Skip to content
Maureen  - 
Ga terug

MINI alleen voor de hippe avonturier? Deze 10 redenen laten zien waarom MINI de beste gezinsauto is!

“Een auto met een strak, eigentijds en hip design” of “Een auto die alleen door de avontuurlijke, vrije dertiger gereden wordt.” Dat zijn bij veel mensen de eerste associaties met een MINI. Dat de MINI meer is dan een auto voor de jonge avonturier, is nog niet bij iedereen even bekend. Met de komst van de ruime MINI Clubman en de hoge MINI Countryman is de MINI echter een verrassend alternatief in het brede C-Segment auto’s. 

Omdat wij hier graag meer over wilden weten, hebben we de deskundigheid van Breeman MINI Rotterdam ingeschakeld. Met hun jarenlange ervaring kunnen zij ons precies vertellen waarom de MINI een van de beste gezinsauto’s van dit moment is. Welke features dragen hier bijvoorbeeld aan bij?

 

10x waarom de MINI zichzelf manifesteert als beste gezinsauto

We hebben alle informatie omtrent de kwaliteiten van de MINI verzameld en vertaald naar tien redenen die stuk voor stuk bewijzen dat de MINI niet alleen een avontuurlijke, maar ook een volwaardige gezinsauto is geworden die zich met recht de beste gezinsauto mag noemen.

 

Reden 1: De MINI is niet mini

Als u aan een MINI denkt, dan heeft u waarschijnlijk een relatief kleine auto in gedachte. De MINI is inmiddels echter meer dan de kleine 3-deurs auto zoals we hem allemaal kennen. Zo is de MINI Countryman een geweldige 5-deurs auto die ook wel bekend staat als de nieuwe SUV van MINI. 

Wilt u het nog groter?

Dan is er zelfs een 6-deurs auto: de MINI Clubman. De dubbele deuren aan de achterzijde van de auto zorgen voor extra gemak bij het inladen van deze ruime gezinsauto. Daarnaast biedt een bagagevangnet dat tussen de achterbank en de laadruimte bevestigd kan worden bescherming tijdens de rit. Bagage kan niet naar voren schuiven, waardoor u en uw passagiers altijd veilig in de auto plaats kunnen nemen.

Gaat u met het hele gezin op pad, dan hoeft er zowel bij de MINI Countryman als bij de MINI Clubman dus niet beknibbeld te worden op wat er wel en wat er niet mee gaat. Iedereen kan zijn eigen bagage precies naar eigen wens inpakken. De MINI is hierdoor niet alleen de beste gezinsauto, maar het is ook een erg grote gezinsauto met veel bagageruimte.

 

Reden 2: De MINI is een zuinige gezinsauto

U kent het wel… Uw oudste zoon moet naar de voetbaltraining, dochterlief moet naar hockey en uw jongste zoon moet naar gitaarles. Als ouder rijdt u van hot naar her om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd op de juiste plek van bestemming aankomt.

U doet het natuurlijk met liefde, maar u maakt zich hierbij wel enige zorgen over uw CO2-uitstoot. Als het even kan, wilt u deze het liefst zoveel mogelijk inperken. 

Met deze gedachte is MINI bij het ontwikkelen van de MINI Countryman aan de slag gegaan. Door in de MINI Countryman Plug-in Hybride een krachtige benzinemotor te combineren met een groene elektromotor ontstaat een samenspel van comfortabel, krachtig en gedeeltelijk CO2-neutraal rijden.

Overigens is de MINI Countryman Plug-in Hybride niet de enige zuinige gezinsauto binnen MINI. Ook de MINI Clubman voldoet hieraan. De GREEN modus biedt u de mogelijkheid om zuinig te rijden, zonder dat u iets in hoeft te leveren wat betreft comfort.

 

Reden 3: Assistentiesystemen maken de MINI veilig

De beste gezinsauto is veilig. Voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een gezinsauto is dit een van de voornaamste redenen om een auto al dan niet aan te schaffen.

Ook bij MINI staat veiligheid hoog in het vaandel. Zo hoog zelfs dat ze verschillende assistentiesystemen hebben ingebouwd om deze veiligheid te garanderen. Dit zorgt bovendien voor een comfortabelere en meer ontspannen rit. Iets wat de veiligheid extra in de hand werkt.

In de MINI Countryman en de MINI Clubman zijn drie vooruitstrevende assistentiesystemen ingebouwd.

 

1. Uw MINI beschikt over een head-up display

Dankzij deze display, die op het dashboard tussen de voorruit en uw stuur geplaatst is, krijgt u belangrijke informatie te zien, zonder dat u uw blik van de weg hoeft te halen. Denk hierbij aan informatie over uw maximumsnelheid en aanwijzingen omtrent uw route, maar bijvoorbeeld ook aan entertainmentfuncties en telefooninformatie.

 

2. Uw MINI beschikt over Active Cruise Control

Het verkeer is soms onvoorspelbaar. Het altijd alert moeten zijn, kan voor onnodige spanning zorgen en het comfort van uw rit sterk beïnvloeden. De beste gezinsauto zou echter de beste gezinsauto niet zijn als hier geen oplossing voor was. 

In de MINI Clubman en MINI Countryman is daarom een Active Cruise Control ingebouwd. Niet alleen wordt uw snelheid zo begrensd, maar ook wordt de afstand tot uw voorganger gemeten en reageert de MINI indien nodig adequaat door de snelheid automatisch aan te passen.

 

3. Uw MINI beschikt over grootlichtassistentie

Als u in het donker rijdt, moet u niet alleen extra alert zijn op onvoorziene bewegingen, maar u moet ook nog eens netjes reageren op tegenliggers. Indien u uw grootlicht aan heeft staan, moet u deze bijvoorbeeld dimmen. Allemaal extra handelingen die u er eigenlijk niet bij wilt hebben.

De MINI countryman is daarom uitgerust met grootlichtassistentie. Deze assistentie herkent tegemoetkomend verkeer en schakelt uw grootlicht automatisch uit. U hoeft zich hier dus geen zorgen om te maken, waardoor u zich volledig op uw rijden kunt concentreren. Wel zo prettig én veilig bovendien!

 

Reden 4: Voorwaarts, achteruit of parallel: inparkeren kan altijd

Inparkeren is zeker in de stad zelfs voor een ervaren chauffeur nog wel eens een uitdaging. Uw kinderen die op de achterbank zitten zorgen voor afleiding, en parkeerplekken zijn erg krap. Hierdoor heeft u misschien wel eens het gevoel twee paar ogen en drie armen nodig te hebben om uw auto netjes in het daarvoor bestemde vak te zetten.

Om u te helpen is er daarom zowel in de MINI Countryman als in de MINI Clubman voor gekozen om een zeer efficiënte Park Assist te installeren. Niet alleen helpt deze u bij het zoeken van een geschikte parkeerplek voor uw sportieve gezinsauto, maar hij helpt ook bij het fileparkeren. U hoeft alleen gas te geven en te remmen. 

Bovendien zijn beide gezinsauto’s van MINI uitgerust met uiterst gevoelige bumpersensoren en met een achteruitrijcamera voor extra overzicht. Parkeren, op welke manier dan ook, wordt zo een fluitje van een cent.

 

Reden 5: Altijd inzicht in uw rij-gegevens

Een gezinsauto wordt vaak door meerdere mensen gebruikt. U rijdt ermee naar uw werk, uw vrouw doet er de boodschappen mee en als u al oudere kinderen heeft, rijden zij ermee naar de stad of naar vrienden en vriendinnen.

Hierdoor zijn kilometerstanden of het benzinepeil die u in uw hoofd heeft zitten misschien niet altijd up-to-date. Heeft u in de ochtend haast, maar bent u zich er niet van bewust dat u moet tanken, dan kan dit voor vervelende situaties leiden. U komt bijvoorbeeld te laat op uw werk, of erger nog, u komt zonder benzine te staan.

Om uw rijgegevens altijd overzichtelijk in te kunnen zien, heeft MINI een app ontwikkeld. Door deze te koppelen met uw auto, heeft u altijd de laatste gegevens bij de hand. Sterker nog, de app is zo ontwikkeld dat deze u signalen geeft als u bijvoorbeeld moet gaan tanken.

Een andere feature van MINI is dat u met behulp van Apple CarPlay verschillende apps op uw telefoon in het MINI Centre Instrument kunt tonen. Zo heeft u ook als uw telefoon veilig opgeborgen ligt de beschikking over enkele handige apps, zoals een muziekdienst of uw navigatie.

 

Reden 6: Hulp is direct onderweg

Als u met het hele gezin in de auto zit, dan bent u natuurlijk extra scherp. U wilt uw kostbaarste bezit niet in gevaar brengen. In het verkeer bent u echter deels afhankelijk van anderen en een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Het kan dus zomaar misgaan en zie dan nog maar eens op de juiste manier te handelen.

Rijdt u in een MINI Clubman of MINI Countryman dan hoeft u zich in ieder geval geen zorgen te maken om het inschakelen van hulpdiensten. Dit doet uw auto namelijk voor u! Niet alleen geeft uw MINI aan dat er hulp nodig is, maar ook de locatie, rijrichting en ernst van de situatie worden zo exact mogelijk doorgegeven. Hulpdiensten zijn hierdoor snel ter plaatse om de nodige hulp te bieden.

Hoewel het een levensreddende feature kan zijn, hopen we natuurlijk van ganser harte dat u deze niet nodig zult hebben.

 

Reden 7: De MINI is voorzien van een easy opener

U kunt zich vast wel een situatie herinneren waarbij u bepakt en bezakt richting uw auto liep. Door alle spullen die u bij u heeft, is het echter onmogelijk geworden om de auto open te krijgen. U moet de spullen van uzelf, uw vrouw en uw kinderen eerst naast de auto op de grond zetten alvorens u de sleutel uit uw zak kunt pakken en de achterklep open kunt maken.

Tot nu!

Bij de MINI, de beste gezinsauto van dit moment, is hier namelijk een oplossing voor gevonden, namelijk de easy opener. Door uw voet onder de achterbumper te bewegen triggert u een sensor, waardoor de achterklep in geval van de MINI Countryman of de dubbele deuren bij de MINI Clubman open zwaaien. U kunt uw spullen netjes opbergen en hoeft ze niet meer eerst naast of op uw auto te zetten.

Beweegt u weer met uw voet onder de achterbumper dan sluiten de deuren weer zodra u de sensor opnieuw triggert. 

 

Reden 8: De MINI is uitgerust met een MINI Find Mate

Met het hele gezin op hetzelfde moment klaar staan is soms best lastig en kan voor flink wat chaos zorgen. En laat chaos er nu voor zorgen dat mensen vaak belangrijke spullen zoals sleutels of een portemonnee vergeten. 

Met de MINI Find Mate die zowel bij de MINI Clubman als bij de MINI Countryman beschikbaar is, is dit voortaan verleden tijd. Door de bijbehorende tag aan waardevolle of belangrijke spullen te bevestigen, ontvangt u automatisch een alarm waarin u erop geattendeerd wordt dat u iets vergeet. 

En bent u nu bang dat u minuten moet besteden aan het zoeken van uw spullen, dan heeft u het mis. De MINI Find Mate geeft naast het alarm ook de exacte GPS-locatie van de tag weer. Zo weet u precies waar u moet zoeken en kunt u alsnog op pad, zonder al te veel tijd te verliezen.

 

Reden 9: Duitse degelijkheid

Naast veiligheid is degelijkheid voor veel mensen ook een belangrijke voorwaarden wat betreft hun gezinsauto. De auto moet betrouwbaar en solide zijn. Bij de beste gezinsauto gaat u er bijvoorbeeld vanuit dat u van de kwaliteit van de motor op aan kunt.

MINI maakt daarom alleen gebruik van het beste van het beste. Zo gebruiken ze elektrische systemen die oorspronkelijk van BMW zijn. Maar het gaat verder, want ook de motoren van BMW die oplopen van 100 PK tot wel 231 PK worden in de MINI gebruikt. Niet alleen zijn deze enorm betrouwbaar, maar ze zijn ook nog eens erg machtig. 

Heeft u trouwens interesse om een automaat te rijden, maar wilt u niet dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van uw wagen?

De MINI Clubman en de MINI Countryman kunnen beide uitgevoerd worden met de 8-Traps automaat, wederom van BMW afkomstig. Dat de beste gezinsauto betrouwbaar is, staat hiermee wel buiten kijf.

 

Reden 10: Van Nederlandse bodem

Het is misschien niet direct een reden om de MINI te zien als de beste gezinsauto, maar het is wel een bijzonder gegeven. De MINI wordt namelijk op Nederlandse bodem geproduceerd. Sinds 2014 wordt de MINI geproduceerd in het Limburgse Born. Trekt dit u ook over de streep?

De MINI is een auto die tot voor kort vooral gezien werd als een moderne design-auto. Vooral jonge mensen die alleen of met z’n tweeën de wijde wereld introkken werden geassocieerd met deze auto. Dat het een auto is die geschikt is voor het hele gezin, leek veel mensen niet op te vallen. Met de MINI Countryman en de MINI Clubman bewijst MINI echter ook in het C-segment zijn mannetje te staan. De auto concurreert eenvoudig met de gevestigde namen binnen de compacte middenklasse.

Dat MINI niet onder doet als beste gezinsauto blijkt uit de tien redenen die we in samenwerking met Breeman MINI Rotterdam hebben beschreven in dit artikel. Is uw interesse aangewakkerd en kunt u niet wachten om in uw eigen MINI Countryman of MINI Clubman te rijden? Bekijk dan snel de actuele voorraad van Breeman MINI Rotterdam en profiteer van extra voordeel.