Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Deze schoenen staan perfect onder een geruite broek

Een print die niet gauw verveelt is de ruitenprint. Zo goed als ieder seizoen zien we een rol weggelegd voor deze klassieke print. Blazers, rokken, jurken, broeken en zelfs hele pakken worden gesierd door het ruitmotief. Ruiten hebben een vrij klassiek karakter, maar lenen zich er ook voor om meer casual en sportief te worden gedragen. Daarom geven we in dit artikel antwoord op vragen als: 'Wat draag je op een geruite broek?' en 'Welke schoenen onder een geruite broek'. Daarnaast laten we je zien hoe je een ruitjesbroek combineert.

Een ruitjesbroek combineert leuk met onder andere enkellaarsjes en sneakers.

Wat draag je op een geruite broek?

Een outfit met een geruite broek is hoe dan ook een bijzondere. De ruit is zowel opvallend als klassiek te noemen. Om ervoor te zorgen dat jouw look met geruite broek precies de juiste snaar raakt, laten we je zien hoe je een geruite broek combineert.

Geruite broek dames combineren

  • Ga voor casual en comfortabele items zoals een T-shirt om de look wat nonchalanter te maken. Op deze high waist pantalon met retro ruitmotief draagt het model hieronder een loose fit shirt met opvallende print. Deze print geeft een speelse touch aan de look. Ook leuk: een felgekleurde top of shirt onder de blazer. Top outfit wanneer het zonnetje schijnt!
  • Combineer met leer: een bikerjack geeft deze look een stoere uitstraling en tovert classic om in trendy. Zo kunnen ook stoere leren enkellaarsjes een hoop doen onder een slim fit pantalon met deze print. Vind je een bikerjack een beetje té, maar ben je wel op zoek naar een stoere accessoire? Kies dan voor een grove ketting of een sjaal.

De geruite blazer is een absolute musthave dit jaar. Draag hem met een destroyed jeans om een mooi contrast aan te brengen tussen vrouwelijk, klassiek en stoer.

Ga je voor elegant en vrouwelijk, combineer jouw geruite broek dan met een witte blouse en een blazer die matcht met het ruitdessin van je broek.

Tip: selecteer een outfit waarbij je één item draagt in deze print. Wanneer je het bij één item houdt, kun je de ruit blijven combineren binnen jouw look en stijl! Kan het jou niet 'ruitig' genoeg zijn? Kies dan voor een pak in ruit. Classy en gedurfd!

Welke schoenen onder een geruite broek

De geruite broek kan wat betreft schoenen veel hebben. Hieronder lees je wat voor type schoen er onder welk type geruite broek past.

Geruite broek slim legs

Onder een geruite broek met slim legs (smalle pijp) staan diverse soorten schoenen. Denk aan een enkellaarsje voor een verfijnde look, stoere boots voor een casual look, met sneakers voor een relaxte thuiswerkdag en instapschoenen wanneer het zonnetje zich laat zien.

Geruite broek straight legs

De geruite broek met straight legs (rechte pijp) heeft een zakelijke uitstraling. Een geruite broek in dit model combineer extra mooi met enkellaarsjes met hak. Mocht je geen fan zijn van hakken, dan kun je kiezen voor een Chelsea boot. Dit enkellaarsje is dit najaar helemaal hip en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Kies voor een elegant exemplaar of juist een stoere driekwart variant met grove zool voor een extra stoer effect.

Geruite broek met wijde pijpen

De flared geruite broek is een frivole variant op de geruite broek. De wijde pijpen staan voor casual en fun. Het allerleukste combineert de geruite broek met wijde pijpen met sneakers. Dit om het fun-gehalte extra te benadrukken. Heb je een kantoordag gepland staan, dan kun je de flared geruite broek ook prima combineren met een enkellaarsje.

Geruite pantalon

Sneakers zijn een fantastische combinatie met een geruite pantalon. Sneakers met platformzolen zijn niet alleen trendy, maar zorgen ook voor de sportieve finishing touch aan de outfit. Leuk om deze in een contrasterende kleur te dragen. Zo vallen ze lekker op! En natuurlijk kun je het enkelaarsje met vrouwelijke hak ook heel goed dragen onder een geruite pantalon. Ben je een echte hakkenfan? Kies dan voor een paar pumps met high heels. Super vrouwelijk en de kroon op je zakelijke outfit.

Alles over de ruit

De ruit is er in vele soorten en maten. Van Schotse ruit, houthakkersruit of pied-de-poule tot schaduwruit, de ruit en het najaar zijn dit modeseizoen opnieuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vooral de tartan, beter bekend als de Schotse ruit, is een geliefde ruitsoort voor in de herfst. En dan met name in combinatie met het warme materiaal tweed of juist met stoer leer.

Klassieke of moderne twist

We zien de ruit veelal vertegenwoordigd in grote items, zoals: de poncho en de lange winterjas. Daarnaast komt de ruit eveneens terug in broeken, jurken, midi-rokken en uiteraard in accessoires, zoals bijvoorbeeld de crossbody tas. Ook zien we veel maatpakken. De ruit is dus helemaal terug -de vraag is: is hij ooit weggeweest?- en dat vraagt om nader onderzoek. Wij hebben een aantal mooie combinaties met deze fijne print voor je op een rij gezet.

Schotse ruit

Onder deze benaming is de tartan, de geruite wollen stof waarvan van oudsher Schotse kilts werden gemaakt, het meest bekend. De tartan is te herkennen aan de verschillende kleuren horizontale en verticale strepen die samen voor een -bont-gekleurd ruitmotief zorgen. In de zestiende eeuw kende iedere Schotse regio een eigen type tartan, later claimden verschillende clans een eigen Schotse ruit. Er bestaan meer dan 50.000 verschillende soorten tartans, met ieder een eigen naam.

Bekende Schotse ruiten

De bekendste tartan is de Royal Stewart, dit motief met de herkenbare rode achtergrond en groene, blauwe en gele strepen, was de persoonlijke tartan van koningin Elizabeth II. Ook heel bekend is de Black Watch tartan. Dit patroon bestaat uit blauwe vlakken met zwarte horizontale en verticale lijnen, tegen een donkergroene achtergrond.

Burberry

Behalve de bekende rode en groene tartan is er nog een, van oorsprong, Schotse ruit die wereldwijd zeer bekend is: de Burberry-ruit. Dit patroon, ook wel de Haymarket check genoemd, bestaat uit de bekende camelkleurige achtergrond met rode, zwarte en witte strepen. De Burberry check is de enige tartan die officieel als handelsmerk staat geregistreerd.

Prince of Wales plaid

Deze print behoort tot de familie van Glen Plaids en is, in tegenstelling tot de tartan, niet verwant aan een Schotse clan. Dit bekende patroon werd pas sinds het begin van de twintigste eeuw gebruikt – inderdaad, door de Prins van Wales- en bestaat uit een weefsel van horizontale en verticale strepen die samen een patroon van vier verschillende vakken vormen. Eén van die vakken is het bekende pied-de-poulepatroon. Dit motief ziet je vaak in de kleuren wit en grijs of bruin, met oranjerode accenten. Het tijdloze patroon wordt vaker verwerkt in herenkostuums of -accessoires, maar is ook in verschillende dameslijnen terug te vinden.

Pied-de-poule

Dit tweekleurige patroon, vrij vertaald de ‘hanenvoet’ vanwege de gelijkenis met een pootafdruk van een haan, is vooral bekend in de zwart-wit variant. Toch kan deze klassieke print in meerdere kleurstellingen voorkomen. Pied-de-poule is tijdloos en eigenlijk nooit out of fashion. Deze strakke print laat zich goed combineren met andere drukke dessins en gaat daarmee mooi op in de huidige mix and match trend.

Houthakkersruit

Dit is een echt najaarsdessin en wordt daarom vaak gebruikt als patroon voor stoere wollen jacks of warme blouses. Vooral in mooie, warme en donkere herfstkleuren komt de tweetonige houthakkersruit goed tot haar recht.

Schaduwruit

Deze oogt wat zachter dan de andere ruiten omdat de kleuren van de vlakken in elkaar overlopen. Net als de houthakkersruit is de schaduwruit een mooie casual ruit die in kledingstukken zoals een pantalon of blouse goed tot haar recht komt.

Brigitte Bardot of BB-ruit

Deze ruit staat ook wel bekend als de Vichy-ruit. Bij dit dessin wordt voor het ingeweven blokmotief vaak gebruikgemaakt van de kleur wit in combinatie met een andere kleur. Filmster Brigitte Bardot droeg de Vichy-ruit veelvuldig, waardoor deze onder dames al snel mateloos populair werd. De BB-ruit is vaak van katoen geweven, hierdoor ziet je deze vaker in de zomer dan in het najaar terug.

Geruite broek dames combineren

Een geruite broek is een geliefd item in onze kledingkasten. Of het nu een slimstraight of flared geruite broek, of zo'n fijne pantalon, een geruite broek draag je zowel business als casual. Het leuke aan een geruite broek is dat je altijd iets opvallends draagt zonder te schreeuwen. Het is en blijft een van de meest klassieke motieven. Ook laat een geruite broek zich gemakkelijk combineren met diverse soorten schoenen. Sneakers, enkellaarsjes, Chelsea boots , pumps of instapschoenen: ieder type schoen geeft weer een andere draai aan de geruite broek.