenlijk altijd mooi en voorziet iedere outfit van precies de juiste hoeveelheid verfijnde elegantie!

Benieuwd naar onze collectie ballerina's?

Chic zwart van Högl

Het Oostenrijkse merk Högl staat al zeventig jaar voor hoogwaardig afgewerkte damesschoenen, die ook nog eens geweldig comfortabel lopen. Kwaliteit en pasvorm, daar draait het om bij dit label. En natuurlijk met oog voordesign, dat laat deze eigentijdse zwart suède ballerina zien. Deze ballerina valt op door twee belangrijke uiterlijke kenmerken: hij is uitgevoerd in zwart suède en heeft een spitse neus. Het resultaat is een combinatie van een klassieke uitstraling met een moderne twist. Dat maakt de instapschoen uiterst draagbaar tijdens verschillende gelegenheden: van informeel tot zakelijk chic. Zo staat deze zwarte sierlijke blikvanger perfect onder een casual zwarte pantalon met daarboven een zwart-wit gestreepte trui en bijvoorbeeld een denim-jasje met luipaardprint sjaal.

null

Ga je liever voor tijdloos feestelijk? Kies dan voor een mooie little black dress met daaronder deze puntige schoonheid voor een elegante en toch comfortabele look. Helemaal plat is deze ballerina trouwens niet: de kleine gelakte hak bedraagt ongeveer een centimeter. Verder bestaan zowel de binnenvoering als het voetbed van deze kwaliteitsschoen uit leer.

Vormt een zwarte ballerina de perfecte aanvulling voor jouw shoedrobe?

Bekijk hier alle zwarte ballerina's

Beautiful blue van Paul Green

Met schoenen van Paul Green ben je verzekerd van eigentijdse schoenen, gemaakt van de mooiste leersoorten en voorzien van een perfecte pasvorm. En dat tegen een fijne prijs-kwaliteit verhouding. Dit Duitse merk met de Engels klinkende naam, ontwerpt vanuit haar hoofdkantoor in München schoenen voor de modebewuste vrouw die kiest voor comfort verpakt in een mooi, simpel design. Deze blauw suède ballerina van Paul Green is een prachtig voorbeeld van een tijdloos model waar je nog jarenlang gegarandeerd plezier van hebt. Het chique suède is niet voor niets een geliefd materiaal bij dit type schoen; het versterkt in dit geval de klassieke uitstraling van de ballerina.

null

Je kunt deze ballerina bijvoorbeeld dragen onder een blauwe skinny jeans, met daarboven een gekleurde top en een lange donkerblauwe trenchcoat. Deze draagbare look past uitstekend bij een drukke dag vol verschillende activiteiten: van een zakelijke meeting tot het doen van boodschappen of dat avondje bijkletsen met vriendinnen. En wil je de ballerina wat stoerder dragen? Kies dan eens voor een opgerolde boyfriend jeans met daarboven een basic wit T-shirt en een stoer biker jacket in donkerblauw leer.

Op zoek naar blauwe ballerina's?

Shop hier blauwe ballerina's

Geweldig geel van Unisa

Eigenzinnig en elegant zijn twee de termen die het Spaanse merk Unisa misschien wel het best omschrijven. Al sinds 1970 zijn de trendy pumps, sandalen, booties, laarzen en ballerina’s van dit temperamentvolle label, te herkennen aan hun universele ontwerpen met een mondaine en altijd vrouwelijke uitstraling. Ieder seizoen komt Unisa met een nieuwe collectie waarin de laatste trends zijn verwerkt. Zo is deze ballerina uitgevoerd in trendkleur geel. Deze damesschoen model Acor Na van Unisais uitgevoerd in geel suède. Het warme geel geeft deze eenvoudige ballerina met ronde neus een extra vrolijk uiterlijk. Het strikje zorgt voor een speels effect. Bij dit model bestaat het binnenwerk volledig uit leer.

null

Onze stijltip voor deze zomerse schoen? Wij zien een perfecte match met een mom jeans met omgeslagen pijpen, met daarboven een donkergroen of rood T-shirt in animal print en een donkerblauw jasje. Maar ook onder een midi-jurk in een drukdessin met gele details staat deze instapschoen als geen ander. Welke outfit je ook draagt: deze blikvanger zorgt voor een altijd zonnige finishing touch!

Shop ballerina's van Unisa

De ballerina: een echte basic

Schoonheid door eenvoud, daarin schuilt de kracht van de ballerina. Juist het simpele design zorgt ervoor dat we iedere keer weer voor de instapschoen met het tijdloze uiterlijk vallen. En omdat deze schoen daarnaast eveneens uitblinkt in draagcomfort, is het logisch dat we de ballerina al jarenlang mogen rekenen tot de vaste items in onze schoenenkast. Zoals de bovenstaande modellen hebben laten zien, is de klassieke ballerina meestal voorzien van een ronde neus. Ben je op zoek naar een meer feestelijke, chique schoen, maar dan zonder de vaak bijbehorende hoge hak? Dan biedt de ballerina met spitse neus uitkomst. Wat deze kleine selectie heeft laten zien, is dat een goedgekozen detail, zoals een klein strikje of een gouden garnering de ballerina net die onderscheidende twist kan geven. Verder hebben we nu, naast de basistinten, de kleur geel uitgelicht. Maar de ballerina is in alle denkbare kleuren en materialen te verkrijgen. Zo zien we dit seizoen behalve geel, veel andere kleuren zoals vlammend rood, klassiek groen, feestelijk roze en natuurlijk in één van de meest favoriete dessins van dit moment: luipaardprint. Ben jij geïnspireerd door de ballerina’s die je zojuist voorbij hebt zien komen? Kijk dan gerust verder in onze webshop of loop binnen bij één van onze vestigingen. Wij helpen je graag met het vinden van comfortabele, elegante ballerina’s in jouw persoonlijke stijl!

Weet jij al welke betoverende ballerina jouw hart dit voorjaar gaat veroveren?

Laat het ons weten in een reactie!