Skip to content
Ga terug

Dé 14 restaurants met een Michelinster in Zuid-Holland voor een ware smaakbeleving

Maandag 11 december 2017 was het eindelijk zover... De jaarlijkse Michelinsterren werden weer uitgedeeld. In Zuid-Holland zijn er maar liefst 14 restaurants die aankomend jaar één of meerdere Michelinsterren mogen voeren. Benieuwd welke restaurants met een Michelinster zich in Zuid-Holland bevinden? Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet in een handig overzichtje!

Alle 14 restaurants met een Michelinster in Zuid-Holland op een rij

In Zuid-Holland zijn maar liefst veertien restaurants met een Michelinster gevestigd. Elf van deze restaurants hebben één Michelinster en drie restaurants hebben er twee. In Nederland zijn daarnaast drie restaurants die trotse eigenaar zijn van drie Michelinsterren. Deze restaurants zijn, helaas, echter niet gevestigd in Zuid-Holland en komen dan ook niet aan bod in deze lijst. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken, want ook de restaurants met één of twee sterren behoren tot de absolute top.

De 11 restaurants met 1 Michelinster

In Zuid-Holland bevinden zich dus elf restaurants met één Michelinster. Om welke restaurants het gaat, lees je hieronder.

null

1. Perceel - Capelle aan den IJssel

Liefde voor de natuur en voor het zelf kweken van bloemen en kruiden. Dat is de visie waarmee Jos Grootscholten en Sharon Tettero in 2010 hun culinaire avontuur begonnen. Samen openden ze Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Het menu dat in Restaurant Perceel wordt gevoerd is hoofdzakelijk Frans en samengesteld uit verschillende seizoensgebonden producten, waardoor een eigentijds en verrassend samenspel tussen de ingrediënten wordt bereikt. Restaurant Perceel mag sinds 2012 één Michelinster voeren.

2. Calla's - Den Haag

Calla's draait al enige tijd mee in de Michelinwereld. Al sinds 2002 voeren zij één Michelinster. Calla's, vernoemd naar een Mexicaanse bloem en Grieks voor mooi is gevestigd in Den Haag. Bij Calla's richten ze zich onder leiding van chef-kok Ronald van Roon op de Franse klassieke keuken, waarbij ze niet alleen naar de harmonie van ingrediënten kijken, maar ook naar kleurencombinaties op het bord. Eten doe je immers met al je zintuigen, dus ook met de ogen.

null

3. De Gieser Wildeman - Noordeloos

René Tichelaar voert de scepter bij het volgende restaurant in deze lijst van restaurants met een Michelinster in Zuid-Holland. Bij De Gieser Wildeman kom je even tot rust en ontsnap je met kinderlijke eenvoud aan het drukke leven om je heen. Dit doe je natuurlijk onder het genot van de meest heerlijke gerechten. De Gieser Wildeman is overigens geen onbekende op het gebied van hoogstaand koken. Ze voeren hun Michelinster al enige tijd, sinds 2006, met trots.

4. Latour - Noordwijk

In hotel Huis ter Duin in Noordwijk bevindt zich restaurant Latour. Sinds 2005 voeren zij onder leiding van chef-kok Marcel van Lier één Michelinster. Latour is te herkennen aan de passie en de liefde die de keukenbrigade heeft voor het bereiden van de lekkerste gerechten. En dit ziet én proef je natuurlijk weer terug op je bord! De inspiratie voor de smaaksensaties van Latour komen van over de hele wereld. Op verschillende reizen worden nieuwe smaakcombinaties ontdekt, die worden doorontwikkeld totdat ze uiteindelijk hun plekje op de kaart verdienen.

null

5. Niven - Rijswijk

Het ingrediënt dat in veel restaurants centraal staat is het stukje vlees. Bij Niven in Rijswijk is dit echter helemaal anders. Groenten krijgen bij chef-kok Niven Kunz namelijk altijd voorrang op vlees en/of vis. Hierdoor ontstaat een bijzonder menu dat wordt geïnspireerd door de Franse keuken. Door de creativiteit die de chef-kok en zijn team in de gerechten stoppen, kun je avondvullend genieten. Restaurant Niven is open sinds 2009 en is sinds 2010 in het bezig van één Michelinster.

null

6. Amarone - Rotterdam

Ontspannen en genieten, dat zijn de twee speerpunten van Amarone in Rotterdam. In dit gezellige restaurant kun je niet alleen met je gezelschap plaatsnemen aan een gedekte tafel, maar ook op verschillende luxe fauteuils bij het haardvuur, al kijkend op de open keuken. De gerechten die in Amarone geserveerd worden kenmerken zich door de klassieke Franse stijl met hier en daar mediterrane invloeden. Chef-kok Gert Blom weet namelijk precies hoe hij de puurheid van de ingrediënten zo goed mogelijk kan behouden. Sinds 2008 heeft Amarone een vaste plek tussen de restaurants met een Michelinster in Zuid-Holland.

7. FG Food Labs - Rotterdam

Heb je wel eens gedineerd in een treintunnel? Bij FG Food Labs is dit mogelijk. Dit restaurant met één Michelinster is gevestigd in de Rotterdamse Hofbogen. Een monumentaal pand waar tot 2010 treinen doorheen reden. Bijzonder aan FG Food Labs is dat ze zich volledig focussen op de gastronomie en er lustig op los experimenteren in een eigen smaaklaboratorium. Pas als perfectie is bereikt wordt het gerecht aan je geserveerd. Onder leiding van chef-kok François Geurds is FG Food Labs sinds 2014, tevens het jaar van openen, in het bezit van een Michelinster.

null

8. Fitzgerald - Rotterdam

In deze lijst met restaurants met een Michelinster komen we ook een nieuwkomer tegen. Restaurant Fitzgerald is dit jaar namelijk voor het eerst bekroond met een Michelinster. Onder leiding van Remco Kuijpers is Fitzgerald, vernoemd naar de Amerikaanse schrijver Francis Scott Fitzgerald, bij de top van Nederland gaan horen. De basis van de gerechten die Fitzgerald serveert is klassiek en seizoensgebonden, maar ze proberen waar mogelijk wel een moderne twist mee te geven aan de gerechten.

null

9. Joelia - Rotterdam

We blijven nog even in Rotterdam, want ook het volgende restaurant in deze lijst met restaurants met een Michelinster bevindt zich in deze Zuid-Hollandse stad. Sinds 2015 is restaurant Joelia gevestigd in het Hilton Hotel. Chef-kok Mario Ridder serveert hier haute-cuisine die zijn oorsprong vindt in de Franse keuken. De verleiding van de gast staat in dit restaurant centraal. En dat verleiden lukt goed, want sinds 2016 voert Joelia met trots één Michelinster.

10. Aan de Zweth - Schipluiden

Hollandse, bekende smaken presenteren op een manier die net even anders is dan we gewend zijn. Dat is de kracht van Joris Peters, de chef-kok van Aan de Zweth. Met zijn oog voor detail zet hij de meest prachtige gerechten voor je op tafel. En niet alleen de gerechten zijn prachtig om te zien, ook de locatie van Aan de Zweth is geweldig. Met zicht op de Schie kun je bij mooi weer zelfs aan de oevers genieten van je lunch of diner. Aan de Zweth heeft rap na de grote opening in 2015 laten zien dat ze bij de top van Nederland horen, door binnen één jaar een Michelinster in de wacht te slepen.

null

11. De Moerbei - Warmond

In het pittoreske dorp Warmond is Restaurant De Moerbei van Anjo en Hans de Bont gevestigd. Je kunt hier genieten van heerlijke Franse gerechten die verfijnd zijn met regionale invloeden en ingrediënten uit het seizoen. Restaurant De Moerbei bevindt zich in een monumentaal pand, waar je in verschillende ruimtes kunt genieten van de gerechten en je gezelschap. Sinds 2009 mag Restaurant De Moerbei één Michelinster voeren en dat doen ze dan ook met trots.

Dit zijn de 3 restaurants met 2 Michelinsterren

Naast elf restaurants met één Michelinster zijn er in Zuid-Holland ook drie restaurants met twee Michelinsterren. Hieronder lees je om welke restaurants het gaat.

12. Fred - Kralingen

Klassieke Franse smaken met een eigen, unieke draai presenteren en er bovendien voor zorgen dat de gebruikte ingrediënten in hun waarde worden gelaten. Dat is waar het bij Restaurant Fred om draait. Bij Fred is de keuken in handen van eigenaar Fred Mustert. Samen met een team van jonge koks zorgt hij keer op keer voor een gastronomische verrassing. In 2010 is Fred met één Michelinster voor het eerst opgenomen door de Michelingids. Sinds 2014 mogen ze zich echter tot de sub-top rekenen. In dat jaar hebben ze namelijk voor het eerst niet één maar twee Michelinsterren toegekend gekregen en tot op heden hebben ze deze weten te behouden.

null

13. FG - François Geurds - Rotterdam

Chef-kok François Geurds hebben we al een keer eerder gezien in deze lijst met restaurants met een Michelinster. FG Food Labs is echter niet François Geurds' paradepaardje. Ook met FG doet hij het uitstekend. Dit restaurant is namelijk één van de weinige restaurants in Nederland met twee Michelinsterren. Bij FG staat gastronomie waarbij scheikunde een rol speelt, centraal. Er wordt geëxperimenteerd met ingrediënten en bereidingswijzen totdat er een kunstwerk op het bord ligt dat zorgt voor een ware smaakexplosie. Bij FG kun je niet anders dan puur genieten, want dit is waar zij dag na dag naar streven.

null

14. Parkheuvel - Rotterdam

Als we het over een restaurant met een rijke geschiedenis hebben wat betreft Michelinsterren, dan voldoet Restaurant Parkheuvel daaraan. In 1990 kreeg dit restaurant zijn eerste Michelinster. In 1995 wisten ze zichzelf te verbeteren en werd er een tweede ster toegevoegd en in 2002 kwam hier nog een derde ster bij. Helaas gingen twee van de drie sterren verloren toen Parkheuvel in 2006 werd overgenomen door de huidige chef-kok Erik van Loo, maar van Loo wist zich te revancheren. In 2009 kreeg Restaurant Parkheuvel zijn tweede ster weer terug. De gerechten die geserveerd worden in Restaurant Parkzicht kenmerken zich door klassieke Franse smaken en dagverse ingrediënten.

Loopt het water jou ook in de mond na het lezen over deze veertien restaurants met een Michelinster in Zuid-Holland? Trek dan snel je mooiste jurk en feestelijke pumps aan. Of trek je mooiste pak en chique veterschoenen aan en ga erop uit! Geniet van een heerlijke avond vol culinaire hoogstandjes.