Skip to content
Ga terug

Ben jij één van de 100 gelukkigen? Alles over de Meistersinger City Edition en de Qlocktwo

Ben jij een globetrotter en houd je van het leven, kijk je niet op een minuutje meer of minder én voel je je thuis in een van de tientallen metropolen die de wereld rijk is? Dan is een Meistersinger City Edition horloge of een Qlocktwo wereldklok hét uurwerk voor jou. In samenwerking met Van Willegen Luxury Jewelry Concept Store laten we je eerst kennismaken met het merk Meistersinger en daarna lichten we de bijzondere City Edition horloges toe. Vervolgens gaan we dieper in op de designklokken van Qlocktwo. Dé klok die elk interieur een unieke, kosmopoliete twist geeft.

Meistersinger: een merk voor levensgenieters

Een bijzonder horlogemerk dat zich op een unieke manier weet te onderscheiden van de concurrentie. Dat is hoe je Meistersinger het best kunt omschrijven. Dit Duitse horlogemerk, dat gevestigd is in Münster, kenmerkt zich namelijk door uurwerken die met slechts één grote wijzer de uren en minuten aanduiden.

De tijd aanduiden met slechts één grote wijzer stamt nog uit de middeleeuwen. Om een tijdsindicatie te krijgen was men afhankelijk van de grote klokken die op kerktorens en op de torens van het stadhuis bevestigd waren. Ook deze klokken hadden slechts één grote wijzer om het ook voor mensen die van grote afstand naar de klokken keken, mogelijk te maken om de tijd af te lezen.

De tijd op de minuut nauwkeurig aflezen was in de middeleeuwen vrijwel onmogelijk, maar dat deerde ook helemaal niemand. Ze leefden van dag tot dag en niet van minuut tot minuut, zoals wij nu in het digitale tijdperk.

Als het aan Meistersinger ligt, houden we vast aan het 'relaxte' ritme uit de middeleeuwen. We verschuiven de focus van minuten naar uren, om zo de levensgenieter, die in ons allemaal schuilt, wakker te maken.

De Meistersinger City Editions uitgelicht

Meistersinger is niet alleen bijzonder door de unieke één wijzer uurwerken. In de gelimiteerde City Edition collectie vallen vooral de prachtig gegraveerde achterkanten op, die niet alleen de levensgenieter bekoort, maar ook het hart van de stadsmens sneller doet kloppen. Zeker als je weet dat de meeste van deze horloges slechts in kleine oplages van 5 tot maximaal 100 stuks gemaakt zijn.

Maar wat maakt de Meistersinger City Edition horloges nou zo bijzonder?

Naast de diepgrijze glanzende wijzerplaat en de witte wijzer heeft Meistersinger de skyline van verschillende wereldsteden verwerkt in het design van deze horloges. Subtiel op de achterzijde, waar je tevens de werking van het uurwerk kunt zien door de saffier glazen deksel. Je kunt de liefde voor je stad zo op een discrete wijze de hele dag door uitdragen.

De City Edition horloges zijn gebaseerd op een klassiek model van Meistersinger: Meistersinger No.01. De horloges zijn gemaakt van edelstaal en voorzien van een vintage lederen polsband. De grootte van de kast is 40 millimeter en bevat een handopwind uurwerk dat een gangreserve van ongeveer 42 uur heeft. Het horloge is waterdicht tot ongeveer 5 bar.

De Meistersinger City Edition horloges zijn dé horloges voor levensgenieters, verzamelaars én globetrotters. Van Amsterdam tot Hong Kong, van Parijs tot Barcelona, iedere wereldstad heeft zijn eigen, herkenbare gebouwen die bepalend zijn voor de skyline. We nemen de verschillende edities, waaronder de speciale Rotterdam editie hieronder met je door. 

null

Meistersinger City Edition Amsterdam

We bijten de spits af met de hoofdstad van ons land: Amsterdam. Voor de ras-Amsterdammer is de Meistersinger City Edition Amsterdam een echtcollectors item. De skyline van Amsterdam kenmerkt zich op het horloge door de Westertoren, de Sint Nicolaaskerk en het Rijksmuseum. De Amsterdam editie is gelimiteerd op 10 stuks.

null

Meistersinger City Edition Brussel

Niet ver van ons vandaan ligt Brussel, ook wel bekend als het kloppend hart van Europa. Meteen herkenbaar door het bijzondere Atomium en het stoutste, maar leukste ventje van Brussel, Manneken Pis. Daarnaast zien we ook de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele en het prachtige stadhuis op de grote markt van Brussel.

Van deze editie zijn slechts 5 stuks (!) op de markt gebracht.

null

Meistersinger City Edition Berlijn

Bij onze oosterburen springt de stadseditie van Berlijn er tussen alle stadsedities met Duitse steden het meest uit. Meistersinger heeft bij deze trendy stad gekozen voor de iconische Fernsehturm, de Berliner Dom en natuurlijk voor de Brandenburger Tor.

Van deze editie zijn 10 stuks gemaakt.

null

Meistersinger City Edition Parijs

Natuurlijk ontbreekt Parijs niet in de City Editions. Iedereen heeft wel iets met Parijs, stad van de mode, stad van de gastronomie, stad van de liefde. Een stad die je elke keer weer verrast. Door de eiffeltoren is Parijs één van de steden die door vrijwel iedereen in de wereld herkend wordt. Naast de eiffeltoren zien we de Sacré Coeur en de Notre Dame terug op de achterzijde van het horloge.

Van de Meistersinger City Edition Parijs zijn 20 stuks gemaakt.

null

Meistersinger City Edition Londen

Ook Londen blijft een stad met magische aantrekkingskrachten. Zo dichtbij en toch zo anders! Op de Meistersinger City Edition Londen zijn de Tower Bridge, de Big Ben, het Palace of Westminster en de Gherkin (30 St Mary Axe) opgenomen.

Van de Meistersinger City Edition Londen zijn slechts 10 stuks gemaakt.

null

Meistersinger City Edition Barcelona

Barcelona. Iedereen houdt van deze stad, waar strand en cultuur perfect hand in hand gaan. Architect Gaudi domineert niet alleen de stad, maar ook deze city edition met de Sagrada Família. Ook zien we de Catedral de la Santa Creu en het Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Net als van de Meistersinger City Edition Parijs zijn er van de Meistersinger City Edition Barcelona 20 stuks gemaakt.

null

Meistersinger City Edition Praag

Een van de mooiste steden in Europa is misschien wel Praag. De skyline die op de Meistersinger City Edition Praag staat is dan ook niet mis. De kenmerkende gebouwen zijn de Prašná brána (de Kruittoren), het Pražský hrad (het Kasteel van Praag) en de Kostel svatého Mikuláše (de Sint-Nicolaaskerk).

Van de Meistersinger City Edition Praag zijn 10 stuks gemaakt.

null

Meistersinger City Edition New York

New York is wellicht de stad die het meest tot de verbeelding spreekt als het gaat om skylines. De Empire State Building, het Statue of Liberty en de Chrysler Building domineren de achterzijde van de Miestersinger City Edition New York. The city that never sleeps staat op de achterzijde als gravure naast het unieke serienummer.

In totaal zijn er slechts 10 stuks van deze Meistersinger City Edition gemaakt.

null

Meistersinger City Edition Hong Kong

Het is de poort naar Azië en een groot financieel centrum dat behoort tot China, maar toch een geheel eigen identiteit heeft. De echte Hong Kong sfeer wordt op de achterzijde van het horloge weergegegeven door het International Finance Center,deBank of China, hetHong Kong Convention and Exhibition Centreen deHong Kong-Zhuhai-Macaubrug. Het horloge is gelimiteerd op 10 stuks.

null

Meistersinger City Edition Rotterdam Euromast

Rotterdam, Roffa en Manhattan aan de Maas. Het zijn allemaal bijnamen voor de grootste havenstad van Europa. Op de achterzijde van de Rotterdam City Edition zien we de Maas, de Erasmusbrug, ook wel de Zwaan genoemd, en het inmiddels beroemde gebouw 'de Rotterdam' op de Wilhelminapier.

De Rotterdam City Edition heeft nog een andere bijzondere feature. De wijzer van deze stadseditie heeft de vorm van de Euromast. De Euromast domineert immers al sinds 1960 de skyline van Rotterdam. Deze Rotterdam editie is speciaal ontwikkeld voor Van Willegen Luxury Jewelry Concept Store.

Wil je daarnaast genieten van de horloges met de andere wereldsteden? Ook deze zijn bij Van Willegen Luxury Jewelry Conspet Store in Rotterdam te bezichtigen.

De wereldklokken van Qlocktwo

Wat deze klok uniek en bijzonder maakt is in de eerste plaats dat de klok niet voorzien is van cijfers, maar van letters en woorden waarmee de tijd taalkundig wordt aangeduid. Je leest de tijd dus letterlijk af. De tijd wordt per 5 minuten aangeduid, waarna de tekst verspringt. De vier tussenliggende minuten worden weergegeven door lichtpuntjes in de vier hoeken van de klok. Zo weet je toch op de minuut af hoe laat het is.

De klokken frissen uw interieur helemaal op en geven hier een echt werelds tintje aan.

Wil je bijvoorbeeld nog even vasthouden aan het Franse joie de vivre na uw heerlijke vakantie?

Dan kun je kiezen voor een Franse voorplaat. 

Houd je meer van Spanje, de Spaanse costa's en het heerlijke Barcelona?

Dan kun je de Meistersinger City Edition Barcelona combineren met de Spaanstalige Qlocktwo. De voorplaten van de Qlocktwo zijn namelijk ook los te verkrijgen. Zo kun je iedere keer weer een andere kleur of taal kiezen.

De Meistersinger City Edition Rotterdam combineert natuurlijk perfect met de Nederlandstalige Qlocktwo.

De Qlocktwo is in verschillende formaten verkrijgbaar, zodat deze in elk interieur past:

  • Er is een tafelmodel met de afmetingen 13,5 centimeter x 13,5 centimeter. Bijzonder aan deze klok is dat deze niet enkel gebruikt kan worden als klok, maar ook als wekker.
  • Er is een klassiek model met de afmetingen 45 centimeter x 45 centimeter.
  • Er is een groot model met de afmetingen 90 centimeter x 90 centimeter.

Met de minuut mooier

De tijd bepalen met behulp van een horloge of klok is tegenwoordig voor veel mensen niet meer genoeg. Luxe horlogemerken doen daarom van alles om de uurwerken bijzonder te maken. Zo richt Meistersinger zich met zijn horloges met één wijzer op het terugdringen van de tijdsdruk die we in ons dagelijks leven voelen en speelt Qlocktwo met de representatie van tijd door deze niet weer te geven in cijfers, maar in woorden.

Wat beide merken gemeen hebben, is hun wereldse blik. Waar Meistersinger deze laat zien door de skyline van verschillende wereldsteden te verwerken in het design, doet Qlocktwo dit door zijn klok in alle mogelijke talen uit te brengen. Daarnaast is een overeenkomst tussen beide merken dat de tijdsaanduiding per 5 minuten gaat.

Globetrotters, citytrippers, designliefhebbers en levensgenieters kunnen uitstekend uit de voeten met beide merken en beide collecties, maar ook voor de thuisblijvende levensgenieters hebben beide collecties veel te bieden.

 Wil je de horloges of klokken ook eens in het echt bekijken?

Zowel de bovengenoemde Meistersinger City Editions als de Qlocktwo zijn verkrijgbaar bij Van Willegen Luxury Jewelry Concept Store in Rotterdam.