Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

Dit zijn de 13 snelste auto's ter wereld: ziet u uzelf al zitten?

Ronkende motoren, brommende uitlaten en piepende banden. Er zijn weinig mannen waarbij het hart bij deze geluiden geen klein sprongetje maakt. Auto's, en dan zeker snelle auto's, spreken tot de verbeelding en geven een kick. En dan zijn daar natuurlijk de snelste auto's ter wereld.

Wij begrijpen liefde voor auto's en nemen je daarom mee in de wereld van de snelste auto's van het moment. We kijken hierbij niet naar de topsnelheid, maar gaan voor de acceleratie.

Weet je hoe snel de snelste auto ter wereld van 0 naar 100 kilometer per uur kan?  

 

De 13 snelste auto's ter wereld

Een bekende manier om de kracht en snelheid van een auto te meten, is de tijd die de wagen nodig heeft om van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren.

Zoals we in de inleiding al zeiden, is onderstaande lijst met snelste auto's ter wereld op deze kwaliteit gerangschikt. Houd de volgende drie elementen in uw achterhoofd wanneer je naar deze prachtige en krachtige auto's kijkt:

  1. De auto's in deze lijst zijn allemaal productieauto's.
  2. Het is met iedere auto uit deze lijst toegestaan op de gewone weg te rijden.
  3. De acceleratietijd wordt aangegeven in seconden en geldt voor een acceleratie van 0 naar 60 miles per hour (mph). Dit komt neer op een acceleratie van 0 naar 96 kilometer per uur. Voor de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur, telt u bij de tijd 0,2 tot 0,3 seconden op.

Om het beste tot het laatst te bewaren, beginnen we met de 'langzaamste' auto van het stel. Je zult merken dat de verschillende auto's gevaarlijk dicht bij elkaar liggen in de strijd om de snelste auto ter wereld.

 

13. Porsche 911 Turbo S - 0-60 mph in 2,9 sec.

We beginnen deze lijst van snelste auto's ter wereld met de Porsche 911 Turbo S. Als langzaamste wagen kun je met de 911 Turbo toch binnen drie seconden van 0 naar 60 mph. Kunt u zich die snelheid voorstellen?

De allereerste 911 Turbo reed in 1974 al op de weg. Deze nieuwe 911 Turbo S is herkenbaar, maar heeft toch een geheel eigen karakter gekregen. Volgens Porsche is dit niet een sportwagen, maar dé sportwagen.

 

12. Nissan GT-R Nismo - 0-60 mph in 2,9 sec.

Volgens Nissan is de GT-R Nismo zo scherp als een mes. Het aeropakket zorgt ervoor dat de wagen goed op de weg ligt en de weerstand zo laag mogelijk is. Het is daarnaast een erg stoere en 'gespierde' auto.

Zeker in vergelijking met de andere auto's in deze lijst, kan het je niet ontgaan dat de GT-R Nismo een opvallende wagen is.

 

11. Ferrari 812 Superfast - 0-60 mph in 2,8 sec.

De eerste Ferrari in deze lijst is de Ferrari 812 Superfast. Deze auto is pas begin 2017 onthuld en een van de nieuwere modellen in deze lijst. Het is een van de snelste productieauto's van Ferrari en heeft net als de rest een bijzondere naam.

Het is overigens niet de eerste Superfast van Ferrari. In 1964 introduceerde Ferrari al de Ferrari 500 Superfast.

 

10. McLaren P1 - 0-60 mph in 2,8 sec.

De P1 staat bekend als de meest extreme super car die McLaren ooit gemaakt heeft. Ja, we praten hier inderdaad in de verleden tijd. De productie van de McLaren P1 ligt namelijk al een tijd stil.

Dit omdat alle 375 exemplaren die besteld konden worden al geproduceerd en afgeleverd zijn bij hun eigenaar. Wel wordt de raceversie van de P1 nog geproduceerd: de McLaren P1 GTR. Met de GTR mag je echter niet op de gewone weg rijden.

 

9. Koenigsegg Regera - 0-60 mph in 2,7 sec.

Volgens sommigen is dit de mooiste Koenigsegg die je op de weg kunt zien rondrijden. De kans dat je deze auto op de weg tegenkomt, is overigens erg klein. Er worden maar tachtig exemplaren geproduceerd. Deze zijn alle tachtig al verkocht, het duurt echter nog even voordat ze ook op de weg rijden.

De Regena heeft ronde lijnen en oogt minder hoekig dan de andere modellen van Koenigsegg. Het is met andere woorden een stijlvolle auto die in 2,7 seconden de 60 mph aantikt.

 

8. Lamborghini Aventador - 0-60 mph in 2,7 sec.

Een van de snelste auto's ter wereld is deze Lamborghini Aventador. In 2,7 seconden brengt hij je van 0 naar 60 mph. Het is voor Lamborghini belangrijk dat men vanaf een afstand direct kan zien dat het een Lamborghini is.

De Aventador heeft dan ook belangrijk Lamborghini DNA in zijn design. Luxe en de nieuwste technologieën gaan naadloos in elkaar over bij deze wagen. Er zijn zeven verschillende uitvoeringen beschikbaar van de Aventador. Zo weet je zeker dat je een auto krijgt die perfect bij je past.

 

7. Mazzanti Evantra Millecavalli - 0-60 mph in 2,7 sec.

Bij het zien van deze super car is het lastig te geloven dat u hiermee gewoon op de weg mag rijden. De Mazzanti Evantra Millecavalli komt gevaarlijk dicht in de buurt bij een pure racewagen. Het is dan ook de extreme versie van de Mazzanti Supercar Evantra.

Het totale vermogen van deze auto is 1000 pk. Met dit vermogen kan de Evantra Millecavalli een topsnelheid behalen van 402 kilometer per uur. Mocht u een Evantra Millecavalli willen rijden, dan wordt het goed zoeken. Van dit model zijn maar 25 exemplaren.

 

6. Ferrari LaFerrari - 0-60 mph in 2,5 sec.

Uiteraard vinden we Ferrari weer terug in de hogere regionen van deze lijst van snelste auto's ter wereld. De hybride Ferrari LaFerrari is de snelste productieauto van Ferrari. De maximum snelheid ligt rond de 349 kilometer per uur.

Ferrari's blijven prachtige sportwagens waar iedere autoliefhebber weleens in gereden wil hebben. De prijs voor deze auto's liegt er echter niet om. Zo is een Ferrari LaFerrari in 2016 voor $7 miljoen op een veiling verkocht. Dit is tot op heden de duurste 21e eeuwse auto ooit geveild.

 

5. Bugatti Veyron Super Sport - 0-60 mph in 2,5 sec.

Dat Bugatti fijne sportwagens maakt, dat is misschien al bekend. Deze sportwagens zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog razendsnel. Zo accelereert deze Bugatti Veyron Super Sport van 0 naar 60 mph in 2,5 seconden!

De Veyron Super Sport staat momenteel in The Guinness Book of Records (Guinness World Records) als snelste legale productieauto voor op de weg. De topsnelheid is maar liefst 431,072 kilometer per uur.

 

4. Porsche 918 Spyder - 0-60 mph in 2,5 sec.

De Porsche 918 Spider is ook een van de snelste auto's ter wereld als het op acceleratie aankomt. Deze hybride heeft naast een snelle acceleratie nog een topsnelheid van ongeveer 340 kilometer per uur.

In totaal beschikt de Porsche 918 Spider over 887 pk. De motor levert 608 pk en de elektromotoren leveren de 279 pk extra. Van deze indrukwekkende sportwagen zijn helaas maar 918 stuks geproduceerd. De meeste Porsche 918 Spiders vindt u in Amerika (297 stuks).

 

3. Bugatti Chiron - 0-60 mph in 2,3 sec.

In een luttele 2,3 seconden brengt de Bugatti Chiron u van de 0 naar 60 mph. Deze sportwagen is nog waanzinniger dan zijn voorganger, de Bugatti Veyron. Met een maximale snelheid van ruim 420 kilometer per uur, is de Bugatti Chiron bijna een beest voor op de weg te noemen.

De allereerste Nederlandse Bugatti Chiron heeft eind april 2017 zijn wielen op de Nederlandse bodem gezet. In totaal verwacht Bugatti 500 Chiron's te produceren. De totale productie hiervan neemt acht jaar in beslag.

Heb je de Chiron al in Nederland zien rijden?

 

2. 2018 Dodge Challenger SRT Demon - 0-60 mph in 2,3 sec.

Op een nipte tweede plaats van de snelste auto's ter wereld vindt u deze stoere wagen. Het verschil met de nummer 1 is maar 0,02 seconden. Dit minimale verschil zorgt ervoor dat zowel de nummer 1 als de nummer 2 zich momenteel de snelste productieauto ter wereld noemen. We hebben het hier uiteraard over de 2018 Dodge Challenger SRT Demon.

Deze machine voor de elite (zoals het merk de auto noemt) beschikt over maar liefst 840 pk. Jammer is wel dat de 2018 Dodge Challanger SRT Demon niet de oversteek maakt van Amerika naar Europa. Hij zal in beperkte oplage alleen in Amerika en Canada te koop zijn.

In een eerder artikel lieten we je al kennis maken met de unieke combinatie Tesla en Elon Musk. Dat dit een succesvolle combinatie is, blijkt nogmaals in deze lijst met snelste auto's ter wereld.

De Tesla Model S P100D is namelijk de snelste productieauto van het moment. Model S P100D heeft er maar 2,28 seconden voor nodig om van de 0 naar de 60 mph te komen.

Dit is overigens niet alleen de snelste, maar ook nog eens de groenste auto uit deze lijst. De verwachting is dat dit model van Tesla deze titel gaat verliezen. Leuk is wel, dat het waarschijnlijk de nieuwste Model S is die nóg sneller zal kunnen accelereren. Onze interesse is gewekt!

Bijzonder aan deze lijst met snelste auto's ter wereld is dat het de Tesla is die alle anderen verslaat. Nu hebben we alleen gekeken naar de acceleratie, maar dan is het alsnog opvallend dat bekende merken als Ferrari, Lamborghini en zelfs de Dodge Challenger het onderspit moeten delven.

Wij zijn erg benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Verwacht wordt dat de elektrische auto's ons nieuwe snelheden gaan leren. Voor nu staat het record op 2,28 seconden voor 0 naar de 60 mph.

Zullen we ooit richting de 2 seconden gaan?