Skip to content
Ga terug

Met deze 7 haartrends van 2018 voor mannen zit je er geknipt en gekapt bij

Zoveel mannen, zoveel kapsels. Ongeacht wat voor haar en hoeveel ervan op je hoofd staat, er is altijd een kapsel te vinden dat de pluspunten in jouw gezicht benadrukt. Wees dan ook niet bang om plaats te nemen in de kappersstoel en te zeggen dat je graag een mini-metamorfose wenst! En dan bedoelen we dus niet ‘even bijknippen en bijpunten’. Nee, dan bedoelen we écht even helemaal anders. Een frisse look, een nieuw begin: dat werk. Om je een eindje op weg te helpen -want door alle trends zie je soms de haardos niet meer- stelden wij voor jou een lijst samen van haartrends van 2018 voor mannen. En we vertellen er ook meteen maar bij welk haartype het beste bij de verschillende haartrends van 2018 voor mannen passen. Op naar de kappersstoel!

Kleren maken de man zeggen ze wel eens. Nou, een kapsel doet minstens net zoveel voor je uitstraling! De tijd dat vrouwen alleen maar piekerden over wat te doen met hun haar ligt ver achter ons. In de afgelopen jaren zagen we tal van haartrends voor mannen voorbij komen. Wat passeerde de revue ook alweer?

 • Glad en strak (1910)
 • Kort, glad en strak met scheiding (1920)
 • Kort, glad en strak met golvende lok op voorhoofd (1930)
 • Speelser en met kuif - de matrozenlook (1940)
 • Een nog grotere en hogere kuif: de pompadour – Elvis-style (1950)
 • Het lange bloempottenkapsel (1960)
 • Hippie-lang (1970)
 • Achterover gekamd en langer in de nek / glad haar (1980)
 • Lang en nonchalant –‘onverzorgde’ look- à la Curt Cobain (1990)
 • Gestylde kuif naar één kant omhoog geföhnd (2000)
 • The man bun - mannenknotje (2010)
null

Het ontstaan van haartrends

Lang geleden, in de pre-internettijd, ontstonden trends op grote en belangrijke evenementen. Denk hierbij aan de catwalks. Een designer pakte zijn moment en liet de wereld kennismaken met zijn visie op trending fashion. De aanwezige pers pende driftig alle nieuwe trends op en deelde deze met ons: de massa. Aangezien de fashion events voorbestemd waren voor de the happy few moest de rest van de wereld het hebben van wat we te horen, te zien en te lezen kregen. Daarom was de invloed van modehuizen en hun designers ook zo groot. Toen keerde het tij en wel door het fenomeen internet. Ineens konden we wereldwijd met elkaar praten over what’s hot en what’s not. En niet alleen dat; tegenwoordig sharen, liken en hypen we elkaars fashion statements. De rollen zijn intussen hartstikke omgedraaid. De modehuizen en hun designers volgen de massa!

Al dat vloggen en bloggen door influencers heeft ervoor gezorgd dat de wereld van fashion is vergroot en verbreed. We zien steeds meer variaties op variaties en gedurfde combinaties die ons allen weer inspireren om nieuwe dingen te bedenken. En dat geldt natuurlijk ook voor de haartrends van 2018 voor mannen.

Haartrends van 2018 voor mannen: de basis, trends en variaties

Wat betreft haartrends voor mannen zien we dat er variaties bestaan en ontstaan op klassieke haarstijlen. Met klassieke haarstijlen bedoelen we een degelijk kapsel met een scheiding of een slick back (langer haar boven op het hoofd dat naar achteren is gekamd) dat door middel van een undercut (met opvallend kortere haren aan de zijkant en achterkant van het hoofd) of een opscheer of fade (door een bepaalde manier van scheren en knippen gaat het haar geleidelijk over van kort naar lang) ineens een hele nonchalante toon krijgt.

Het prettige aan de undercut en de opscheer/fade is dat je deze technieken toe kunt passen op vele haartrends van 2018 voor mannen. Voordat je naar de kapper gaat, is het goed om na te denken welk kapsel jou aanspreekt en deze dan te combineren met een undercut of fade. Wat we natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij moeten laten gaan, is de baardtrend, die bijna onlosmakelijk is verbonden met de haartrend. Het zegt iets over jouw persoonlijkheid en versterkt je kapsel, en andersom. Houd hier ook zeker rekening mee wanneer je een fervent baarddrager bent en van kapsel verandert.

Haartrends van 2018 voor mannen: De Lijst

De volgende foto’s laten zien welke kapsels hot zijn en hoe deze gekapt worden. Ook vertellen we erbij welk haartype hiervoor geschikt is. Veel plezier met het vinden van het perfecte kapsel!

null

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 1: de Crop Fade

In 2018 kunnen we echt niet meer om de crop fade heen. Typisch aan de fade zijn de korte zijkanten en de korte achterkant. Bovenop behoudt het kapsel zijn volume, zodat je het haar goed naar voren kunt dragen. Fijn aan de crop fade is dat hij voor veel verschillende haartypen en lengtes werkt. Er is altijd wel een fade die bij je haar past.

null

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 2: de Side Part

De side part is een meer traditioneel kapsel. Maar laat je niet van de wijs brengen door het woord traditioneel. Een mooie side part is super stijlvol en geschikt voor uiteenlopende gelegenheden. Zag je voorheen nog voornamelijk de korte variant op dit kapsel, in 2018 is de langere variant in opkomst. De side part is een wat losser en speelser kapsel dus maak je kapsel vooral niet te ‘strak’. Houd het meer nonchalant en gebruik een mat haarproduct. Dit kapsel vraagt om wat steviger en voller haar.

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 3: de Buzz Cut

Waar een fade en een side part nog vragen om wat dagelijkse aandacht, lees: haarproducten, zit de buzz cut van nature goed. Maar voordat je nu denkt: dat kan mijn tondeuse ook, wacht nog heel even. Bij de buzz cut gaat het erom dat de bovenkant een tikkie langer is dan de zijkanten/achterkant. Dat kan een kapper, of een barbier, toch echt beter. Nog meer goed nieuws: de buzz cut is voor ieder haartype weggelegd.

null

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 4: de Pompadour

Elvis was de eerste man die de pompadour droeg. Het pompadour-kapsel was tot dan toe altijd een vrouwenkapsel en is vernoemd naar Madame de Pompadour, de minnares van Koning Louis XV. Maar Elvis bracht hier dus verandering in. Binnen no-time liep iedere zelfrespecterende jongen met een pompadour rond. Het kapsel gaat al decennia mee, maar wordt ieder jaar weer net wat anders gedragen. Zagen we voorheen vooral de wat strakke variant, mag de pompadour dit jaar weer wat vlotter en losser. Zie ook dit voorbeeld van machohairstyles.com. Met wat stugger en steviger haar komt dit kapsel helemaal tot zijn recht.

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 5: de kuif: korte variant van de Pompadour

De kuif staat ook bekend als de brush up en is een heuse klassieker. De kuif draait al decennia lang mee en verschijnt iedere keer in een iets ander jasje, maar is altijd even stijlvol. Wat de kuif zo leuk maakt is dat hij ook een tikje brutaal staat. De korte, moderne kuif is lekker retro. Een iets langere kuif krijgt al meer weg van de pompadour. Sowieso heeft de korte kuif veel gemeen met de pompadour. Dit komt natuurlijk door de korte zijkanten en de korte achterkant. De korte kuif kan bijna iedereen goed hebben. Bij sluik haar kies je misschien eerder voor de korte moderne versie, zodat de kuif wel omhoog blijft staan.

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 6: los haar

Langer haar bij mannen blijft een interessant kapsel. Het zegt iets over je persoonlijkheid. Mannen met lange haren vinden het niet erg als ze hier op worden aangesproken. Lange haren bij mannen werken namelijk als een magneet op mensen. Jouw lange haar mag lekker los, speels en ruig gedragen worden. Lang haar vraagt vanzelfsprekend wel om meer onderhoud. Dat houdt in: een regelmatig bezoek aan de kapper om bij te punten, en een goede shampoo in combinatie met een goede conditioner gebruiken. Lang haar kan voor iedereen, maar eerlijk is eerlijk: we kijken graag naar een volle haardos.

null

Haartrend van 2018 voor mannen nummer 7: kort haar met een baard

We noemden ‘em al in het artikel: de baard. De baard is onlosmakelijk verbonden aan bepaalde looks en kapsels. Met een baard kun je een echt statement maken. Hij staat voor stoer en verzorgd. Met een goede korte coupe op het hoofd geef je je baard de ruimte om opgemerkt te worden. Nice!

Haartrends van 2018 voor mannen: stijltips

Als je een dezer dagen de stoute schoenen aantrekt en overgaat op een nieuw, fris en hip kapsel, dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je haar de hele dag goed zit. Met onderstaande haarproducten en tips ben je verzekerd van een strakke look, de hele dag lang.

 1. De tijd van gelkapsels ligt achter ons. Om je kapsel een natuurlijke uitstraling te geven, raden we aan een matterend haarproduct te gebruiken.
 2. Wanneer je kiest voor een medium-lang kapsel, heeft je haar behoefte aan iets grover geschut qua haarproduct: een medium-hold haarproduct. Vanwege de lengte heeft je haar niet genoeg aan een light-hold product.
 3. Heeft je lange(re) haar wat extra volume nodig? Gebruik dan een haarcrème. Kneed de crème in je haar en ‘knijp’ er wat in. Duw je haar omhoog.
 4. Is je haardos wat aan het uitdunnen, vermijd dan het gebruik van gel. Hierdoor plakt je haar aan elkaar en dat geeft kans op meer zichtbaarheid van de hoofdhuid.
 5. Ga je voor een ‘strak’ herenkapsel -zoals de slick back- verdeel je stylingproduct met behulp van een kam gelijkmatig over je kapsel.
 6. Een kapsel zoals een slick back of een pompadour; een kapsel met korte zijkanten, waarbij het haar eerst omhoog en opzij wordt gekamd en gedragen (denk maar aan Elvis) vraagt om een stevig en glimmend haarproduct. Dit kapsel is bedoeld om te shinen!
 7. Is je haarstijl juist wat losser, laat de kam dan voor wat hij is en verdeel het haarproduct met je vingers. Hierdoor creëer je een meer nonchalante look.
 8. Haarproducten op oliebasis voelen prettig aan, maar laten zich minder goed uitwassen. Je haar blijft hierdoor lang(er) vettig. Gebruik liever haarproducten op waterbasis. Gemakkelijk uit te spoelen en net zo fijn.

Haren en kapsels, we kunnen er uren over praten en pagina’s mee vullen. Feit is dat kapsels heel veel zeggen over onze persoonlijkheid. En het is leuk om te variëren en te stoeien met kapsels. Wat staat jou het best? Lekker kort aan de zijkanten en een mooie fade on top? Of toch die vette kuif? Het maakt ook niet uit, een kapsel moet goed voelen. Veel succes bij het kiezen van jouw nieuwe hairdo!