Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Beauties van biker booties

Seizoenen en trends zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch zijn er ook items die altijd van pas komen en die qua design tijdloos zijn. Zo kent bijna iedere garderobe wel een skinny, een trenchcoat maar bijvoorbeeld ook een paar biker boots. De tijd dat alleen motorrijders wegkwamen met de bikerboot ligt achter ons. Deze veelzijdige schoenen zijn stijlvol, tijdloos én voor iedereen. Daarnaast lopen ze lekker en houden ze je voeten warm en droog. Voordat we verdergaan met onze ode aan de biker boot, zoomen we in op de herkomst van deze stoere booties en geven we een aantal tips om deze tijdloze laars met de rest van je outfit te combineren.

De oorsprong van de biker boots

De hedendaagse biker boot, die door vele liefhebbers wordt gedragen, is geïnspireerd op de motorlaars. Stoere mannen en vrouwen die een stalen ros bezitten, snappen maar al te goed waarom een motorlaars nodig is. De laars is gemaakt van stevig leer, heeft een lage hak en dient de voeten te beschermen tijdens het rijden. Wanneer je als motorrijder zo laag bij de grond over de weg scheert, is het een prettig idee dat de tenen en voeten stevig ingepakt zijn. Ook moeten motorlaarzen de voeten beschermen tegen de zwaarste weersomstandigheden. Inmiddels heeft de schoen zo'n evolutie doorgemaakt dat de fashion-vertaling van de motorlaars, de biker boot, ook in heel wat schoenenkasten de blits maakt. Biker boots keren ieder najaar weer terug en daar zijn we maar wat blij mee!

Verschillende soorten biker boots

Omdat biker boots tegenwoordig als uniek fashion item worden gezien, kennen we allerlei varianten op deze stoere booties. Hadden de boots voorheen vooral een stoere en robuuste look, zien we nu ook boots die verfijnder en veelzijdiger zijn. Denk bijvoorbeeld aan boots die voorzien zijn van geborduurde patchesstuds, gespen, veters en ritsen. Ook kent de biker boot verschillende hoogten. Ze zijn er vanaf enkelhoogte tot net onder de knie. De klassieke biker boot is zwart, maar inmiddels zien we ook biker boots in bijvoorbeeld bruin of wit leer.

Biker boot met riempjes - buckle boot

Door de toevoeging van riempjes krijgen bucklebiker boots een extra rocky/cowboy feeling. Voor een speels effect overlappen de riempjes elkaar.

Biker boot met studs

Zilverkleurige studs geven de biker boot een extra stoer tintje. Deze biker boot is goed te combineren met een skinny, voor een casual look.

Biker boot met ritsen - zipper boot

Het stoere karakter van de biker boot wordt extra onderstreept met één of meerdere ritsen.

Biker boot met cut outs

De biker boot met cut outs is een echte zomerhit. Bij de cut out boots zijn verschillende stukjes van de schoen uitgesneden, waardoor je een stuk voet ziet. Nu met het najaar voor de deur, kan de schoen ook prima gedragen worden met een kort zwart sokje.

De voordelen van biker boots

Met het najaar in het vooruitzicht, is het leuk om na te denken over jouw mogelijk nieuwe aanwinsten op schoenengebied. Natuurlijk horen daar een stel stevige klassieke, of juist bijzondere, biker boots bij. Deze boot, die zijn naam ontleend aan de motorscene, is een ware basic. De biker boot zoals wij hem dragen, heeft nog steeds veel weg van de originele motorlaars. Zo hebben 'onze' booties ook een lage hak, zijn ze gemaakt van stevig leer en hebben ze een grove zool. Biker boots kennen daarnaast ook een aantal niet te missen voordelen.

Voordeel biker boots 1

Het leer waar de biker boot van is gemaakt, heeft als voordeel dat het zorgt voor een stevige pasvorm. Ook geeft het leer en de grove zool jouw voeten extra grip bij het zetten van iedere stap. These boots are made for walking...

Voordeel biker boots 2

Met een paar biker boots valt eindeloos te combineren. Ga je voor stoer, casual of helemaal biker-chic? De boots zijn zo tijdloos en trendvast dat ze met heel veel items uit je garderobematchen. En dat is hartstikke fijn. Met een schoen die (bijna) overal bij past, is het samenstellen van een outfit geen probleem.

Voordeel biker boots 3

Er is een biker boot voor iedereen! Houd je van de basic biker boot of toch liever met wat subtiele studs? Een biker boot met ritsen of een paar fraaie gespen? Je kiest voor de biker boot die het beste bij jou en je garderobe past om er vervolgens jarenlang plezier van te hebben.

Biker boots combinaties

Omdat je met biker boots zoveel verschillende stijlen kunt creëren, is het goed om te weten welke combinaties er te maken zijn. Ga je bijvoorbeeld voor romantisch, classy, tough of toch meer voorcasual? Met biker boots is alles mogelijk.

Look 1: romantisch stoer

Met de zomer nog (even) in onze bol en een festival hier en daar, verander je je zoete zomerjurk op slag in een romantisch stoere outfit door er biker boots onder te dragen. Voor een extra leuk effect draag je een rok of jurk die wat wijder uitloopt. Een wijd uitlopende jurk of rok staat extra vrouwelijk en het contrast met de biker boot valt zo nog meer op. Als finishing touch draag je er mooie sieraden bij. Een biker boot combineert trouwens ook erg goed met romantische gehaakte of kanten kledingstukken. Allemaal combinaties die perfect bij een festival passen. Een groot voordeel van het dragen van biker boots op een festival, is dat je de hele dag heerlijk loopt op deze schoenen en dat ze tegen een stootje kunnen.  

Look 2: edgy

Biker boots zijn bij uitstek de schoenen die zich goed laten combineren met een all black outfit. Denk hierbij aan een zwarte jeans en een mooi zwart T-shirt. Met het dragen van een zwart biker jack creëer je een chic totaalplaatje.

Look 3: casual

Voor het creëren van een casual look draag je bijvoorbeeld een skinny jeans. De skinny staat nonchalant en toch vrouwelijk. En niet te vergeten: jouw biker boots komen onder deze strakke broek helemaal tot hun recht. Draag bovenop je skinny een oversized blouse, sweater of spijkerjack en je bent op en topcasual en stijlvol gekleed.

Look 4: biker-chic

Als je op zoek bent naar een zakelijkere uitstraling, dan kun je met jouw biker boots ook een classy effect bereiken. wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie biker boots met een little black dress of een mooi zwart rokje? Netjes en een tikkeltje stoer.

Look 5: stoer

Als we aan de biker boot denken, denken we al snel aan het woord stoer. Om dit extra te benadrukken, combineer je de biker boots met een leather look jeans of een ripped jeans. Als top draag je een oversized sweater, blouse of spijkerjack.

Best biker boots

Een schoenenkast zonder biker boots is als een dagje shoppen zonder iets te kopen. Hartstikke saai dus! Met deze beauties van booties in ons achterhoofd zien we het najaar graag tegemoet. Een basic zoals de biker boot mag gewoonweg niet ontbreken in je garderobe. Vele modellen zijn voor meerdere gelegenheden geschikt en ze kunnen allemaal tegen een stootje.

Fijn, zo'n schoen waar je op kunt bouwen.