Skip to content
Katja  - 
Ga terug

Wat trek je aan naar een bruiloft in het najaar?

Ben jij dit najaar te gast op een herfstbruiloft of winterbruiloft? Die kans is nu groter dan ooit: de najaarsbruiloft wordt namelijk steeds populairder! Een andere reden waarom je als bruiloftsgast wellicht in september, oktober, november of december acte de présence mag geven, is omdat veel aanstaande bruidsparen hun zomerbruiloft dit jaar verzetten naar de herfst of winter. Dit betekent dat niet alleen de bruiloft een geheel andere uitstraling krijgt, het stelt jou ook voor een nieuwe uitdaging. Want wat trek je als gast aan naar een najaarsbruiloft? Wij zijn op zoek gegaan naar het stijlvolle antwoord op deze vraag!

In dit artikel lees je meer over:

  • Dé herfst- en winterkleuren van 2020
  • wedding worthy party looks volgens de trends dit najaar
  • 5 kleding- en schoenentips voor een herfstbruiloft of winterbruiloft

De perfecte outfit voor naar een herfst- of winterbruiloft

Dat een herfstbruiloft of winterbruiloft om een andere look vraagt dan een zomers huwelijksfeest, is logisch. Zo biedt een feestelijke outfit in de herfst of winter veel nieuwe stijlmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende jas en accessoires zoals een clutch, sjaal, handschoenen en muts of hoedje. En waar je in de zomer wellicht vooral neigt naar een mooi paar pumps, zijn er in de winter tevens alternatieven te bedenken in de vorm van elegante enkellaarsjes of stijlvolle laarzen. Deze schoenen geven je outfit een opvallende finishing touch.

Ben je nu al benieuwd naar de nieuwste trendy enkellaarsjes?

Feestelijke inspiratie

Hieronder delen we graag al onze feestelijke inspiratie met je. Met de nieuwste trendkleuren en looks van dit najaar in het achterhoofd, houdt niets je meer tegen om jouw perfecte wedding outfit te shoppen. Zo ben jij als gast straks op smaakvolle wijze voorbereid op alle festiviteiten, zowel binnen als buiten, in een warm najaarszonnetje of op een frisse, winterse dag. Ben jij iemand die liever eerst voor de perfecte damesschoenen gaat en stem je daar de rest van je outfit op af?

De herfst- en winterkleuren 2020

De basis van iedere goede outfit is de kleur. Vind je het leuk om in je bruiloftslook rekening te houden met de kleuren van het komend herfst- en winterseizoen? Dan zijn dit volgens kleureninstituut Pantone dé tien trendkleuren waarin je dit najaar gezien wilt worden: Amberglow (stralend oranje), Samba (zwoel rood), Sandstone (natuurlijke zandtint), Classic Blue (een klassieke blauwtint), Green Sheen (geelgroen), Rose Tan (zachtroze), Ultramarine Green (diepgroen met een vleugje blauw), Fired Brick (roodbruin), Peach Nougat (perzikroze), Magenta Purple (fel paars).

10 tijdloze kleuren

Het kleurenpalet van Pantone draait dit najaar om duurzame, tijdloze kleuren. Iedere tint in deze collectie is prachtig op zichzelf, maar ook onderling leveren de kleuren mooie combinaties op. Zo gaat Rose Tan perfect samen met Ultramarine Green en zorgt Samba voor een pittige combinatie met Fired BrickClassic Blue -door Pantone verkozen tot kleur van het jaar 2020- is een kleur die eigenlijk alle seizoenen kan. Ga je voor een outfit in deze kleur, dan is de kans groot dat je deze ook gedurende de rest van het jaar kunt dragen. Denk bijvoorbeeld aan een cocktailjurk in classic blue met halflange mouwen.

4 Wedding worthy looks voor naar een herfst- of winterbruiloft

Heb jij een uitnodiging ontvangen voor een bruiloft in de herfst of winter? Is dat even geluk hebben, want een najaarsbruiloft heeft zo zijn charmes! Je kunt namelijk extra uitpakken qua kleding en damesschoenen, of liever gezegd; inpakken. Waar je in de lente of zomer rekening houdt met hogere temperaturen, wil je bij een bruiloft in het najaar voorbereid zijn op koelere omstandigheden. En dat lukt zeker in deze vier looks waarin vier belangrijke trends van dit najaar zijn verwerkt!

Bruiloft september – de cape

Een kledingitem waarvan modekenners voorspellen dat het deze herfst en winter haar opwachting zal maken, is de cape. Laat de cape nu het ideale kledingstuk voor een bruiloft in september zijn! Koelt het af of is de zon even weg: de cape is eenvoudig aan en uit te trekken en voegt direct extra warmte en elegantie toe aan je wedding look. Een extra kleurtip voor je outfit in september: bij deze zachte nazomermaand passen de kleuren Rose Tan, Sandstone en Peach Nougat als geen ander. Ga bijvoorbeeld voor een pantalon in Rose Tan met daarboven een mooie witte blouse of fluwelen top in ultramarine green. Stijl het geheel af met een paar classy pumps en je bent ready to go!

Bruiloft oktober – extra troef: winterse stoffen

Rijke prints en materialen met een warme, zachte uitstraling: dit najaar zien we veel stoffen zoals fluweel en jacquard terugkomen. Juist deze rijke stoffen lenen zich goed voor een feestelijke outfit. Denk bijvoorbeeld aan een fluwelen pak of een jumpsuit met lange mouwen in velvet. Combineer het geheel met een paar eyecatchers van enkellaarsjes.

Bruiloft november – wauw, wat een mouw

Lange mouwen saai? Absoluut niet! De mouw kan voor een extra stijl-statement in je outfit zorgen. Dit najaar lijkt er een glansrol te zijn weggelegd voor de pofmouw. Zagen we dit type mouw het afgelopen seizoen al opkomen, deze herfst en winter kunnen en willen we niet om de pofmouw heen. Deze mouw komt mooi uit in een combinatie van blouse met midi-kokerrok. Draag er een paar city western laarsjes onder en je bent helemaal party proof!

Bruiloft december – de winterse red dress

Mag jouw wedding look een flink glamour-gehalte hebben? Dan is er met de prachtige kleuren Samba en Fired Brick in het kleurenpalet dit najaar één stijlkans die je niet wilt laten liggen: een winterse chique avondjurk in zwoel rood of warm roodbruin. Beide kleuren lenen zich perfect voor een feestelijke jurk in deze toch al feestelijke maand. Maak je outfit compleet met een furry jasje en een duo van clutch & pumps in bijpassende kleur.

5 kledingtips voor een herfstbruiloft of winterbruiloft

Trouwen in de herfst roept romantische beelden op van een locatie omgeven door prachtige herfstkleuren. Met overdag een aangenaam herfstzonnetje dat zorgt voor een stralend proostmoment buiten en ‘s avonds sfeervol dineren bij een knapperend haardvuur. Bij trouwen in de winter dromen we al snel weg van een heldere winterdag -liefst met een decoratief laagje sneeuw- met buiten genieten bij een vuurkorf en binnen dansen in een winterse feestzaal, romantisch verlicht door tientallen kerstlichtjes. Hoewel het beeld bij een bruiloft in de herfst of winter helemaal anders is dan dat bij een bruiloft in de lente of zomer, klinkt het minstens even romantisch, nietwaar? Wel vergt het samenstellen van de ideale feestelijke outfit nog meer aandacht dan die voor het bijwonen van een zomerse trouwpartij. Zo heb je zelfs in de meest ideale weersomstandigheden, in de herfst of winter zeer waarschijnlijk een jas en sjaal nodig. En zijn de weergoden het bruidspaar iets minder gunstig gestemd, dan is een bijpassende paraplu geen overbodige luxe. Wil jij zeker weten dat je goed voorbereid aan De Dag begint? Deze vijf tips helpen je bij het samenstellen van de perfecte outfit voor naar een herfstbruiloft of winterbruiloft!

Tip 1: Laagjes, laagjes, laagjes

Wil je goed voorbereid zijn op iedere weersomstandigheid, dan is het slim om je outfit vooral in laagjes op te bouwen. Dus shop bij je droomjurk meteen een passend jasje of gebreid vestje. Houd hierbij tevens rekening met je buitenkleding, zie de volgende tip.

Tip 2: Bijpassende jas of cape

Een feestoutfit in het najaar is niet compleet zonder dikkere jas of cape. Niks zo zonde als een mooie jurk die de hele dag verborgen zit onder een jas die er qua kleur of stijl niet bij past. De cape is zoals gezegd de ideale oplossing: eenvoudig aan en uit te doen en super stijlvol!

Tip 3: Matching clutch en andere accessoires

Om een outfit voor naar een bruiloft tot in de details ‘af’ te maken, gaan veel dames -zowel in de zomer als winter- voor een paar schoenen met bijpassende tas. De clutch is in dit geval dé tas die je outfit compleet maakt. Verder biedt het najaar alle gelegenheid om je outfit af te stylen met een mooie sjaal of chique muts.

Tip 4: Extra paar panty’s

Een beetje een open deur misschien, maar een trouwfeest in het najaar betekent dat je outfit niet compleet is zonder een mooi paar panty’s. Hier kun je uitpakken door bijvoorbeeld voor een panty in een opvallend patroon of kleur te kiezen. Welke panty je ook kiest: neem altijd een reservepaar mee, just in case.

Tip 5: Maak je outfit compleet met -minstens- twee paar schoenen

Een heldere herfst- of winterdag betekent een grotere kans op een fotosessie buiten. Helemaal geen probleem natuurlijk, mits je voeten op temperatuur blijven. Neem daarom naast je pumps voor ‘s avonds, een bijpassend enkellaarsje mee naar de grote dag. Kies bijvoorbeeld voor een enkellaarsje met vachtvoering en je weet zeker dat je voeten overdag heerlijk warm blijven. Bovendien maakt het afwisselen van je schoenen, lopen op je nieuwe pumps makkelijker vol te houden. Zo sla je twee stijlvliegen in één klap!

Winter wedding ready

Zoals je ziet, maken de trendkleuren en stijltrends van dit najaar het shoppen voor een herfst- of winterbruiloft wel heel aantrekkelijk. Mooie stoffen, warme kleuren en bijzondere details zoals opvallende mouwen, toveren menig trouwpartij dit najaar om tot een nog kleurrijker feest. Daarbij zorgen een mooi paar pumps of enkellaarsjes samen met een matching clutchclutch voor de mooiste party look voor naar een bruiloft deze herfst of winter. En ben jij zelf de bruid die gaat trouwen in de herfst of gaat trouwen in de winter? Ook dan kun je bij Van den Assem terecht voor de mooiste witte pumps of andere schoenen die jouw perfecte plaatje compleet maken!