Skip to content
Ga terug

Wakker het liefdesvuur tussen jullie aan met deze 8 romantische date ideeën

Het is weer bijna 14 februari, oftewel Valentijnsdag. Hoewel je je geliefde natuurlijk elke dag wil laten weten hoeveel je om haar geeft, is Valentijnsdag de dag waarop we vaak nog nét even iets extra's doen. En of het nu gaat om een geliefde met wie je al vele jaren samen bent of een nieuwe vlam, op Valentijnsdag willen we graag uitpakken.

Een etentje in jullie favoriete restaurant, naar de film of een drankje drinken in de kroeg om de hoek: het zijn allemaal leuke dates, maar waarschijnlijk heb je dit al vaker gedaan. Op Valentijnsdag wil je toch graag iets bijzonders doen voor je geliefde. Dat kan natuurlijk door haar een mooi cadeau te geven, maar je kunt haar ook meenemen op een bijzondere date.

Om je te helpen je geliefde helemaal te overrompelen met een geweldige date, hebben wij voor jou acht bijzondere, romantische date ideeën op een rijtje gezet. Hiermee steel je zeker haar hart!

8 Romantische date ideeën om haar mee te verrassen op Valentijnsdag

Een originele date vinden waarmee je je geliefde helemaal inpakt is soms knap lastig. Daarom hebben we acht romantische date ideeën op een rijtje gezet om je te inspireren. Zo kun je op Valentijnsdag gaan genieten van elkaar en samen een mooie, nieuwe herinnering maken.

Tip: Het is natuurlijk extra leuk als je van tevoren niet tegen je geliefde vertelt wat jullie gaan doen. Dat maakt het voor haar extra spannend en leuk!

null

1. Een picknick

Samen eten is altijd leuk. Je kunt gezellig kletsen terwijl je geniet van een hapje en een drankje. Het wordt extra leuk als het geen standaardetentje is, zoals bijvoorbeeld een picknick! Je zit of ligt samen heerlijk knus op een kleedje, lekkere hapjes erbij, wijntje erbij... perfect! Het enige nadeel is dat het in februari wel erg koud is om op een kleedje in een park te gaan liggen. Tenzij je je skipak aantrekt natuurlijk, maar dat is nu ook weer niet ideaal...

Toch is er geen reden voor paniek, want je kunt ook in februari prima een picknick organiseren mét aangename temperatuur. Nu vraag je je vast af waar je dat dan moet doen. Het antwoord is simpel: gewoon thuis in de woonkamer! Schuif wat meubels aan de kant en maak zo plek om een picknickkleed op de grond uit te spreiden. Je kunt het extra gezellig en romantisch maken door het licht in de woonkamer wat te dimmen en wat kaarsjes neer te zetten rondom het kleed. Zet alvast een flesje wijn met twee glazen klaar op het kleed en wacht op je geliefde. Als ze binnenkomt zal haar mond openvallen van verbazing! Als zij zich heeft gesetteld op het kleed trek je de wijn open en pakt dan de hapjes erbij. En dan is het enkel nog een kwestie van samen genieten...

Met deze romantische date is succes gegarandeerd!

Tip: wil je écht flink uitpakken? Maak dan alle hapjes voor de picknick helemaal zelf!

null

2. Hang de toerist uit in eigen land

Om toeristische dingen te doen hoef je echt niet per se naar het buitenland. Ook in ons eigen kikkerlandje zijn genoeg prachtige steden te ontdekken!

Er zijn veel bezienswaardigheden in Nederland die door toeristen druk bezocht worden, maar die wij Nederlanders zelf vaak nog nooit hebben gezien. Denk maar eens aan De Martinitoren in Groningen, De Dom in Utrecht, De Jopenkerk in Haarlem, de Kaasmarkt in Alkmaar of een van de traditionele vissersdorpen zoals Volendam. Of de good old Dam en Madame Tussauds in Amsterdam. Er zijn in Nederland eindeloos veel leuke bezienswaardigheden in steden door het hele land. Wedden dat er dingen zijn die jij en je geliefde nog niet hebben gezien?

Ga eens de toerist uithangen in Nederland en maak er gelijk een leuk dagje uit van. Samen op pad naar een andere stad, ergens een warme chocomel drinken op een terrasje onder de heater, en wellicht samen nog een hapje eten 's avonds. Samen nieuwe dingen ontdekken versterkt jullie band en is daarnaast ook nog eens hartstikke gezellig!

null

3. Dineren op grote hoogte

Oké, we zijn het met je eens: een etentje is niet een van de meest originele romantische date ideeën. Maar een etentje op deze plaats vinden wij toch wel behoorlijk bijzonder. Daarom hoort deze volgens ons toch in het rijtje thuis.

We hebben het namelijk over een etentje in de Euromast in Rotterdam! Met zijn 185 meter hoogte is dit het hoogste gebouw van Nederland. En op 96 meter hoogte vind je het restaurant van de Euromast. Vanuit het restaurant heb je uitzicht over (bijna) de hele stad. Vooral wanneer de avond is gevallen en de hele stad verlicht is, is dit uitzicht adembenemend. Zo'n uitzicht heb je waarschijnlijk niet vaak tijdens een etentje! Dit spectaculaire uitzicht maakt het etentje erg bijzonder en romantisch en dus perfect voor Valentijnsdag.

Na het eten kunnen jullie eventueel nog wat hoger de Euromast op gaan om uit te waaien op het platform of te genieten van het adembenemende uitzicht vanuit het hoogste punt van de Euromast, de Euroscoop.

null

4. Een sauna voor jullie tweeën

Wie houdt er niet van een dagje relaxen, vertroeteld worden en heerlijk genieten? De meeste vrouwen wel in elk geval!

Een dagje naar een wellness resort is voor de meeste vrouwen (en mannen) een heerlijk uitje. De hele dag ontspannen in de sauna's, jacuzzi's en stoombaden. Genieten van een massage of gezichtsbehandeling, en tussendoor natuurlijk even het restaurant in voor een hapje en een drankje. Een dagje naar een wellness resort kan een erg fijne romantische date zijn voor Valentijnsdag. Maar je kunt deze date nóg specialer en romantischer maken. Er zijn namelijk door heel ons land diverse privésauna's, waar jij en je geliefde met zijn tweeën ongestoord kunnen genieten van allerlei heerlijke saunafaciliteiten.

Zo'n privésauna is over het algemeen een stuk luxer dan een 'gewoon' wellness resort. En je hebt alle faciliteiten natuurlijk helemaal voor jezelf! Vaak kun je hier ook een hapje en een drankje bestellen en behandelingen bijboeken. Even met zijn tweetjes compleet ontspannen en alle tijd hebben voor elkaar... dat is pas genieten! 

null

5. Een strandwandeling

Nummer 5 in dit lijstje romantische date ideeën is wellicht niet de origineelste, maar wel een date die het altijd goed doet: een strandwandeling maken. Dat is namelijk niet alleen heerlijk bij warm weer. Ook in de koudere maanden kan het erg fijn zijn om even lekker uit te waaien op het strand. Je loopt samen hand in hand over het strand, de wind waait door je haren en je kletst gezellig over van alles en nog wat. Eventjes ben je écht samen en hoef je je nergens anders op te focussen dan op elkaar.

Na de wandeling kun je natuurlijk een leuk strandtentje opzoeken om lekker op te warmen onder het genot van een kop thee. Klinkt goed, nietwaar?

null

6. Bereid een romantisch diner

Bijna iedereen vindt het heerlijk wanneer er voor hem of haar gekookt wordt. Het is fijn wanneer je zelf geen omkijken hebt naar het eten, maar het is vooral fijn om te weten dat die ander moeite doet om iets heerlijks voor je op tafel te zetten. Daar draait het immers vaak om in de liefde: moeite doen voor elkaar.

Verras je geliefde daarom op Valentijnsdag eens met een romantisch, zelf bereid uitgebreid diner! Zorg dat de tafel mooi gedekt is en sloof jezelf eens flink uit in de keuken. Zet wat kaarsen neer, trek een flesje wijn open en leg uw geliefde flink in de watten met een heerlijk diner. Dit wordt vast en zeker gewaardeerd!

null

7. Schaatsen

Schaatsen... je hebt het vast weleens gedaan. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat schaatsen ook heel romantisch kan zijn? Samen met je geliefde schaatsen is een erg leuke, originele romantische date.

Je staat dan samen een beetje te stuntelen op het ijs, wat hilarische situaties oplevert. Als je geliefde bijna valt, ben jij natuurlijk daar om haar op te vangen en wanneer je eindelijk stevig op de schaatsen staat schaats je hand in hand rondjes... romantischer kan haast niet. Zo kun je samen oude tijden doen herleven. En nadat jullie ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het schaatsen, warmen jullie je lekker op met een kop warme chocolademelk!

null

8. Doe samen een workshop

Iets nieuws leren is altijd leuk, zeker als je dat samen met je geliefde kunt doen. Je doet samen een nieuwe ervaring op en dat zal ervoor zorgen dat je een bijzondere herinnering deelt.

De laatste date in ons lijstje met romantische date ideeën is er dan ook eentje waarbij je samen een nieuwe ervaring opdoet. Namelijk het volgen van een workshop. Er zijn ontelbaar veel workshops die je kunt volgen. Een kookworkshop, een workshop gin-tonics maken, bonbons maken of een workshop masseren: je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Het leukste is het natuurlijk als je een workshop kiest waarbij je ook daadwerkelijk moet samenwerken. Je werkt dan samen, lacht, kletst en helpt elkaar.

De workshop zal een leuke herinnering zijn, en je hebt ook nog iets nieuws geleerd! Echt een win-win situatie dus.