Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Alles over Peter Kaiser

Onlangs bezochten wij, zoals in bovenstaand flimpje te zien is, één van de twee schoenenfabrieken van Peter Kaiser. Nog nagenietend van ons bezoek aan dit fascinerende modehuis in het Duitse Pirmasens, laten wij jou graag kennismaken met de altijd verrassende en kwalitatief hoogwaardige schoenencollectie van deze Duitse shoe designer. In dit artikel lichten we de mooiste modellen uit en delen we onze stijltips. Uiteraard staan de pumps vol in the spotlights en daarnaast presenteren we ook de nieuwste laarzen en tassen van dit succesvolle schoenenlabel. Kijk, bewonder en geniet!

Met 180 jaar aan ervaring achter de kiezen, kunnen we wel stellen dat het merk Peter Kaiser zijn sporen meer dan heeft verdiend. Even een korte geschiedenisles: in 1838 richtte Peter Kaiser in het Duitse Pirmasens zijn schoenenfebriek op. In die tijd was Pirmasens het centrum van de Duitse schoenenindustrie. De damesschoenen kregen een stevige voet aan de grond, onder andere vanwege de duidelijke visie die Peter Kaiser voor ogen had. Zo moest een damesschoen wat hem betreft: kwalitatief en modern zijn, over internationale allure beschikken en onderscheidend vermogen hebben. De visionair vertaalde zijn overtuiging naar aantrekkelijke collecties en the rest is history. Met twee vestigingen, in Duitsland en Portugal, en zo'n zevenhonderd medewerkers is Peter Kaiser een vaste speler op de schoenenmarkt. 

Pump your style

De meesten van ons kennen Peter Kaiser als de pumpkoning. Geen andere merk weet de ultravrouwelijke schoenen zo classy neer te zetten als het Duitse schoenenmerk. Er is één pump model dat velen waarschijnlijk bekend in de oren klinkt en anders gaat er misschien wel een belletje rinkelen wanneer je hem ziet: de iconische Herdi pump. En dat we niet zomaar met woorden als 'iconisch' strooien, bewijzen de verkoopcijfers wel: de Herdi pump is in de afgelopen vijf jaar wereldwijd ruim honderdduizend keer (!) verkocht. De beroemde pump wordt gekenmerkt door een spitstoelopende neus en bescheiden plauteauzool. 

null

Herdi pump in koperkleur

Deze Herdi pump is extra speciaal, omdat hij is uitgevoerd in koperkleurige glansstof. Het binnenwerk bestaat volledig uit leer en een suède contrefort draagt bij aan het comfort. Verder heeft de schoen een leren loopzool. De hakhoogte van de hak bedraagt acht centimeter.

Stijltip: het enige wat deze Herdi pump nu nog nodig heeft is een matching clutch. Goed nieuws! Ook hier heeft Peter Kaiser aan gedacht. Denk aan de Herdi pump in combinatie met deze clutch en een pracht van een olijfgroene jurk, een vrouwenpak in grijstinten of een zwart leren rok met witte of oudroze top. Deze combinaties benadrukken de warmte van het koper des te meer.

null

Bijpassende koperkleurige clutch

Matching koperkleurige suède clutch met leren schouderhengsel. Het schouderhengsel is afneembaar zodat de tas ook als clutch te dragen is. De binnenkant bestaat uit stof en beschikt over een afsluitbaar binnenvak om (kleinere) persoonlijke items, zoals een favoriete lipstick of een noodzakelijke betaalkaart, in op te bergen. Met een drukknoop onder de klep is de tas te sluiten.

null

Zilveren leren pump met trompethak

Hier nog zo'n magisch tweetal. We beginnen met de schoen. Deze pump valt om vier verschillende redenen op: de zilveren kleur, het ruitmotief, de glitters en de hak. Die laatste is een bijzondere, omdat het hier een trompethak betreft. Kenmerkend voor de trompethak is dat deze van smaller naar breder loopt. Gedurfd en stijlvol is deze combinatie van ruit met ruit. Deze schoen heeft weinig anders meer nodig dan een...matching tas!

null

Bijpassende zilverkleurige crossbody met glitters

Deze crossbody is uitgevoerd in zilverkleurige stof met glitters en een fijne ruitprint. De binnenkant is van stof en beschikt over een afsluitbaar binnenvak met rits. De tas sluit met een drukknoop onder de klep. Verder heeft de tas een bijpassend afneembaar schouderhengsel.

Stijltip: zilver, glitter en ruit, een opvallende combinatie die toch rustig oogt. Het zilver komt extra goed uit de verf bij kleuren als donker- en babyblauw, grijstinten, bordeauxrood en smaragdgroen. Ga op chic in een bordeauxrode jurk of houd het meer casual chic in een goede jeans en een blauwe blazer. In combinatie met de pumps en de clutch creëer je een picture perfect!

null

Suède leopard pump met beklede hak

Omdat we de combinatie pumps en matching clutch nu eenmaal onweerstaanbaar vinden, laten wij nog zo'n powerkoppel zien. Deze luipaard pump met matching clutch is te leuk om te laten staan. Gemaakt van suède en uitgevoerd in een plus leest, dus geschikt voor de bredere voet. Het binnenwerk bestaat volledig uit leer en een suède contrefort draagt bij aan het comfort. Verder heeft de rubberen loopzool een fijn profiel voor een stevige grip. De hakhoogte bedraagt een comfortabele ruime twee centimeter.

null

Bijpassende suède leopard clutch

Deze tas is gemaakt van suède en uitgevoerd in luipaardprint. De tas heeft een bruin leren afneembaar hengsel. De tas is hierdoor ook als clutch te dragen. De binnenkant bestaat uit een lichte beige stof en beschikt over een afsluitbaar binnenvak om (kleinere) persoonlijke items in op te bergen. De tas is met een drukknoop onder de klep af te sluiten.

Stijltip: dierenprints blijven populair en het aantal verschillende dierenprints lijkt alleen maar toe te nemen. Liepen we voorheen enkel in een subtiel item met dierenprint, combineren we tegenwoordig alles wat zich met een dier associeert. En: we love it! Daarom mag deze droomcombinatie niet ontbreken in je schoenen- en tassencollectie. De warme uitstraling van de leopard print past perfect bij een eenvoudige denim, witte top en een rood accessoire (rode lipstick, rood haaraccessoire, rode nagellak et cetera). Simpel maar stunning!

Shop clutches van Peter Kaiser
null

Speciaal voor de feestdagen

Over een paar maanden storten we ons weer vol overgave in de feestmaand. Maar een feestmaand is pas echt geslaagd wanneer je feestelijke outfit helemaal compleet en perfect is. Een goed begin is het halve werk, en daarom beginnen we alvast met het samenstellen van een favorietenlijstje. Bovenaan staat dit rode team. Het glimmende lakleer in de kleur bordeaux brengt ons direct in de feeststemming. All we want for Christmas are red shoes and a matching clutch. Thank you Santa!

null

Zwarte party pumps

Wat dacht je trouwens van deze party outfit? Een zwarte pump past fantastisch bij de kleur goud. Denk hier nog even de oliebollen en de champagne bij en het lijkt wel oudejaarsavond!

null

Bruine snake print pump

We blijven nog even in onze pump bubble: ben jij dol op pumps en op de snake print? Dan valt het volgende model vast in de smaak. Deze pump met spitse neus is uitgevoerd in bruine python print. Het gehele binnenwerk is met leer gevoerd en een suède contrefort draagt daarnaast bij aan het comfort. Verder heeft dit model een leren loopzool en meet de beklede hak circa acht centimeter.

Stijltip: Om je slangenprint pumps zo goed mogelijk voor de dag te laten komen, is een combinatie met zwart of wit altijd een goede zet. Heb je behoefte aan het dragen van meerdere (dieren)prints tegelijkertijd, match deze pumps dan met een zebraprint of bolletjespatroon bijvoorbeeld. Wat betreft deze Peter Kaiser slangenprint pump, hebben we te maken met een klassieke snake print en dan past het bruin erg mooi bij een felle kleur, zoals: (hard)roze, kobaltblauw of flessengroen.

Klaar voor de winter met de lange laars

Naast de befaamde Peter Kaiser pumps weet het schoenenmerk ook goed raad met andere modellen. In de herfst-/wintercollectie van 2019 zien we ook chique laarzen. Lange laarzen zijn een absolute trend komend najaar en winterseizoen. Ze staan vrouwelijk, classy en houden je onderbenen lekker warm. Ideaal! Onderstaande modellen zijn zowel trendy als klassiek te noemen, echte Peter Kaisers dus.

null

Zwart suède hoge stretchlaars

De zwarte hoge laars kunnen we gerust een evergreen noemen. Deze hoge laars ziet er niet alleen fantastisch uit, maar zit ook extra comfortabel vanwege het materiaal waarvan de laars is gemaakt: stretch stof. Je trekt de laars heel gemakkelijk aan en uit. Goed om te weten: de binnenvoering is van stof en een stevig contrefort draagt bij aan het loopcomfort. Verder heeft dit model een rubberen loopzool en meet de beklede blokhak circa vijf centimeter.

Stijltip: zo'n laars schreeuwt bijna om een pittige little black dress of een andere statement jurk. Zwart past zo goed als overal bij en dit sexy stel verdient het om te shinen. Een optie is nog om de laarzen te combineren met een leren broek en rood biker jack. Wie durft?

null

Cognackleurige suède wide fit laars

Ben jij helemaal gevallen voor trendkleur cognac en gezegend met mooie volle kuiten? Dan hebben wij de perfecte hoge laars voor jou gevonden. Dit stijlvolle model met spitse neus is uitgevoerd in cognackleurig suède. Het gaat hier om een zogenaamd wide fit laars en is geschikt voor dames met kuiten die er mogen zijn. De laars is voorzien van een stretch in de schacht. Daarnaast bevindt zich aan de binnenzijde van de schacht een rits, welke het aan- en uittrekken helpt te versoepelen. Het binnenwerk is van stof, het voetbed is van leer. De hak is niet flauw, want hij meet zo'n acht centimeter.

Stijltip: cognac is een warme kleur die niet als licht, maar ook niet als typisch donker te omschrijven is. De flexibele kleur past bij pasteltinten, zo goed als alle kleuren groen, grijs en gebroken wit. Ook mooi: deze cognackleurige beauties onder een denim jumpsuit

Bekijk alle laarzen van Peter Kaiser